Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 17. nov. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 17. nov.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Anansi je povabila mladiče, naj se pridejo igrat z njo. Vsi vedo, da se Anansi zelo rada šali. Zato se bojijo, da bo prestrašila Tamaro. In res – Tamara se večkrat prestraši. Toda Anansi ne odneha.

Car se navdušuje nad 3D-tiskalnikom. Morf ugotovi, v kakšne težave sta zabredla, ko nenadoma na mizi sreča več primerkov samega sebe.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Ko pomorščak Pepe spet nič ne ujame in je lakota res že zelo velika, se s Kakadudujem pridružita vseslovenski akciji Tradicionalni slovenski zajtrk. Pomembni misiji – pravočasno nabrati slastna jabolka, speči dišeč kruh, najti mleko in iz njega narediti okusno maslo ter napolniti kozarec s sladkim medom – se pridruži množica radovednih otrok. Jim bo uspelo?

Evgeniju je dovolj poležavanja v kleti, rad bi si dvignil standard in spal pri Marjeti. Toni tudi pod razno noče slišati za tako rešitev. Sicer je pa prepričan, da Evgenio s svojim obnašanjem ne bo prišel blizu njegovi mami. Evgenio ga povabi, da lahko stavita, ker je prepričan, da bo zlezel v Marjetkino posteljo. Jezni Toni sprejme stavo s starim lisjakom, ki začne takoj kovati načrte.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Zgodba gasilca Sandija Zajca je odprla vprašanja o nakazovanju in delitvi denarja, ki so ga za pomoč po poplavah velikodušno nakazovali državljani. Kaj bo s sredstvi, ki so bila nakazana na račun prostovoljnega gasilskega društva, namen nakazil pa ni jasen. Raziskovali smo, kje se je še zataknilo pri nakazilih dobrodelnega denarja, ki ga je zbirala množica uveljavljenih in tudi manj uveljavljenih organizacij na preštevilnih dogodkih.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Dokumentarna serija razkriva življenje v odročnih in dozdevno neprijaznih kotičkih našega planeta – ne le na polarnih območjih, temveč v vseh presenetljivo pestrih ledenih divjinah na Zemlji. Posneta je v izjemno visoki ločljivosti in z najsodobnejšo tehniko, tako da smo lahko od blizu priča boju za preživetje živali v tem negostoljubnem okolju. To je ena zadnjih priložnosti za ogled življenja v čudoviti zamrznjeni pokrajini, ki pred našimi očmi počasi izginja.

4. del: Ledeni jug
V četrtem delu dokumentarne serije obiščemo najbolj neprijazen zamrznjeni svet – Antarktiko, celino, ki jo prekrivata sneg in led. Tu se živali največ zadržujejo blizu obale, nekatere v presenetljivem številu – denimo večtisočglave kolonije cesarskih pingvinov. V Južnem oceanu plavajo največje živali na svetu – sinji kiti, ki jih le redko vidimo. Na Antarktiki pa najdemo tudi ognjenike in sladkovodno jezero, v katerem živijo nekatera najbolj preprosta bitja na planetu.

FROZEN PLANET II. / Velika Britanija / 2022 / Režija: Orla Doherty

Končno! Od 1. novembra je nadomestilo za slušne aparate, ki jih krije ZZZS, višje. Po novem je cenovni standard slušnega aparata za odraslo osebo 450 evrov in za mladostnike do 20. leta 850 evrov. Poleg novih cenovnih standardov pa imamo prvič določene tudi tehnične standarde za slušni aparat. Več izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Az adás tartalma:

- a Dobronak Községi MNÖK új logója;
- a Legyél te is SI-HU fordító és tolmács című tábor;
- a Pannon Tükör folyóirat legújabb kiadványainak bemutatása;
- a Csárdáskirálynő című operett Lendván;
- Ízes Muravidék: a gombaleves.

Vsebina oddaje:

- zasedal je Svet MSNS Občine Dobrovnik;
- tabor Postani tudi ti SI-HU prevajalec/tolmač;
- publikacije revije Pannon Tükör;
- opereta Kraljica čardaša v Lendavi;
- rubrika Okusi Prekmurja: gobova juha.

V tretji seriji risank Minuta v muzeju nas pronicljivi Rafael, navihana Mona in radovedni Nabi popeljejo v svet islamske umetnosti, ki je pomembno vplivala na zahodno kulturo in način življenja. Neprecenljivi zakladi iz novega krila pariškega Louvra vzbujajo osuplost, očaranje in seveda še več vprašanj, na katera zdaj že slavna trojica odgovarja na svoj značilno šegavi način.

Ali je spanje pomembno ali ne? Lažje ostanemo budni z energijskimi pijačami? Presenetljive odgovore so poiskali v tokratni Osvežilni fronti. Voditelj Rok je v Kvikijih raziskal, zakaj je spanje potrebno za boljše učenje, Vid je na terenu ugotavljal, zakaj energisjke pijače niso najboljša rešitev, če smo neprespani, Milin oče se spopada z nočnimi morami, profesor se jezi na svoje zaspane dijake, jamski ljudje razpravljajo o tem, zakaj je bolje dlje spati. Prav nič zaspana pa nista Ajda in Peter, ki se pomerita v tokratnem Kviki kvizu.

Ob dnevu hrane smo v Infodromu skupaj s Hano in Lote z OŠ Vodmat pekli kruh z drožmi. V Infogromu mlade z OŠ Blaža Arniča Luče povprašamo, kako si predstavljajo učilnico prihodnosti. Zala in Tine, ki sta z družino živela v naselju Struge v občini Luče, sta izvedela, da se bodo morali zaradi plazov, ki ogrožajo njihov kraj, izseliti. V rubriki Podrobno pod lupo razlagamo, kako vulkanologi z meritvami in opazovanjem napovedo, ali bo ognjenik izbruhnil, v oddaji pa spoznamo tudi filmskega ustvarjalca Miha, ki se uspešno predstavlja tudi na filmskih festivalih za mlade.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Osteoporoza prizadene eno od treh žensk in enega od petih moških po 50. letu starosti. Pravimo ji tudi tiha bolezen, saj navadno ne povzroča težav, vse dokler se ne pojavi prvi zlom. Zlomi pa so veliko breme, ne le za zdravstveno blagajno, ampak zlasti za bolnike in njihove svojce, saj močno zmanjšajo kakovost življenja. Ker marsikdo niti ne ve, da je ogrožen, je ozaveščanje bistvenega pomena. Zato v oddaji Ah, ta leta! gostimo upokojeno zdravnico Dušo Hlade Zore, ki je bila dolga leta tudi predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, in kineziologa Luko Hrena.

Ko Ljubozver pomaga Puhkograjčanom poiskati izgubljene predmete, izgubi svojega Medozvera.

Avtor glasbe: Aleš Klinar
Avtor besedila: Vlado Kreslin

Zakaj je vrtoglavica tako privlačna metafora pop kulture, od Hitchcockovega Vertiga do Krpanove Višine? Kaj pomeni, da se nam zvrti v glavi? Kaj pomenijo verzi o visokoletečih krilih, ki so se stopila?
Od višine se zvrti je bil eden največjih slovenskih rokerskih hitov, ki ga preigravajo tudi sodobne zasedbe. Spregovorili bomo o skupini Martin Krpan, ki je tedaj združila najbolj prodorne ustvarjalce, in o rock kulturi na slovenskem, s psihoterapevtko pa bomo analizirali zagonetno Kreslinovo besedilo.

Bo podražitvi oskrbe v vrtcih sledila še ukinitev subvencioniranja plačila za drugega otroka? Marsikaterega starša vrtčevskih otrok je močno razburil predlog ministra za vzgojo in izobraževanje o začasnem prenehanju subvencioniranja stroškov vrtca za drugega otroka. Drugje bi težko zategnili pas, pojasnjuje minister. To bo hud udarec za družinski proračun, pa tožijo starši. V oddaji tudi o cenah plina v prihajajoči zimi ter o sporu zaradi napake na čevljih, ki se bo, kot vse kaže, končal na sodišču.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V galeriji Bažato smo obiskali odprtje razstave priznanega škotskega fotografa Davida Yarrowa. Bili smo na razprodanem koncertu avstralske zasedbe The Necks v Kinu Šiška. Predstavili vam bomo tudi predstavo SNG-ja Drama Maribor Monolog za živeče v času izumrtja. V Cankarjevem domu pa smo si ogledali komorno opero o odhajanju ljubljene osebe z demenco Ko sem še, ki bo jutri doživela premiero.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Oddajo V petek zvečer obišče kraljica dobre volje Tanja Žagar, z venčkom uspešnic Stanke Kovačič nas počastita Ylenia Zobec Mihelič in Lucija Selak. Novi spomini prepevajo hit skupine Agropop Skupaj se veselimo, Dejan Vunjak in Lucija Selak predstavljata Rad bi ti rekel nekaj lepega, Ansambel Rosa uspešnico Martina Juharta Bog te je dal. Priča bomo izjemnem akustičnem nastopu Jana Plestenjaka ob klavirju in ob spremljavi Bernarda Brizanija v pesmi Lepa. V rubriki NaGlavo Polkaholiki prevajajo uspešnico celjske zasedbe Nude Balon, Nika Zorjan nam v svoji prekmurščini predstavlja različico pesmi Jana Plestenjaka Ona sanja o Ljubljani.
Večer sklenejo Rock Partyzani s Samo milijon nas je.

DJ Melani tokrat navija gumbe mešalke za Niko Zorjan in njeno Rojena, da mi je lepo.

Zveza prijateljev mladine Slovenija in njihov sklad GLASBENIK SEM s pomočjo naših gledalcev, Nike Zorjan in Aleša Klinarja, profesionalcev kviza Malih sivih celic Arneta Kovača in Lenarta Zalokar Obadiča v dobrodelnem kvizu zbira denarno pomoč za glasbeno izobraževanje mladih iz socialno šibkejših okolij. Tokrat bomo pomagali tudi mladi pianistki, ki živi z mamo in babico, katerim so letošnje ujme povzročile precejšnje težave. Veseli bomo vaše podpore s sporočilom DARILO5 na 1919.

V tokratni oddaji Na lepše več o promociji kulturne dediščine v turizmu, na primerih, ko spomeniško zaščitene hiše postanejo sodobni turistični objekti in s tem kultura dobi, ne le stavbarsko, temveč tudi novo, živo vsebinsko vlogo.
Ekipa je obiskala Golnarjevo viničarijo v pomurski vasi Sovjak, kjer ohranjajo stiskanje jabolk na tristo let stari leseni preši. Drugi primer žive kulturne dediščine je Klet in muzej Brumen. Obnovljena cimprača z letnico 1757, ometana z ilovico in primesmi slame, najdemo ob prleških vinogradih v kraju Koračica. Gospodar Anton Brumen je ob brunarici zasadil potomko najstarejše trte na svetu iz mariborskega Lenta, domačija pa predstavlja primer uspešne zgodbe o celoviti prenovi. Kot dokaz temu, je bil objekt uvrščen v izbor 17 najuspešnejše prenovljenih objektov kulturne dediščine v državi.

V duhu kulturne dediščine smo v dolenjski vasi Podbočje obiskali Lovra Jurečiča, ki predstavlja novi val mladih kovačev. Lovro na roko kuje nože, med drugim se lahko pohvali tudi z naročilom za Ano Roš.
V oddaji tudi o produktu Black Hole Trail, ki je bil na nedavnih Dnevih slovenskega turizma nagrajen s priznanjem Sejalec finalist.

Ekipa oddaje Na lepše pa je obiskala tudi Črno na Koroškem, ki se po avgustovskih poplavah apokaliptičnih razsežnosti, že počasi odpira turizmu. Center Črne je v celoti saniran, prav tako so v bližnjih manjših hotelih že skoraj povsem odpravili posledice ujme.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Erotična klasika španskega nadrealista Luisa Buñuela še danes buri duhove

Mlada, lepa in zadržana Séverine se poroči s pariškim zdravnikom Pierrom. V zakonu je dobro preskrbljena, a jo vse skupaj dolgočasi, mož pa je pogosto odsoten. Življenje si popestri z erotičnimi fantazijami. Nekega dne pa je te ne zadovoljijo več. Séverine se odloči za radikalno potezo in vkoraka v bordel. Tam postane lepotica dneva, ki ob popoldnevih uresničuje tudi svoje najbolj divje in groteskne fantazije.

Eden kultnih evropskih filmov je prejel zlatega leva na filmskem festivalu v Benetkah. Velja za najbolj priljubljeno delo španskega avtorja Luisa Buñuela in je nepogrešljiv del kinotečnih repertoarjev po vsem svetu.

Izvirni naslov: BELLE DE JOUR / Francosko-italijanski film, 1967 / Režija: Luis Buñuel / Scenarij: Joseph Kessel, Luis Buñuel, Jean-Claude Carrière / Igrajo: Catherine Deneuve, Jean Sorel, Michel Piccoli

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V galeriji Bažato smo obiskali odprtje razstave priznanega škotskega fotografa Davida Yarrowa. Bili smo na razprodanem koncertu avstralske zasedbe The Necks v Kinu Šiška. Predstavili vam bomo tudi predstavo SNG-ja Drama Maribor Monolog za živeče v času izumrtja. V Cankarjevem domu pa smo si ogledali komorno opero o odhajanju ljubljene osebe z demenco Ko sem še, ki bo jutri doživela premiero.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov