Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. okt. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 8. okt.

Oh ne! Na Tilkini najljubši obleki je velik madež! Poskušajo ga sprati, pa ne uspe. Tudi glasna glasba ga ne odžene. Rija dobi odlično zamisel. Uporabi našitke in gumbe, da Tilkino uničeno obleko preobrazi v krasno novo oblačilo.

Radijski aparat pade z neba na planet Žvenk. Mina, Tim in zmajko Juš naprave ne poznajo, a so očarani nad zvoki, ki jih radio oddaja. Nerodno pa je, da bi ga zmajko Juš rad poslušal tudi ponoči.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Na stadion prihajajo Pohajaški trobci in s sabo prinašajo zdrav zajtrk, toda Rozi je lačna in ne more čakati na slone. Naje se priboljškov, nato pa med treningom hitro omaga. Sladkarije in priboljški niso prava hrana za športnike.

Čuk Lovro ima polne roke dela. Njegovi štirje mladički se hočejo igrati skrivalnice, na strehi starega hleva pa ni veliko skrivališč. Bi se lahko zlil z dimnikom? Se skril pod žleb? Lovro bo moral napeti možgane in se hitro česa domisliti, ali pa ne bo imel niti malo miru pred nadobudnimi malčki.

Huhuju je nerodno priznati, da ne zna plavati, zato si izmišljuje vse mogoče izgovore, samo da se mu ne bi bilo treba pridružiti prijateljem, ki veselo čofotajo v vodi. Deskar Valič mu pomaga premagati strah in ga nauči plavati. Na koncu se izkaže, da Huhu sploh ni bil edini s tako zagato.

Mladiči so spet preglasni, ampak tokrat se Ladi znajde. Stari pavijan si v ušesa zatlači arašide. Odlično. Toda ko se zbudi, na to pozabi. Zdi se, kot da je uročen, saj vse njihove besede razume napačno.

Pozdravljen, morski konjiček! Zelo radovedna riba si. Zaradi tvoje glavice, ki je podobna konjski, te zlahka prepoznamo. Imaš zavit rep, s katerim se oprimeš vodnega rastlinja. Premikaš se počasi, tako, da utripaš s hrbtno plavutjo.

Ljubozver pomaga Knjigrici počistiti gozd in nabere nekaj spominkov.

Na gusarski ladji se Pok in Pak znajdeta v navzkrižnem ognju med gusarjem in gusarko. Tisti, ki ima kapitanski klobuk, samopašno ukazuje drugemu. Pok in Pak se znebita klobuka, toda tedaj se zgodba šele zaplete …

Nerode so pripeljali barko na Jezersko ulico namesto na jezero. Jo lahko Ekipa Tinpo prepelje tja, kamor sodi?

Poka pride k Pipu, da bo pri njem prespala. Po razigranih pripravah je končno čas za spanje. Poka opazi, da je doma pozabila Žabka. Brez njega ne more zaspati. Vsa je iz sebe. Pip med svojimi igračami išče podobno igračo, a je seveda ne najde. Izkaže se za pravega prijatelja in ji posodi Pujsi. Zdaj pa Pip ne more zaspati. Pogreša Pujsi. Skrivaj jo hoče izmakniti Poki, a jo pri tem zbudi. Prijatelja spoznata, da se bosta zazibala v sanje le, če bosta oba zaspala ob Pujsi.

V gozdu je vroče, da kar puhti, in Pini se toži po hladnem domačem ledu. Še v hladilniku ji ni nič bolje, zato sklene, da bo šla v domače kraje. Prijatelji sklenejo zanjo prirediti ledeno zabavo z ledenim toboganom, ledenimi lučkami in sliko ledene pokrajine. Takrat se Pina premisli: kako naj odide in zapusti prijatelje?

Moli vztrajno išče svojo izgubljeno punčko Lolo. Upa, da jo bo našla, potem pa odkrije, da je Lolo vzela Ela Nela. Ker se Ela Nela od Lole noče ločiti, se Moli boji, da je Lolo za vedno izgubila. A njena prijateljica Mili pozna pravo rešitev.

Zafrk pelje robotke v Italijo. Prelevi se v cesarja in sklene, da bo v rimskem Koloseju priredil igre robotkov. Toda najprej hoče to znamenitost popraviti. Ji dodati streho in tla ter jo dozidati. Reaktivčki vedo, da je Zafrka treba ustaviti.

Oskar bi rad Huju poiskal dekle. Kadar si nenavaden oblak, pa to ni preprosto.

Pepa, Jure in dedi pujs na televiziji gledalo avtomobilske dirke, ko jih babi pujsa napodi ven na sonce. Pod vtisom tekme dedi pujs Juretu naredi dirkalnik.

Zalka in Jani praznujeta obletnico prvega poljuba. Jani ne ve, kaj naj podari Zalki, ta pa darilo za Janija izgubi, ko Rudiju natika mavec. Strašno! Tako pomemben dan, pa oba brez darila!

V mestu so izginile stvari: Celestinčin zvezek, Boltežev klobuk, daljnogled gospe Tulipan in celo ogrinjalo Zelene miši! Le kaj se dogaja?

Peppermint Patty se sebi ne zdi ravno lepa, rada pa bi, da bi jo Charlie Brown prepričal o nasprotnem. Temu seveda to ne gre dobro od rok. Še ko v šoli sedita v isti klopi, gre vse narobe. In tudi terapevtka Lucy mu ne more pomagati.

Manca je žalostna, ker ima mozolj. Val jo želi razveseliti. Manca Vala spodi stran, on pa ji prijateljsko vrne milo za drago.

Zdravnica Mica in Tinko opišeta, kako deluje imunski sistem, in pojasnita, zakaj se naše telo na nekatera živila odzove z alergijo.

Izkopavanje zgodovine
Dana med izkopavanjem na vrtu najde dinozavrov zob. Odnese ga v muzej, kjer ga pregleda strokovnjak. Res je zob, toda čigav? Je iz gobca kecalkoatla, tiranozavra ali triceratopsa?

Dinomit
Dana v mislih odpotuje v svet Barnuma Browna, ki je v Ameriki pred več kot stoletjem odkrival okostja velikih dinozavrov. On je odkril slavnega tiranozavra, ime zanj pa je izbral nekdo drug.

»Kakor lahko luč svetilke razbije temo, ki je bila prej tisoč let, tako lahko iskra modrosti izbriše nevednost, ki je trajala stoletja.« (Hui-neng)
razmišlja VALDA JANJANIN

Papež Frančišek nas zaradi katastrofalnih podnebnih sprememb z novo okoljsko spodbudo poziva k takojšnjemu ukrepanju.

Ob godu Frančiška Asiškega, svetnika, ki je v vsakem človeku in v naravi videl sestro, brata, je papež Frančišek izdal apostolsko spodbudo Laudate Deum. Že leta 2015 je objavil prvo okoljsko okrožnico Hvaljen, moj Gospod – Laudato si. Zaradi podnebnih sprememb in aktualnih dogodkov v naravi nas poziva k takojšnjemu ukrepanju. Kaj naj naredimo in kako moramo v tem Tednu za življenje tudi osebno začeti živeti drugače? O tem pa v oddaji tudi z gostjama.
Študentom so na novo v središču Ljubljane odprli vrata frančiškani. Na posebne programe vabijo v akademskem letu v jezuitski kolegij v Ljubljani. Ambrož Kvartič pa nam v izvirni knjigi Od imena do spomina odkriva navade in običaje, rituale in šege iz našega življenja. V mesecu rožnega venca lahko za molitev obiščemo tudi prelepo, obnovljeno cerkev Marije Tolažnice v Piranu.

Fakulteta za strojništvo iz Ljubljane in partnerji so v projektu EIP proučevali izboljšanje procesov krmljenja živali v prireji mleka in mesa. V vinorodni deželi Podravje vinogradniki končujejo obiranje letošnjega pridelka grozdja. Po prvih ocenah je grozdja, ki je povprečne kakovosti, precej manj. Gostja v studiu je Simona Hauptman s KGZ Maribor. V vinogradniškem projektu EIP sodelujoči proučujejo pomembne izzive za obstoj panoge. O izredno slabi čebelarski pridelovalni sezoni se pogovarjamo z Vladom Vogrincem, predsednikom Čebelarske zveze društev Štajerske. Pred koncem oddaje predstavljamo še čebelarski projekt o kakovosti čebeljih pridelkov in kandidate za IMK 2023.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prisluhnili bomo žametnemu glasu zmagovalca Melodij morja in sonca Gregorju Ravniku, energičnemu Dejanu Vunjaku, svojo uspešnico predstavljajo Zvita feltna, v izjemni novi polki se predstavljajo Modrijani! Gostimo Ireno Vrčkovnik in ansambel Vesna, Žigo Mežana, Ajdo Pušaver in Niko Svetlin, Ansambel Pik in Filipa Kranjca. Na glavo pa nam v čisto novih preoblekah poznane pesmi predstavijo Kvatropirci in Fehtarji.

Tudi v aktualni sezoni se povezujemo z mladimi. Za dober namen v zabavnem kvizu tekmujeta Gregor Ravnik in Domen Kovač (Fehtarji) s pomočnikoma Dorianom in Tarasom Bahlen. Kviz ima dobrodelni namen: mladim in talentiranim glasbenikom iz socialno šibkejših okolij želimo zagotoviti redno šolanje v glasbeni šoli ali pomagati pri nakupu inštrumenta. Gledalci in podjetja lahko pomagamo pri zbiranju sredstev v sklad GLASBENIK SEM Zveze prijateljev mladine Slovenija, ki bdi nad projektom. Verjamemo, da lahko glasbeno izobraževanje bistveno pripomore pri razvoju mladostnika in je gotova smer proti kvalitetnejšem življenju.

Romantična zgodba o dozorevanju treh študentk na Irskem v 50. letih

Tri dekleta, Benny, Eve in Nan, so odraščala v konservativnem katoliškem okolju na irskem podeželju. Ko se na koncu 50. let vpišejo na University College v Dublinu, začnejo okušati študentsko življenje in prvo ljubezen. Benny se zaljubi v Jacka, čednega igralca ragbija. Njeni starši jo hočejo poročiti z moškim, ki ga ne mara, a Benny zagovarja svojo ljubezen. Nan zanosi s starejšim moškim, a jo ta pusti na cedilu. Razočarana se spetlja z Jackom, kar zlomi Bennyjino srce. Jack poskuša ponovno pridobiti njeno zaupanje.

Izvirni naslov: CIRCLE OF FRIENDS / Koprodukcijski film, 1995 / Režija: Pat O'Connor / Scenarij: Andrew Davies, Maeve Binchy (roman) / Igrajo: Minnie Driver, Chris O'Donnell, Geraldine O'Rawe, Saffron Burrows, Alan Cumming, Colin Firth, Ciarán Hinds

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip in Poka se v parku igrata skrivalnice. Poka najde pikapolonico in jo poimenuje Pikapokica. Pip bi se še rad igral, a Poka ujame Pikapokico v stekleničko in jo vzame s seboj na igrišče, da se bo raje igrala z njo. Pip in Jasmina zaman prepričujeta Poko, naj spusti pikapolonico na prostost. Ko Poka prosi Pipa, naj popazi nanjo, jo ta le za hip spusti iz stekleničke in Pikapokica odleti. Poka se razjezi in s Pipom jo iščeta po vsem parku. Jasmina pokaže Poki grm, posut s pikapolonicami. Tudi Pikapokica je med njimi. Poka spozna, da je pikapolonica srečna le med svojimi. Pipu in Jasmini prizna, da sta imela prav.

Bernarda in Jože gostita ustvarjalce novega celovečernega mladinskega filma Šepet metulja: igralca Ano Praznik in Alija Ogrizka ter režiserja Alena Pavšarja. Pridruži se jim tudi Matjaž Jelen, pevec skupine Šank Rock, ki je v sodelovanju s skupino Bepop za potrebe filma priredila njihovo uspešnico Metulj; predstavljajo jo tudi na glasbenem odru. V goste prihaja še igralec Domen Valič, ki se na turnejo po gledaliških odrih odpravlja z novo predstavo Žigolo s.p. V zabavnih igrah se tokrat pomerita članici skupine Bepop: Tinkara Fortuna in Alenka Husić. Na glasbenem odru se z novo pesmijo Zdaj in za vedno predstavlja tudi Alya.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Vojna s Prusijo je pred vrati, vendar Franc zaradi ljubosumja pretrga vez z Andrassyjem. Slednji v veri, da lahko zgolj Sisi popelje Ogrsko do svobode, prepriča ogrske upornike, da vstopijo v vojno na strani Avstrije. Za Franca, ki je na bojišču soočen s prusko prevlado, bi bili lahko prav oni rešilna bilka. Sisi je pod hudim pritiskom, saj je na njenih plečih vodenje dvora in države, poleg tega je razpeta med dvema moškima, ki na bojišču tvegata življenje.

SISI (II.) / koprodukcija / 2022
Scenarij: Elena Hell, Robert Krause, Svenja Rasocha
Režija: Sven Bohse, Miguel Alexandre
V glavnih vlogah: Dominique Devenport, Jannik Schümann, Désirée Nosbusch, Giovanni Funiati, Marcus Grüsser, Tanja Schleiff

Dr. Klementina Fon Tacer se ukvarja z odkrivanjem mehanizmov, ki so se razvili za zaščito celic sesalcev pred stresom. Z drugimi raziskovalci ugotavlja, kako njihovo neravnovesje prispeva k nastanku bolezni, kot je rak, in razvojnih motenj. Čeprav dela kot docentka na Veterinarski fakulteti Univerze v Teksasu v ZDA, ostaja povezana s Slovenijo in Univerzo v Ljubljani, kjer je mentorica več magistrskih in doktorskih študentov ter sodeluje pri raziskovalnih projektih.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Melania Trump je ena najbolj kontroverznih ameriških prvih dam.

Poleg tega, da se je rodila in odraščala v obdobju socializma v Sloveniji, v srcu Evrope, je vlogi ameriške prve dame vtisnila tudi nov pečat. S svojo skrivnostnostjo in brezbrižnostjo do medijskega pompa medije še vedno ali morda še bolj privlači. Sama o sebi pravi, da je najbolj nadlegovana oseba na svetu.
Z bogatim videoarhivom iz njene mladosti ter ob pripovedih ljudi, ki jo osebno poznajo in spremljajo njeno pot, sestavljamo koščke mozaika njene osebnosti. Spoznamo jo kot spontano in neobremenjeno lepotico, ki si s svojo delavnostjo in osredotočenostjo odpre vrata v svet.

Za projekt Mini opere III so študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ustvarili štiri nova izvirna kratka operna dela in jih krstno uprizorili na odru SNG Opera in balet Ljubljana. Opere Umetna ljubezen, Obsedenost, Sončnični sirup in Ognjena roža je v enovito zgodbo povezala režiserka Eva Hribernik.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov