Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 10. dec. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 10. dec.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Tokratni gost v oddaji Profil je Jiri Kočica. Kočica je kipar, dejaven je tudi kot pisec strokovnih besedil. Zdaj je pri založbi Mladinska knjiga izšel njegov Izvirnik. Knjiga je literariziran pogled na enega najpomembnejših pojavov v umetnosti dvajsetega stoletja.

Ali veste, da je ime Slovenj Gradec nekoč nosilo drugo naselje kot v našem času, da je njegova srednjeveška zgodovina povezana s slavnimi evropskimi osebnostmi in da danes nosi naziv Mesto glasnik miru? Ponaša se z izjemno dragoceno kulturno dediščino, z izstopajočo župnijsko cerkvijo sv. Elizabete in pomembnimi zbirkami Koroškega pokrajinskega muzeja in Koroške galerije likovnih umetnosti. O kulturnem življenju mesta nekoč in danes smo se pogovarjali s kustosom Markom Košanom, medičarsko obrt so predstavili člani družine Perger, slišali pa bomo tudi samospev najslavnejšega domačina skladatelja Huga Wolfa.

Nepričakovano se pojavi Štef in pove, da bo Svetlano odpeljal na Sicilijo k šefu mafije. Tam bo postala njegova žena. Svetlani to ni všeč, še manj Johnnyju. Načrt pa seveda zelo ustreza Toniju, ki bi se tako rešil vsaj ene nadloge, ki mu visi za vratom. A načrte prekrižata Svetlana in Johnny, ki se odločita na hitro poročiti. Tako bi Svetlana dobila slovensko državljanstvo in poroka z mafijskim šefom ne bi bila več mogoča. A poroka kar čez noč ni enostavna stvar. A hitro se ponudi rešitev. Kapitan Eugenio pove, da kot kapitan lahko poroča na krovu ladje. Ker njegove ladje zaradi uveljavitve hrvaške ERC in s tem oteženega vstopa v slovenske teritorialne vode še ni v Izolskem privezu, se odločijo za poroko na ladjici, ki pluje po Ljubljanici. Po poroki pa ugotovijo, da le ta ni pravno veljavna, saj kapitan lahko poroča le, ko se ladja nahaja v mednarodnih vodah....

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Kuharski mojster Sašo Šketa bo navsezgodaj zjutraj najprej poskrbel za praznične sladke grižljaje. V športnih minutah bomo skupaj z našimi kolegi iz uredništva športnega programa TV Slovenija in z Žanom Koširjem predstavili začetek sezone svetovnega pokala v deskanju na snegu. Izvedeli boste, da januarja prihodnje leto prihaja na TV ekrane nova kriminalna serija z naslovom Primeri inšpektorja Vrenka. V rubriki Miti in resnice bomo govorili o neprijetnem ustnem zadahu, v rubriki Te male živali pa o francoskem ovčarju briardu. Monika Tavčar se nam bo pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih oglasila iz Planice, ne spreglejte tudi prispevkov, ki jih pripravljajo naši koprski kolegi.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Kako se s krizo v turizmu spopadajo gostinci skupaj s kmetijsko nabavno verigo? V oddaji Na lepše smo obiskali Ano Roš, ki je skupaj z lokalnimi dobavitelji zagnala projekte, ki naj bi pomagali preživetju malih kmetov in najbolj ranljivih pridelovalcev. Eden takšnih primerov sta kanadsko-italijanski par Jeannete in Matteo, ki oživljata kmetijo v vasi Srednje nad Ročinjem.
Izpostavljamo nedavno prejeto nagrado novogoriškega podjetja Arctur, ki je v španski Sevilli prejelo prestižno priznanje na področju inovacij v turizmu. Slovenska iniciativa Turizem 4.0 je mednarodno komisijo prepričala z razvojem posebnega orodja Tourism Impact Model s katerim merijo realen učinek turizma. Priznanje nas uvršča v svetovni vrh pri uvajanju naprednega strateškega načrtovanja v turizmu.
Ekipe oddaje pa je za konec obiskala še Pohorje, ki so se novim razmeram v turizmu prilagodili s spremenjeno ponudbo. Partnerstvo za Pohorje pa korona čas izkorišča tudi za postavitev nove strategije turizma in vzpostavitev skupne blagovne znamke, ki bo povezala različne ponudnike in hkrati omogočala razpršitev turističnih tokov in desezonalizacijo.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Z Jokerjem se bo tokrat borila simpatična Darja Bohorč iz Slovenskih Konjic. Vzgojiteljica otrok s posebnimi potrebami v prostem času rada zaide hribe in prebira knjige. Zase pravi, da je nora na čokolado in da obožuje zeleno barvo. Je navdušena tekačica in glavna motivatorka teka v službi in doma. Na zanimivi Joker tekmi ji bo družbo delal partner Borut Furman.

Prvikrat bodo najboljši letalci na smučeh na planiški letalnici nastopili pod žarometi. Na sporedu bosta dva treninga, po katerih bodo trenerji določili štiri reprezentante za nastop v kvalifikacijah. Izvedeli boste, kdo so bili najbolj razpoloženi tekmovalci prvega treninga, drugega in kvalifikacije pa si boste ogledali v neposrednem prenosu. Nastope bomo analizirali v ljubljanskem studiu, tekmovalci in trenerji pa bodo pred našimi mikrofoni pod Poncami.

Dokumentarni film Nova Planica predstavlja zgodovino doline pod Poncami in nastanek novega Nordijskega centra.

To slovensko mitsko lokacijo spoznavamo v podobah bogatega arhivskega gradiva ter v posnetkih gradnje centra in planiške narave. Pogovori z legendami slovenskega športa, arhitekti, novinarji in poznavalci planiške zgodovine odkrivajo doslej še neznana dejstva o Planici in pričajo o njeni izjemnosti.

Film režiserja Blaža Završnika, ki je nastal v produkciji Sever & Sever, dokumentira bogato zgodovino Planice, uspehe slovenskih skakalcev, od začetkov dvajsetega stoletja do Petra Prevca in njegovih tovarišev ter predstavlja novo podobo športnih objektov Nordijskega centra Planica, lepoto arhitekture in njene umeščenosti v veličastno naravo ter vrhunske tehnološke rešitve.

Film je himnični slavospev lepotam Planice, slovenskim in drugim športnikom, gledalcem, TV ekipam ter vsem snovalcem Nove Planice. Je film o Planici in njenem pomenu ter čustvih, ki jih vzbuja v vseh, ki jo obiščejo.

Spremljajte drugo najmočnejše evropsko klubsko nogometno tekmovanje na TV Slovenija - vse do velikega finala v Gdansku 26. maja 2021.

Francija, ki brani naslov evropske prvakinje, je bila v prvem delu prepričljiva. Tri tekme in tri zmage, med drugim tudi nad Slovenijo. Na tekmi proti Španiji, ki ne spada več v vrh najboljših evropskih rokometnih reprezentanc, dvomov o zmagovalki tako ne bi smelo biti.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo spoznali, kako nam aplikacija lahko pomaga pri prepoznavanju nevarnosti na cesti, kakšna je razlika med vožnjo v video igrici in realnem svetu, na prvo vožnjo bomo popeljali Toyoto mirai in se sprehodili čez mobilnostne novičke tedna.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Kaj bi izbrali zase, če vam dam na izbiro samostojno družinsko hišo, ali pa sodobno in prostorno duplex stanovanje z veliko komforta? Družina, ki smo jo obiskali blizu Braslovč je izvedla tako zamenjavo. Naslednji dom smo našli na instagramu in to bo tretji iz serije zanimivih projektov, ki so opazni na družbenih omrežjih. Nekomu je padla sekira v med, bi lahko bil preuranjen komentar, ko človek sliši naslednjo zgodbo. Ampak tak komentar bi bil čisto neustrezen in nepravičen, kajti do tako domiselne in šarmantne prenovljene babičine hiše, kot jo bomo videli vodi vse prej kot lahka pot. Obiskali smo legendarnega športnika, smučarskega tekača Iva Čarmana, ki mu je leta 1984 v Sarajevu pripadla čast nosilca olimpijske plamenice. Še danes jo ima doma, na častnem mestu. A mi nismo mogli prezreti vsega truda, ki sta ga z ženo Valerijo vložila v temeljito obnovo stare hiše. Zanjo sta se na vrat na nos odločila, ko je v kopalnici počila cev - in jo izpeljala v pičlih treh mesecih.

Celotni festival Jazz Cerkno 2015 so organizatorji posvetili Boštjanu Cveku, dolgoletnemu umetniškemu vodji in gonilni sili tega festivala jazza. Na enem od koncertov je nastopil tudi Cerkno Jubileum Orchestra, ki ga je oblikoval in kot dirigent vodil Zlatko Kaučič, eden vidnejših slovenskih tolkalcev. Orkester je predstavil delo Zvočni sejalec, suito v spomin Boštjanu Cveku, ki je nastala pod skladateljskim peresom Zlatka Kaučiča.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov