Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 19. nov. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 19. nov.

Rozi je ta dan zelo nerodna in ves čas pada. Gitica ji ponudi, da jo bo naučila nekaj cirkuških spretnosti. Rozi jih s pridom uporabi in zadene zmagoviti gol za svojo ekipo.

Na vrtu je vse v pričakovanju velike zabave in častnega gosta, a Oskarja kar ni in ni. Goseniček je bil vso zimo zabubljen in malo zamuja. Samo iz zapredka se izvije, pa bo prišel. Toda saj je čisto drugačen. Po novem ima krila. Le kako naj se premika z njimi? Še čisto malo potrpljenja, in metulj Oskar bo nared za zabavo.

V Gornjem Gradu se na svojem potovanju z vlakom ustavi znanka mame Huhu, gazela Zdravka. Še sreča, da je zdravnica, saj si malo pred tem zajec Duško poškoduje uhelj. Toda Duško se zdravnikov boji in smukne v skrivališče. Kako ga bodo s prijatelji prepričali, da mu bo zdravnica lahko pomagala?

Dimitri, Oko in Pili so odkrili rožo. V savani je izredno redka. Zelo previdni morajo biti z njo. Toda Tamara jo utrga, da bi jo dala Makebi. Roži odpadajo listi in Tamara začne jokati. Kaj pa zdaj?

Ljubozver pelje svoje prijatelje v hribe, a se na poti zabavajo brez njega.

Pok in Pak bereta veliko knjigo pravljic in kar naenkrat se znajdeta v gozdu, v katerem srečata junake iz kar treh izmed njih: Rdečo kapico, volka in tri prašičke.

Cmokci skačejo z ravnila. Modri cmokec pa se obotavlja. Ga bodo prijatelji spodbudili, da bo zbral pogum za skok?

Dostavljavka mora s tovornjakom prepeljati zelo občutljiv tovor, cesta pa je vse prej kot gladka.

Pip na vrtu razvršča igrače, medtem pa prideta mimo Francka in Poka. Francka je takoj pripravljena pomagati. Igrače bo razvrščala v dve škatli: tiste v prvi bo Pip obdržal, one v drugi pa zavrgel. Pip je navdušen, Poka pa se težko loči od igrač, saj ima bujno domišljijo in bi se še z vsemi igrala. Pipu bi rada dokazala, kako zabavne so lahko zavržene igrače, pa nehote prevrne škatlo in ves Franckin trud se sesuje v prah. Pip ji očita, da je le v napoto, in Poka se užaljena zateče na igrišče. Ko so vse igrače razvrščene, Pip ne ve, kam bi s škatlama. Francka se hitro znajde in odpravita se k Poki. Pip se ji opraviči, ker je vzkipel, in Pokina domišljija spet lahko razpre krila.

Mili in Moli bi radi zaslužili nekaj dodatnega denarja, da bi si lahko kupili igrače. Zato postaneta sprehajalki psov. A njuna nepotrpežljivost jima zagode in vse gre po zlu, ko se odločita, da bosta naenkrat peljali na sprehod preveč psov. Ko psi zagledajo Ladko, jih Mili in Moli ne moreta več obvladati in nastanejo težave.

Reaktivčki se odpravljajo v mesto, v katerem so živeli številni kitajski cesarji. V njem je tudi Stolp bobnov. V njem hranijo velike lesene bobne, s katerimi so nekoč naznanjali čas. Reaktivčki čakajo, da bodo videli nastop bobnarjev. Toda Zafrk ima drugačne načrte.

Ela in Oskar sredi učne ure o jeziku oblakov ugotovita, da je Hu izginil.

Mami pujsa Pepi in ovčki Olji pokaže fotografije iz časov, ko sta bili dojenčici. Pepa in Olja se ne spomnita, da bi bili tako majhni, veseli pa sta, da sta od nekdaj najboljši prijateljici.

Župan se odloči, da bo prepovedal ljubezen, ker so zaradi nje vsi nesrečni. Jani in Zalka se tej zamisli odločno upreta. Ko se začne Kristinino zatiranje, se pridružita uporniškemu gibanju, ki se bori, da bodo ljubezenske zgodbe v Vetrniku znova dovoljene.

Avguštin povabi Celestinco na svoj rojstni dan. Kako pa naj Celestinca praznuje svojega? Nihče ne ve natanko, kdaj se je rodila, ker je posvojena ...

Pridružite se polžku, ki na kitovem repu potuje okrog sveta. Drznega polžka in kita grbavca druži nenavadno prijateljstvo. Skupaj odkrivata moč morja in nevarnosti, ki prežijo, če plavaš preblizu obale … Ali lahko polžek reši kita, ki je nasedel na neobljudeni plaži?
Polurna risanka je posneta po priljubljeni slikanici, ki jo je napisala Julia Donaldson in ilustriral Axel Scheffler.

Zdravnica Mica in Tinko se poglobita v delovanje možganov človeka z avtizmom. Avtizma se ne moremo znebiti, lahko pa se ga naučimo obvladovati.

Graditi grad je zabavno, dokler si ga ne prisvoji tvoj nadležni najboljši prijatelj. Morf si z vsemi srednjeveškimi potegavščinami triki skuša povrniti prestol.

Ko pomorščak Pepe spet nič ne ujame in je lakota res že zelo velika, se s Kakadudujem pridružita vseslovenski akciji Tradicionalni slovenski zajtrk. Pomembni misiji – pravočasno nabrati slastna jabolka, speči dišeč kruh, najti mleko in iz njega narediti okusno maslo ter napolniti kozarec s sladkim medom – se pridruži množica radovednih otrok. Jim bo uspelo?

Nedeljsko bogoslužje bo potekalo iz župnije Ljubljana-Dravlje.

»Izkušnja ni to kar se ti zgodi; izkušnja je to, kar storiš glede tega, kar se ti zgodi.« (Aldous Huxley)
razmišlja SARVAVARNA DASI

Zakaj naj ne bi odvrnili pogleda od revnih?

»Ne odvrnimo pogleda od revnih,« nas na svetovni dan ubogih s poslanico spodbuja papež Frančišek. Ob najrevnejših nas pogosto prevzame nevolja in zavračanje. A mnogi med njimi imajo posebne darove, ki jih dajejo tudi v dobrobit drugim. »Bodite glas ubogih na solidarnostnem in zakonodajnem področju,« pravi papež. Podrobneje pa v oddaji.
Frančiškove sestre in bratje so vstopili v jubilejna leta dogodkov, ki so zaznamovali življenje Cerkve in družbe. Diakon dr. Danielo Galadza pa nam odkriva bogastvo vzhodnih krščanskih obredov.

Ekipa oddaje Ljudje in zemlja se je udeležila prireditve ob zaključku projekta za širitev ekološkega kmetijstva pri nas. V novembru sodelujoči partnerji zaključujejo tudi projekt evropskega inovativnega partnerstva o proučevanju inovativnih rešitev na govedorejskih kmetijah. Na kmetiji Leber Vračko so nam predstavili izvajanje ciljev projekta v praksi. V letošnjem letu se je upokojil mag. Jože Mrakič. Več desetletij je vodil mariborsko območno enoto Zavoda za gozdove, ki jo je s strokovnim in organizacijskim delom pomembno zaznamoval. Mag. Jože Mrakič je tudi človek številnih talentov. Ukvarja se s slikanjem, petjem in pisanjem esejev.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Oddajo V petek zvečer obišče kraljica dobre volje Tanja Žagar, z venčkom uspešnic Stanke Kovačič nas počastita Ylenia Zobec Mihelič in Lucija Selak. Novi spomini prepevajo hit skupine Agropop Skupaj se veselimo, Dejan Vunjak in Lucija Selak predstavljata Rad bi ti rekel nekaj lepega, Ansambel Rosa uspešnico Martina Juharta Bog te je dal. Priča bomo izjemnem akustičnem nastopu Jana Plestenjaka ob klavirju in ob spremljavi Bernarda Brizanija v pesmi Lepa. V rubriki NaGlavo Polkaholiki prevajajo uspešnico celjske zasedbe Nude Balon, Nika Zorjan nam v svoji prekmurščini predstavlja različico pesmi Jana Plestenjaka Ona sanja o Ljubljani.
Večer sklenejo Rock Partyzani s Samo milijon nas je.

DJ Melani tokrat navija gumbe mešalke za Niko Zorjan in njeno Rojena, da mi je lepo.

Zveza prijateljev mladine Slovenija in njihov sklad GLASBENIK SEM s pomočjo naših gledalcev, Nike Zorjan in Aleša Klinarja, profesionalcev kviza Malih sivih celic Arneta Kovača in Lenarta Zalokar Obadiča v dobrodelnem kvizu zbira denarno pomoč za glasbeno izobraževanje mladih iz socialno šibkejših okolij. Tokrat bomo pomagali tudi mladi pianistki, ki živi z mamo in babico, katerim so letošnje ujme povzročile precejšnje težave. Veseli bomo vaše podpore s sporočilom DARILO5 na 1919.

Po resnični zgodbi posneta napeta družinsko-športna drama o Britancu, ki gre na jadranje okoli sveta

Film, posnet po resnični zgodbi s konca 60. let, govori o Britancu Donaldu Crowhurstu, ki se udeleži nevarnega izziva – jadranja okoli sveta. Crowhurst mukoma pridobi sponzorje za tekmo, ki ji pozornost posvečajo mediji in javnost po vsem svetu. Pred odhodom, ko naj bi se poslovil od ljubeče žene in otrok, se že hoče umakniti iz tekmovanja in ostati z družino. Vendar ga sponzorji prisilijo v ekspedicijo, saj bi moral v nasprotnem primeru vrniti njihovo investicijo.

Izvirni naslov: THE MERCY / Koprodukcijski film, 2018 / Režija: James Marsh / Scenarij: Scott Z. Burns / Igrajo: Colin Firth, Rachel Weisz, Eleanor Stagg

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Pip in Poka zmeraj obujeta rumene škorenjce, kadar čofotata po blatnih lužah. Tako sta videti kot dvojčka. Tokrat Pip opazi, da Poka nosi plave škorenjce, ker so ji rumeni premajhni. Vseeno jo prepriča, da se preobuje v rumene, saj sta vendar »dvojčka za vedno«. Ko v parku čofotata po lužah, Poko škorenjci preveč tiščijo in jih mora sezuti. Pip zdaj poskuša čofotati sam, pa ni več zabavno. Skrivaj steče domov in preseneti Poko s plavimi škorenjci. Pa sta spet lahko razposajena čofotavčka.

Bernarda in Jože gostita legendarnega voditelja Stojana Auerja, ki se v Festivalno dvorano Lent vrača z nekoč izjemno priljubljenim šovom Poglej in zadeni. V goste prihajata še komika Denis Avdić in Admir Baltić – dva od nastopajočih v drugem delu Novoletnega festivali-ća smeha Ićkoti 2. V zabavnih igrah se bosta tokrat pomerila pevka Rebeka Dremelj in komik Ranko Babić, ki sodelujeta pri novi gledališki komediji Jamska ženska. Rebeka na glasbenem odru predstavlja njeno novo balado Nekoč daleč nekje, ob izidu novega albuma gostimo še Žana Serčiča s pesmijo Slepa ulica.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Catherine kočno dočaka dan razgovora za delovno mesto konzultantke, vendar ji gre vse narobe. Elis zboli, povrhu vsega pa ugotovi, da ni poslala vloge za dopust, zato mora pred razgovorom opraviti še nekaj posegov. Maryam si mora končno priznati, da jo panični napadi in pretirana skrb zaradi preiskave smrti malega Edwarda resnično ovirajo pri delu. Helen se znajde pred dilemo: ne ve, ali bi nadrejenim povedala, da je Guy popival med dežurstvom. Zaveda se namreč, da ima Guy težave z alkoholom in da v takem stanju ne more varno opravljati svojega dela.

MATERNAL / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Jacqui Honess-Martin
Režija: James Griffiths
V glavnih vlogah: Parminder Nagra, Lara Pulver, Lisa McGrillis, Raza Jaffrey

Sanacija škode, ki so jo povzročile letošnje poplave, odpira več strokovnih vprašanj. Kje in kako naj gradimo v prihodnje? Kako naj v prostor umeščamo naselja v bližini rek? In ali bi lahko letošnjo poplavno škodo preprečili? V tokratni oddaji Intervju gostimo nekdanjega dekana in zaslužnega profesorja Fakultete za arhitekturo Petra Gabrijelčiča. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Septembrska klasa je film o skupini desetih ljudi, ki so služili vojaški rok na otoku Vis nekaj let pred razpadom države. V majhni kasarni na robu otoka, oddaljeni od vsakršne civilizacije. Služili so vojaški rok eni državi, čeprav je ta samo nekaj let kasneje razpadla na šest manjših, ki so se kmalu znašle v vojni. Film na subtilen način govori tudi o razlogih za razpad države iz perspektive, kakršne še nismo spoznali.
Kako se nekdanji vojaki po več kot tridesetih letih spominjajo teh časov? Spomin je varljiv, še posebej po toliko desetletjih.

Posnetek izvirnega glasbenega sodelovanja, ter mnenj o ustvarjalnem iskanju in bistvu skupnega muziciranja dveh umetnikov, violinista Vasilija Meljnikova ter čembalista in skladatelja Milka Lazarja. V novem delu Milka Lazarja z naslovom 10 Pieces za violino in čembalo, ki sta ga občinstvu predstavila v okviru poletnega festivala Imago Sloveniae 2012 sta razkrila edinstveno glasbeno pot. V prepletanju ustvarjalne in poustvarjalne energije, ki ju zahteva interpretacija novega dela sta raziskovala neodkrito polje zvočnih možnosti in glasbenih izrazov. Iskala sta jih v medsebojni komunikaciji in nenavadni kombinaciji inštrumentov. Igranje na čembalo in violino s pomočjo baročnega loka je sicer običajno za poustvarjanje baročne glasbe, ni pa ga zaslediti v interpretacijah sodobnih kompozicij. Zato 10 Pieces za violino in čembalo predstavlja edinstven primer združitve starih inštrumentov v sodobnem glasbenem izrazu. Gre za izviren pristop in novo odkrivanje, ki upošteva avtentični način igranja, hkrati pa ponuja novo zvočno izkušnjo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov