Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 9. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 9. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

FILM

Ajda in Bine gledata televizijo. Ajdi je bil glavni junak silno všeč, Binetu pa ne, saj zajci niso nikoli glavni junaki. Če hočete gledati film v katerem bo glavni junak zajec, ga bosta morala pač posneti. Toda pot do filma je dolga. Začeti je treba iz nič in stopiti v svet domišljije.

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih odnesel v začarano žabjo mlako. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih odnesel v začaran vrt. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci bodo kuhanje vzeli popolnoma v svoje roke. Vse bodo naredili sami. Kuhanje je pa res preprosto. Vzameš recept s sestavinami, ki so pripravljene, in se lotiš priprave. Slivovi cmoki imajo na sredini slivo, okoli pa je testo. Nič posebnega. Pa je res tako enostavno?
Otrokoma je priprava zabavna, toda kaj bo nastalo iz sestavin? Bosta zmogla? Bo jed užitna?
Na pomoč bosta klicala Bobka in Cmoka. Prunelius Cmok z veseljem pomaga, saj nihče ne sme ostati lačen.

Kdo živi v tem okolju? Kdo ima tako zanimiv rep in takšna velika ušesa, neskončno dolg vrat in nešteto število nog? Zabavajte se z uganjevanjem živali! Spoznajte jo, naučite se jo narisati in se z njo igrajte skrivalnice!
Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

12:35
Otroški program: Op!

Mandi in Pipi si ogledujeta Peru, nato pa Pipi doživi nepričakovano pustolovščino. Mama kondorka ga zamenja za svojega mladiča in ga odnese v gnezdo na vrhu gore. Le kaj bo ukrenil Mandi?

Babi ima rojstni dan. Rija se odloči, da ji bo pripravila rojstnodnevno zabavo presenečenja. Lep namizni prt, šopek rož in sladkarije. Krokodil bi rad pomagal, pa mu vse spodleti. Po dobri zabavi vedno ostane strašen nered. Babi ju prosi, da vse pospravita.

Rozi in Capko rada gledata zvezde, a Capko hoče še več, rad bi šel na Luno. Rozi mu razloži, da to ni preprosto, a Capko noče odnehati. Vid mu zgradi raketo in čas vzleta je že določen.

Ernest je vabljen k bratrancu na zabavo ob vselitvi v novo stanovanje. Celestinco zanima: »Kaj je zabava ob vselitvi? Sem povabljena tudi jaz?«

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

V mestu se spet prikaže Vilc in bolj hud je, kot kdaj prej ... tako hud, da je morda v nevarnosti!

V Keesovem razredu se morajo domisliti teme za razredno zabavo. Učenci staknejo glave in sklenejo, da bo posvečena grozljivkam. Izdelali si bodo čim srhljivejše maske: vampirske, zombijevske, čarovniške … Koen ob njihovem navdušenju postaja vedno bolj bled, kajti stvorov iz grozljivk se strašno boji.

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Dokumentarno-portretna pripoved o življenju in delu Ludvika Vrečiča, prvega prekmurskega akademskega slikarja.

Scenarij sta napisala Brigita Bavčar in Štefan Celec, ki je opravil tudi nalogo režiserja. Film je bil v koprodukciji Zavoda Sončnica in RTV Slovenija realiziran leta 2011 ob umetnikovi 111. obletnici rojstva.

Oddaja je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Ob petkovih večerih polkam in valčkom namenjamo osrednjo pozornost in gostimo najbolj popularne ansamble, skupine in posameznike.

Zgodbo o uspešnih nastopih skakalcev na mladinskem svetovnem prvenstvu v Oberwiesenthalu bomo zaključili s posnetkom moške ekipne tekme. Žan Mogel, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Mark Hafnar so poskrbeli, da se je še šestič v zgodovini ekipa povzpela na najvišjo stopničko.

Angelica se pripravlja na prvo kemoterapijo in hoče, da družina živi čim bolj normalno. Prijateljica Francesca želi, da bi šla Angelica po drugo mnenje še na pregled k sestrični, onkologinji Carli. Na tihem upa, da diagnoza ni prava. Lauro mamina bolezen močno potre, Bea pa jo uporabi sebi v prid. Pietro preseneti z novico, da je kupil stanovanje, za katero je odštel pravo bogastvo. Angelicini starši težko sprejemajo hčerino bolezen. Mama je zelo razočarana, da jo je Bog pustil na cedilu. Odloči se, da bo hčer ves čas spremljala. Angelica prvo terapijo dobro prenese, vendar jo na koncu premaga utrujenost in omedli.

18:55
Otroški program: Op!

Ko taborjenje v gozdu pade v vodo, Firbcologi pripravijo noč strahov kar v stanovanju. To bo posebno grozljivo presenečenje za Pio, ko se vrne iz kina. Ampak česa se ljudje ponavadi bojijo? Morda dobijo kakšno zamisel na terenih. Alisa in Mia preverita, kakšni zvoki nastajajo v gozdu, Izabela in Jakob obiščeta Prismojene profesorje, Lina in Nejc pa potrebujeta avtovleko. Na koncu ne bo prestrašena le Pia … Ima noč res svojo moč?

Bibamica ima spet novo idejo: rada bi postala raziskovalka! Bibatone je, seveda, takoj za to. Kaj pa škrat Tukitam? Ali on tudi kaj raziskuje? Najbolje, da gresta tudi to raziskati...In odkrijeta prav zanimive reči: Tukitam prav nič ne raziskuje, temveč skrbi za veliko stvar, predvsem za to, da je v zemji dovolj vode. Škrat natančno ve, kako in kdaj se voda pretaka po rastlinah, saj le-ta poskrbi za prehrano in rast dreves.

Aktivatorji so pred novim izzivom: njihov sošolec Joc je odmaknjen in deluje skrivnostno; ne udeležuje se športnih dni in izletov, med poukom večkrat zaspi, ne druži se s sošolci in ne govori o sebi, tako da ne vedo, kako naj se mu približajo.
Predrta zračnica na kolesu pa je končno povod za stik. Tako ugotovijo, da živi v zelo slabih razmerah, da sta z mamo brez dohodkov, zato mora Joc poprijeti za marsikatero delo in poleg šole tudi zaslužiti za osnovno preživetje.
Aktivatorji ne ostanejo pasivni: spet spodbudijo svoje starše ter celotno okolico za pomoč Jocu in njegovi mami. K akciji pa povabijo tudi njega, da mu preženejo občutek sramu in izločenosti.
S skupno akcijo uredijo vodovod v hiši, kjer živita z mamo in mu vlijejo upanje ter voljo do življenja!

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Nish Kumar in Joel Dommett, ki zase pravita, da sta skupaj ravno za enega pravega moškega, se bosta tudi v drugi sezoni dokumentarne serije Prvinska preizkušnja odpravila po svetu in se družila z ljudmi, ki opravljajo zahtevna, naporna in nevarna dela, od borcev suma na Japonskem do argentinskih gavčev, ter spoznavala njihovo kulturo in način življenja.

2. del: Japonska - skupina Kodo
V drugi oddaji Prvinske preizkušnje Nish in Joel odhajata na Japonsko, na odročni otok Sado, kjer se bosta pridružila študentom bobnarske akademije Kodo. Bobnanje na tradicionalne bobne, kot je taiko, ki je že več kot 1500 let srčni utrip japonske glasbe, zahteva izjemno telesno vzdržljivost, vrhunski občutek za ritem, popolno predanost glasbi in predvsem skupinski duh. Bosta prijatelja opravila strog zaključni izpit za članstvo v elitni skupini bobnarjev?

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tretji "karantenski" Avtomobilnosti bomo iskali različne vzroke za prometne zagate in tudi za prometne nesreče. Vse analize namreč kažejo, da smo v večini primerov krivi vozniki sami, s svojimi egoističnimi dejanji. Marsikdaj pa je krivo tudi voznikovo neznanje oziroma njegova neizkušenost. Kot ugotavljajo na AVP R, se to še posebej kaže pri motoristih. Pomagajo treningi vozniških veščin, med njimi še posebej trening čutenja vozila. Enega takšnih treningov smo za gledalce Avtomobilnosti izpeljali pod zasneženimi planiškimi skakalnicami. Za prometne nesreče pa je lahko kriva tudi spremenjena prometna infrastruktura, izpostavljamo primer ljubljanskih krožišč.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
19. marec 2016 štejemo za rojstni dan prve slovenske avtorske oddaje, v kateri predstavljamo slovenske hiše in stanovanja! Do takrat smo lahko podobne prizore gledali le v tujih oddajah, v Ambientih pa o svojih izkušnjah govorijo slovenski lastniki nepremičnin, ter domači strokovnjaki o arhitekturnih, oblikovalskih in drugih dosežkih. Odziv, ki smo ga po naših izkušnjah največkrat izzvali nam je še vedno v pohvalo in navdih: Kaj vse to imamo v Sloveniji?!
In nekaj podobnega si bomo mislili tudi tokrat, ko se bomo sprehodili po spominu najlepših, najbolj ekskluzivnih in navdušujočih hiš, ki smo jih do zdaj obiskali.
Seveda nismo obiskovali samo velikih, luksuznih hiš na izjemnih lokacijah. Prav nasprotno, vseskozi iščemo majhna stanovanja in garsonjere, kajti ta so pogosto vir izvirne kreativnosti, individualnosti, verjetno pa ravno zaradi izziva omejenega prostora prinašajo številne domiselne rešitve, kako iz majhnega nastane dovolj veliko.
Vrtovi predstavljeni v oddaji Ambienti, so kot mavrica: vseh barv in v širokem loku. Lastniki vrtov, ki smo jih obiskali v preteklih oddajah so sami »srčni ljudje«, očitno ima delo z rastlinami in zemljo tak vpliv na človeka. Pokažemo vrtove-najlepše stvaritve človeka in narave.

Da bodo dnevi doma lepši, si lahko ogledate ponovitev Koncerta doma.

V SNG Drama v Ljubljani smo posneli koncert ob svetovnem dnevu Romov in 20-letnici glasbene skupine Amala, ki je nastala pod vodstvom bratov Agima in Imerja Traje Brizanija. Skupina se posveča ohranjanju romske tradicionalne glasbe, ki jo prepleta z različnimi sodobnimi glasbenimi elementi, od jazza do sodobne urbane rock in pop etno fuzije. Avtor večine kompozicij z romskimi besedili je vodja skupine, glasbenik in muzikolog Imer Traja Brizani. Na tokratnem koncertu so ustvarjalci predstavili izbor romskih kompozicij, ki so jih vse od začetka delovanja posneli in izdali na več kot 15 različnih albumih.

Sproščena srbska komedija s tekočo naracijo in ravno pravšnjo mero črnogorskega priokusa.

Đorđe Popović, mlad zdravnik iz Beograda, prejme anonimni klic, naj spozna svojega očeta. Đorđe je do tega trenutka živel v prepričanju, da je njegov oče mrtev, pa vendarle se odločil poiskati svojo identiteto. Odpravi se v Črno goro in mimogrede spozna Lolo, mlado kajterko in hčerko policijskega inšpektorja, ki potuje na Ado Bojano.

Leto produkcije: 2017
Država: Srbija, Črna Gora
Žanr: komedija
Režija: Milan Karadžić
Scenarij: Vladimir Djurdjević, Milan Karadžić
Igrajo: Slaven Došlo, Milutin Mima Karadžić, Vanja Nenadić, Mladen Nelević, Mira Banjac, Dubravka Drakić

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov