Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 7. apr. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 7. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Rožica pazi na Dimitrija, toda potem žal zaspi. Dimitri se dolgočasi. Pridruži se Pili in Oku. Ko se Rožica zbudi, je vsa prestrašena. V najhujši vročini gre iskat Dimitrija, ki pa se tačas že vrne k ribniku. Kje je Rožica?

Morf speče slastno pito, tako slastno, da si je vsi zaželijo. Carju jo uspe ukrasti in Morf se ne ustavi pred ničimer, da bi jo dobil nazaj. Pa čeprav to pomeni, da se lovita po vsem ateljeju.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Christoph in Selina se ob poslušanju kasete, ki ji jo podaril Christoph, zbližata, vendar njun romantični trenutek spet pokvari Ariane.
Alfons se pripravlja na tekmovanje receptorjev. Ko izve, da se njegov tekmec uči arabsko, se sam začne učiti kitajsko.
Rosalie nujno potrebuje 40.000 evrov od zmage v kvizu, vendar jih ji Michael noče dati. Zato se domisli zvijače ...

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gradimo nove temelje zdravstvenega sistema – tako je minister za zdravje napovedal prva zakona težko pričakovane zdravstvene reforme. Kdo je nad spremembami navdušen in kdo ne?
In zakaj dodatni milijoni za zdravstvo čakalnih vrst niso skrajšali, ampak so jih še podaljšali? Kdo so zdravniki, ki so veliko več naredili v dodatni popoldanski službi kot v redni dopoldanski?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Helen in Hugh sta zaročena in se nameravata poročiti za božič. Siegfried se vsako leto obleče v dedka Mraza in otrokom deli darila. Tristan zdravi oslička, ki ga boli trebuh. James gre k Bertu in Anne pregledat brejo psičko s težavami. Gospa Hall pri božični večerji pričakuje sina Edwarda in Siegfriedu končno razkrije, zakaj je jezen nanjo. Siegfried ne ve, kako bi se približal Dorothy.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Ben Vanstone
režija: Brian Percival
v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West

Včasih je lažje pokazati kot izgovoriti. V obdobju, ko otrok še ne govori, nam svoje želje sporoča z znaki. Kazalec usmeri k igrači in nam s tem pove, da jo želi. Znakovno podprta komunikacija, v tujini že dolgo poznana pod imenom baby signs, dokazuje, da malčki in dojenčki kretnje usvojijo hitreje kot besede. Tako se lahko z njimi sporazumevamo že vse od četrtega meseca, ko so otroci pripravljeni na učenje prvih znakov. Kretnje med drugim tudi zbližujejo, saj starši ob učenju in znakovnem sporazumevanju izboljšujejo komunikacijo s svojimi otroki.

Az adás tartalma:

- Emlékképek – Šinko Sabina kiállítása;
- Az állatok birodalmában – Vlado Sofronievski fotókiállítása;
- a húsvét jelképei;
- a nagyszombat, a húsvétvasárnap és a húsvéthétfő népszokásai.

Vsebina oddaje:

- Podobe spominov – razstava Sabine Šinko;
- V kraljestvu živali – razstava fotografij Vlada Sofronievskega;
- simboli velike noči;
- ljudski običaji na veliko soboto, velikonočno nedeljo in velikonočni ponedeljek.

Kako je Charlie Brown dobil Snoopyja? Starši so ga nekega dne hoteli potolažiti zaradi pripetljaja v peskovniku. Peljali so ga na pasjo farmo in mu kupili Snoopyja. Ta je sijajen prijatelj, ki pa si ne more zapomniti imena svojega gospodarja in bi za hrano naredil marsikaj.

Kri bo tema nove epizode Osvežilne fronte. Brez krvi ne moremo živeti, a je včasih misel nanjo tudi malo neprijetna. Voditelj Rok je na terenu ugotavljal, kako poteka krvodajalstvo, v Epskem filmu so se lotili forenzičnih serij, pestro bo tudi pri družini Novak, maskerka Katja pa bo pokazala, kako narediti rano. In tudi vampirji ne bodo manjkali v tokratni epizodi.

Tekstilna industrija je druga največja onesnaževalka okolja, zato smo v Infodromu z učenci z OŠ Naklo razmišljali, kaj je najsmiselneje narediti z oblačili, ki jih ne nosimo več. V Infogromu so nam učenci z OŠ Vodice povedali, kako bodo preživeli velikonočni konec tedna. Pri nas in po svetu vse več ljudi protestira in tako izraža svoje nezadovoljstvo. V rubriki Podrobno pod lupo razlagamo, kaj so sindikat, stavka in protest. V Spletkah pa je Metka ugotavljala, kako je, ko je posameznik izključen iz skupine na družbenem omrežju. Na koncu pa še o mladi likovni ustvarjalki Neži, ki se je odlično odrezala na letošnjem natečaju Živel strip! Živela animacija!

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ura v naših možganih je usklajena z menjavo dneva in noči. Ker v nasprotju z budilko nima gumba za dremež, nas bo, če jo bomo ignorirali, hitro in ne brez posledic vrglo iz ritma.V oddaji Ah, ta leta! bomo tokrat govorili o cirkadianem ritmu ali naši notranji biološki uri. Da bi jo bolje razumeli, smo v studio povabili zdravnico in strokovnjakinjo za medicino spanja, dr. Barbaro Gnidovec Stražišar.

Ljubozver se poskuša zamotiti, ker mora počakati do mraka, preden odpre Puhkorepkino darilo.

glasba Tadej Hrušovar/besedilo Dušan Velkaverh

Dan ljubezni je slovenska evrovizijska skladba, ki jo je pela skupina Pepel in kri. Leta 1975 je skladba zmagala na Opatijskem festivalu in nato zastopala Jugoslavijo na evrovizijski popevki. Dan ljubezni je doživel številne priredbe, med drugim v nemškem, angleškem in nizozemskem jeziku. Dan ljubezni sta izvajala tudi Moskovski državni simfonični orkester in Kraljevi filharmonični orkester iz Londona.
Smo Slovenci za en dan ljubezni res pripravljeni pustiti “tisoč dni in tisoč noči”, za katere sploh ne vemo, ali “so kdaj bili”? Ali v ljubezni res šteje samo en dan?

Bomo v prihodnosti jedli le še piščance iz Brazilije, govedino iz Poljske, svinjino iz Madžarske? Slovenski kmetje in mesno-predelovalna industrija bijejo plat zvona: samooskrba s slovenskim mesom je ogrožena zaradi uvoza cenejšega mesa iz tujine. Kaj bi morala storiti država, kako bi se morala prilagoditi industrija, kaj lahko storimo za ohranitev slovenske proizvodnje hrane potrošniki? V oddaji pa tudi o telefonskih, avtomobilskih in televizijskih aplikacijah oziroma platformah, ki niso v slovenščini. Po mnenju jezikoslovcev je Zakon o javni rabi slovenskega jezika jasen in določa, da morajo biti vse vsebine na slovenskem trgu, tudi digitalne, v slovenskem jeziku, ponudniki, kot so Netflix, Disney+, Apple in drugi, pa v praksi to preprosto ignorirajo. Kako bo ukrepala država?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V SLG Celju smo bili na premieri avtorskega projekta Varje Hrvatin Ikigai, na ljubljanskem Kongresnem trgu pa smo si ogledali razstavo Matjaža Krivica Po poteh uničevanja gozdov v Boliviji, v Galeriji Layerjeve hiše Kranj smo se poglobili v razstavo Mihe Artnaka Polutizem, v Galeriji Y pa v razstavo Mita Gegiča Povejte očetom, da odhajamo.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
Praznično obarvana bo tudi oddaja V petek zvečer. Počaščeni smo z obiskom izjemnih glavnih gostov, vrhunskih glasbenikov in pevcev – Ota Pestnerja in Uroša Perića.
Na glasbenem odru med drugim rockerja Neisha in Matevž Šalehar - Hamo (Tribute 2 Love), v družbi MePZ Prosavus, s hitom Res je čudno. S pesmijo Po svoji poti grem nastopa Andrej Toplišek z Modrijani, poln mladostne pevske in tudi plesne energije v pesmi Ti si rekla sonce se predstavlja Žigan Krajnčan. Napovedujemo še izjemni Alpski kvintet. V bluesu in gospelu bomo uživali s cenjenima gostoma, Urošem Perićem in Otom Pestnerjem ter New Swing Quartetom! Mladostno razigrani Ansambel Aktual nas bo spomnil na pomladne teme. Za vrhunec televizijskega večera pa bo Oto Pestner zapel venček svojih uspešnic ob spremljavi Modrijanov.
DJ Melani gosti Mikija Vlahoviča in Roberta Dragarja, ki s plesalci Plesne šole Kazina dvignejo na noge 150 gledalcev v studiu!
Nova mlada nadarjena vokalista, ki nastopata v tokratni oddaji, sta že zdaj izjemna Nuša Pliberšek in Andraž Kolar, v Kreslinovi skladbi Če bi midva se kdaj srečala.

Poiščite nagradno vprašanje na našem Facebooku in se potegujte za lepo nagrado.
Če si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si

Izpostavljamo ponudnike, ki se na inovativen način trudijo v tranzitno Ilirsko Bistrico privabiti goste z višjo dodano vrednostjo. Letos mineva 200 let rojstva Arnolda Riklija, ki je Bled postavil na zemljevid zdraviliškega turizma. Na kaj je potrebno v tem času biti pozoren, če odhajate v sredogorje?

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel Piera Paola Pasolinija: Evangelij po Pasoliniju, eden najboljših verskih filmov vseh časov

Film zvesto sledi pripovedi o življenju Jezusa Kristusa, kakor ga je začrtal Matejev evangelij v Novi zavezi. Jezusovo življenjsko pot spremlja od rojstva do križanja, smrti in vstajenja, posebej pa poudari spor med Jezusovo in judovsko skupnostjo. Jezus se rodi v času rimske okupacije Galileje. V odraslosti začne javno delovati, okrog sebe zbere skupino učencev, ozdravlja bolnike in dela čudeže ter gradi cerkev, ki ima posluh za težave navadnih ljudi. Toda z razglašanjem, da je božji sin, Mesija, katerega prihod so napovedali starozavezni preroki, si nakoplje sovraštvo premožne judovske duhovščine. Ta da Jezusa aretirati in ga preda rimskim oblastem, ki ga obsodijo na križanje. Jezus na križu izdihne, a po treh dneh vstane od mrtvih in s čudežem dokaže, da je božji sin.

Vatikan je Pasolinijevo delo uvrstil na seznam 45-ih najboljših filmov vseh časov. Verjetno gre res za najboljši filmski prikaz svetopisemske zgodbe o Jezusu kljub temu, da je bil Pier Paolo Pasolini marksist, ki je bil zaradi domnevno blasfemičnega prikaza Jezusa v filmu Ro.Go.Pa.G celo aretiran. Dogajanje in dialogi v filmu Evangelij po Mateju so natančno povzeti po Matejevem evangeliju in posneti v realističnem slogu, s katerim se je Pasolini izognil izumetničenosti večine biblijskih spektaklov. Dejal je, da je hotel prikazati junaka Nove zaveze skozi vernikove oči in najti glavne razloge, zaradi katerih Jezus tudi po dobrih dveh tisočletjih vztraja kot osrednja figura svetega v zahodni tradiciji.

Izvirni naslov: IL VANGELO SECONDO MATTEO / Italijansko-francoski film, 1964 / Režija in scenarij: Pier Paolo Pasolini / Igrajo: Enrique Irazoqui, Margherita Caruso, Susanna Pasolini, Marcello Morante

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V SLG Celju smo bili na premieri avtorskega projekta Varje Hrvatin Ikigai, na ljubljanskem Kongresnem trgu pa smo si ogledali razstavo Matjaža Krivica Po poteh uničevanja gozdov v Boliviji, v Galeriji Layerjeve hiše Kranj smo se poglobili v razstavo Mihe Artnaka Polutizem, v Galeriji Y pa v razstavo Mita Gegiča Povejte očetom, da odhajamo.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov