Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 14. apr. 2020

TV Slovenija 2 • Tor, 14. apr.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Bine nariše na list papirja prelepo pravljično drevo z zlatimi listi. Ravno konča, ko skozi okno zapiha veter in risbe ni več. Vzel jo je veter.
Ne preostane mu drugega kot oditi na pot. Pri iskanju na dolgi poti mu pomaga ajda. Kaj pa če je veter odnesel risbico do morja?

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih skril na gusarsko ladjo. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Otroci, zgodilo se je nekaj strašnega. Čarovnik Zorkus, ki nikogar ne mara in je ledeno mrzlega srca, se sam ne zna igrati in ne prenese, da bi se igral kdo drug. Zato je pobral igrače po vsem svetu in jih skril na svoj grad. Tja lahko pridemo, le če nam pomaga čarobni Juvi. Juvi nam priskoči na pomoč vsakič, ko ga potrebujemo!

Polenta ali žganci? Otrokom je vse eno in isto. Kako okusne jedi se dajo pripraviti iz polente, če ji dodamo paradižničke, pinjole,..njami. Tudi torto. Po Pruneliusovem receptu seveda.

Kdo živi v tem okolju? Kdo ima tako zanimiv rep in takšna velika ušesa, neskončno dolg vrat in nešteto število nog? Zabavajte se z uganjevanjem živali! Spoznajte jo, naučite se jo narisati in se z njo igrajte skrivalnice!
Živalska uganka je igrivo spoznavanje osnovnih živalskih zanimivosti, namenjeno najmlajši skupini gledalcev, otrokom od 4. – 6. leta starosti.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

12:40
Otroški program: Op!

Mandija in Pipija po nesreči obsije izumiteljeva luč. Najprej se ne zgodi nič, toda že naslednje jutro sta oba čisto majcena. Svet je zdaj zelo velik in strašen, a počasi se prebijeta do izumitelja, ki ju znova poveča.

Grajski vrtovi so polni vodnjakov, ribnikov in vrtnic. Rija si domišlja, da je kraljična. Tako lahko vlada Krokodilu. Tudi Krokodil je lahko kralj! In vlada Riji. Dolgočasno je biti vladar. Najbolje je, da nihče ne nosi krone. Tako se lahko Rija in Krokodil spet svobodno odločata.

Hrastar se že več tednov ni pošteno naspal, ker ga Želodki s svojim klepetanjem kar naprej budijo. Rozi se spomni, da jih bo naučila čudovite uspavanke.

Boltež se udari v glavo in se ničesar več ne spomni. Naprej misli, da je miš, potem raca... Si izgubil glavo, Boltež?

Govoreči Henk ustvari novo supermoderno hrano, ki postane tako priljubljena, da prijatelji garažo spremenijo v restavracijo.

Tom sošolcem predstavi svojega hrčka Pufa in vsi sošolci so navdušeni. Žal pa ponoči hrček pogine in Tomu je zelo hudo. To opazi učitelj Kees in pripravi projekt, ki Tomu pomaga, da lažje sprejme izgubo svojega ljubljenčka.

Leta 2015 sta k lastniku gradu Štatenberg prišla tujca v baročnih oblačilih, ki bi rada postala grof in grofica Štatenberška.

Ostaja vsaj delna neznanka, zakaj je gospod privolil, a oktobra 2015 sta se vselila. V enem samem mesec sta zapuščen in ponekod zanemarjen dvorec preuredila v objekt, ki je pričel privabljati ljudi. Celotno krilo sta posvetila različnim tematskim razstavam ter v pičlem mesecu dvorcu vdihnila novo življenje. Dosežek, ki je Makolčane prepričal, da sta prišleka iz Ljubljane resnična garača.
Grofica, v civilu ji je ime Tanja, je v mladosti oslepela. Ostal ji je en odstotek vida. Preživela je raka. In od nekdaj je sanjala, da bi bila rada grofica. Zaljubljena je v literarne like in resnične osebnosti šestnajstega in sedemnajstega stoletja, v opero, barok. Nič od tega ji ni bilo dano, dokler ni srečala svojega grofa, ki je preživel kap in bil nekaj tednov v komi. Ko se je srečal z grofico je bil neotesan, a dobro stoječ lastnik prevozniškega podjetja. Preklinjal je in hodil na podeželske veselice. A imel je strast, ki je ni delil skoraj z nikomer. Privlačilo ga je starinsko pohištvo. Brez razloga ga je kupoval, restavriral in zbiral. Skladiščil v nekem predmestnem skladišču. Grofica je Grofa, ko ju je usoda združila, pričela preoblikovati. Grof in Grofica sta imela vse, le dvorca ne. Tu vstopi v zgodbo Štatenberg. Ko sta se grof in grofica naselila na dvorcu, sta odprla bistveno vprašanje, s katerim se ukvarja dokumentarni film: »Ali je bolje, da stavbna/grajska dediščina propade, ali pa je bolje, da jo zasebni kapital, čeprav strokovno nekoliko manj dosledno, spravi v funkcijo?«
Danes je Štatenberg turistična točka v velikem vzponu in zbirka grofa ter grofice Štatenberške je pomembna turistična točka v porečju Dravinje.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V novi, razburljivi epizodi kviza Joker bo svoje znanje preverila Korošica Irena Otorepec, ki si je dom in službo našla v Velenju. Kot pravnica od nekdaj dela v kadrovski službi, v prostem času pa riše, kvačka in je vedno pripravljena za druženje. Rada piše zabavne kronike in govore ter organizira družabne igre. Ima dve odrasli hčeri in tri vnuke. Hči Nuša se ji bo kot sotekmovalka pridružila v studiu.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Spodbujene gledalcev k telesni aktivnosti doma. Voditelj bo Anže Bašelj, vaje petih oddaj je pripravila Maja Dolenc s Fakultete za Šport, demonstratorja sta udeleženka olimpijskih iger v Atenah Tina Čarman in slovenski rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič. Vaje treh oddaj pa za svojo magistrsko nalogo na Fakulteti za Šport pripravil Mihael Reisman, ki jih tudi demonstrira.

Oslo je tradicionalno prizorišče tekem smučarskih skakalcev. Posamična tekma je letos tam odpadla, zato pa so izpeljali, kot se je kasneje izkazalo, zadnjo ekipno preizkušnjo sezone.

Nova oddaja magazina Evropske lige nam med drugim prinaša spomin na Giuseppeja Bergamija, nekdanjega italijanskega reprezentanta, ki je celotno svojo 20 let dolgo kariero opravil v milanskem Interju. Oddajo bo zaznamoval še en reprezentant, kolumbijec Radamel Falcao, ki se bo spomnil svojih najlepših zadetkov. Pogledali bomo kako je do prekinitve v tej sezoni šlo Interju, Getafeju in Olympiakosu in pa še številne druge zanimive vsebine.

Orlando pelje Angelico za tri dni na morje, da bi si odpočila in da bi jo zasnubil, a se načrt ne izide tako, kot je pričakoval. Valeria se prepira z Rito. Prepričana je, da je Rita spala z Luco, a partnerka to ves čas zanika. Ko ji nazadnje le prizna resnico, ogrozi njun zakon. Pietro je napet zaradi nakupa stanovanja. Nunzia opazi, da se čudno vede, in sklene, da bo ugotovila, kaj se dogaja. Giuseppe je še vedno prepričan, da se bo Giovanna prej ali slej vrnila domov in bo spet vse po starem, toda Giovanna nadvse uživa v novem življenju. Umberta vedno bolj muči ljubosumje, ker se je Laura spoprijateljila s sošolcem Emanuelejem.

V seriji 50 knjig, ki so nas napisale, iščemo knjigo, ki nas je najbolj zaznamovala, ki nas je konstituirala kot narod, ki nas je skratka napisala. Nas je napisal strah, ki je le druga plat poguma, kot pravi Edvard Kocbek v delu Strah in pogum?
Dolga leta je bilo Strah in pogum najmanj znano, pa hkrati najbolj razvpito Kocbekovo delo. Izšlo je leta 1951 in kmalu po izidu priklicalo nase organizirano publiciteto, ki jo je v en glas razglasila za diverzijo zoper vrednote NOB. Kot predstavnik krščanskih socialistov je bil Kocbek v vodstvu OF, po vojni minister v zvezni vladi, po izidu dela Strah in pogum pa je moral odstopiti z vseh funkcij in živel je kot strogo nadzorovani književnik. Nadzorovalo ge je 69 agentov tajne službe, med katerimi so bili tudi njegovi zaupniki ter prijatelji. Strah in pogum je zbirka novel, kjer je v ospredju etično razmišljanje o razliki med človekovim zgodovinskim poslanstvom in njegovo človečnostjo. Urednik Jaroslav Skrušny nam pove, kako je bila knjiga v svoji literarnozgodovinski vrednosti popolnoma zastrta zaradi političnozgodovinske kritike, režiser Sebastjan Horvat nam pojasni, da ne zmoremo "aktivnega Slovenstva", za katerega se je zavzemal Kocbek. Kako pa je v resničnem življenju s tistimi, ki se soočijo z izsiljenimi izbirami med lojalnostjo in osebno etiko, za konec osvetli vojaški psiholog Gregor Jazbec.

PUNK ROCK

Igranje punk rock glasbe zahteva veliko energije, ustvarjalnosti, hitrosti in vzdržljivosti. Tega se dobro zavedajo tudi glasbeniki skupin Wasted Time in Ice on Fire, ki se bodo pomerili v tretji oddaji V svojem ritmu. Kdo bo boljši, bodo ocenili člani priljubljene skupine Elvis Jackson.

19:20
Otroški program: Op!

Lipovi listki so kot mali srčki, ali ne? Od sedmih listkov, ki so na Bisergori, jih Bibamica našteje štiri in jih vzame za svoje. Bibatonetu tako ostanejo le trije. Če bi hotela imeti oba enako število listkov, bi morala enega prepoloviti. Na srečo vmes poseže škrat Tukitam in jima svetuje, naj bo en lipov listek kar njuno skupno lipovo srce ...

Princ Ki-Ki-Do: Prva pomoč


Pujsa Rozi se v gozdu prenaje slastnega žira, da v bolečinah obleži. Nujna je medicinska pomoč. Princ Ki-Ki-Do ji izmeri telesno temperaturo in srčni utrip, prognoza je slaba. Tigrasta komarja Tine in Bine ji požrtvovalno izpijeta odvečno kri. Rozi za silo pride k sebi in strogi doktor Ki-Ki-Do ji predpiše redno telovadbo-skakanje čez
kolebnico. Rozi nekajkrat nerodno prestopi kolebnico in vsi so srečni. Princ Ki-Ki-Do in prenapita tigrasta komarja Tine in Bine odletijo v sončni zahod.

Barbi, Sem in Ferenc so na orientacijskem pohodu. Sredi gozda ugotovijo, da je baterija na telefonu izpraznjena in da jim tako tudi zemljevid ne pomaga prav dosti pri orientaciji. Ne vedo, ali morajo naprej, nazaj, levo ali desno.
Pa se odločijo slediti lastovkam, ki jih pripeljejo do večje kmetije. Tam jih pogostijo in jim razkrijejo skrivnosti naravnega življenja živali, ki je omejeno in ponekod tudi že onesposobljeno zaradi tehnološkega in industrijskega napredka… Ugotovijo, da se ljudje premalo zavedamo, kakšno škodo povzročamo naravi in s tem planetu Zemlja.
Po drugi strani pa je vse pridobitve treba uporabljati v dobre namene, zato globalizacija lahko služi tudi za preprečevanje škodljivih akcij in ozaveščanje ljudi širom po svetu.
Naši mladi aktivatorji se ponovno odločijo za akcijo: pripravijo spletno kampanjo, v kateri seznanjajo o škodljivi uporabi pesticidov...

V tridelni dokumentarni seriji spoznamo ljudstvo Kurij v Keniji, kjer so se ohranile poroke med ženskami in obrezovanje deklic, Khasijev v Indiji, kjer vlada svojevrsten matriarhat, ter skupnost skrajno pravovernih Judov haredi v Izraelu, ki zavračajo sodoben način življenja. Voditeljica Kate Humble razišče položaj in vlogo žensk v teh skupnostih. Spremlja jih pri vsakodnevnih opravilih in spoznava njihove poglede na moške, spolnost, starševstvo, dom.

3. del, Indija
Kate v indijski zvezni državi Megalaja obišče eno zadnjih matrilinealnih skupnosti na svetu. Na podeželju in v prestolnici Shillong se pogovarja z ženskami in moškimi pripadniki skupnosti ter ugotavlja razlike v pogledih na takšno ureditev.

Hannah in Fi pripravljata vse potrebno, da bi se Fi ločila od svojega oblastnega moža. Hannah za pomoč prosi kar svojega moža Nathana, kar pa ni všeč Christieju. Tyler opravlja revizijo družbe in opozori, da naj se nekateri pripravijo na spremembe. Zander najame Ruth in Christieja, da sestavita predporočno pogodbo zanj in za Tylerja. Nathan zaloti Hannah in Christieja, ko se vračata s skupnega kosila. Sam je dobil novo pripravnico in se veseli sodelovanja s Hannah. Rose izgubi otroka, pač pa nosečnost preseneti Nino.

V tokratnem koncertu doma v živo na Valu 202 in v posnetku na TV Slovenija zasedba 2B. 2B smo poznali kot belonkranjski trio bratov Mihelič, zadnje čase pa ustvarjata Gašper in Primož kot duet. Povezuje ju skromnost ter strast do ustvarjanja sodobne, čustvene, rahlo zasanjane in izrazito optimistične glasbe.

Animirani film, posnet v tehniki zaustavljenih gibov (stop-motion), ki je bil leta 2016 nominiran tako za oskarja kot za zlati globus.

Michael, strokovnjak za odnose s strankami, ima povsem običajno življenje, ženo in sina, ni pa zmožen globljega odnosa do sočloveka oziroma do ljudi, ki ga obkrožajo. Njegova neobčutljivost in pomanjkanje navdušenja ter volje delajo njegovo življenje monotono in povsem predvidljivo rutinsko. Zadeve se spremenijo, ko se Michael odpravi na službeno potovanje, na katerem v hotelu sreča živahno in energično žensko, ki mu počasi zleze pod kožo in postaja zdravilo za njegov negativni pogled na življenje. Bo to srečanje za vselej spremenilo njegovo vsakdanje življenje?

Leto produkcije: 2015
Država: ZDA
Žanr: animirani film
Režija: Duke Johnson, Charlie Kaufman
Scenarij: Charlie Kaufman
Glasovi: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan

Jim Morrison s saksofonom – tako glasbeni kritiki imenujejo skladatelja in glasbenika Vaska Atanasovskega, ki je v studiu spregovoril o eksotiki svojega priimka v Sloveniji. Bili smo na 25. obletnici ustanovitve Makedonskega društva Ljubljana, najstarejšega združenja Makedoncev pri nas. Spoznali boste fotografa Dejana Mijovića, ki je po padcu, zaradi katerega je bil nekaj časa tetraplegik, začel raziskovati svoje črnogorske korenine.

V času, ko svet izgublja tla pod nogami, Stratifikacija lune z dotikom objektiva odpira zev v zadnjo dragoceno oazo mešanih kultur in ver.

Film scenarista in režiserja Mihe Vipotnika se prične z besedo in izpisanimi številkami. Številke merijo čas, mesec, dan, številko spominske kartice, filmsko klapo. Med izrečenimi besedami se skrivajo tri zgodbe iz minulih državljanskih vojn - dveh v Libanonu in ene v bivši Jugoslaviji, vojne za Slovenijo. V dveh se prepletajo otroški spomini libanonskega snemalca filma Pola Seifa s spominom Slovenca z bosanskimi koreninami Saša Stojiča. Tretjo zgodbo o herojskih podvigih drugačnih vsebin pripoveduje bivši producent in solastnik agencije Leo Burnett Middle East Farid Chehab. Spremljajo ga odlomki iz filmov in njegovih televizijskih reklam. Vse tri pripovedi oblikujejo prostor in ustvarjajo odprtino za dogodke in mednarodno interdisciplinarno razstavo z naslovom Vertikalni trki. Zgodbe se prekinejo in film znotraj dokumentarističnega žanra nadaljuje raziskovanja razprtij in vprašanja konfliktov. Tistih razprtij, ki se pojavljajo ob razstavi in znotraj posameznih umetniških disciplin, in tistih zunaj zidov galerije, ter trenj in napetosti znotraj družbe večnacionalnega in versko mešanega prebivalstva Libanona, nenazadnje tudi Slovenije. Film Stratifikacija lune s primerno distanco tvori in tudi osmišlja raznotere umetniške panoge in odločitve in zato ostaja tudi zadnji in neprecenljivi del projekta/razstave Vertikalni trki.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov