Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 20. mar. 2021

TV Slovenija 2 • Sob, 20. mar.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V drugem delu se bo dr. Ernest Perič dotaknil nekoliko bolj aktualnih tem, ki so nemalokrat krojile njegovo življenje in bogato karierno pot, kjer so nanizane mnogotere izkušnje in zakladnica znanja.

Finale sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju gosti Lenzerheide v Švici. V kantonu Graubünden bodo smučarji od srede do nedelje imeli pet tekem, po katerih bodo delili kristalne globuse za dosežke v tej zimi. Odprtega je še marsikaj. Le Avstrijec Marco Schwarz si je že pred finalom zagotovil slalomski globus.

Igrano-dokumentarni film s fascinantnimi zračnimi posnetki o prenovi kipa nadangela Mihaela in njegovem zgodovinskem pomenu za mesto Piran.

Močna burja je spomladi 2018 odtrgala krilo nadangelu Mihaelu, ki stoji na vrhu piranskega zvonika. Potrebna je bila temeljita obnova 3,5 m visokega kipa narejenega iz bakrene pločevine. Ob spektakularnih posnetkih angela, ki s pomočjo slovenske vojske leti nad Piranom, se je porodila ideja o nastanku igrano-dokumentarnega filma. Ta zdaj popelje gledalca 250 let nazaj v zgodovino nastanka kipa in pokaže njegov pomen za mesto Piran. Nadangel Mihael namreč z obračanjem na vrhu zvonika napoveduje vreme in Piran varuje pred nevarnimi vetrovi.
Obnovljen kip Mihaela je bil sredi oktobra 2018 ob praznovanju občinskega praznika za nekaj dni razstavljen na Tartinijevem trgu in je vzbudil neverjetno zanimanje domačinov in drugih obiskovalcev. Ti so trumoma prihajali k njemu, ga s spoštovanjem občudovali, se ga dotikali in pred njim celo molili. Scenarij za kratki, 25-minutni dokumentarni film, je bil zaupan avstrijskemu pisatelju Folkeju Tegetthoffu, režija Ubaldu Trnkoczyju, glasba pa Sašu Fajonu. Film je nastal v produkciji Župnije Piran, producent filma pa je Zorko Bajc.

Slalom je tako rekoč čez noč postal najboljša slovenska ženska disciplina. Ana Bucik in Andreja Slokar sta se zelo izkazali na svetovnem prvenstvu in dobro formo prenesli tudi v zaključek sezone. Zanima nas tudi zelo napet obračun za mali kristalni globus med Mikaelo Shiffrin, Petro Vlhovo in Katharino Liensberger.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo pokukali na avtoceste in pogledali, kako v praksi izgleda prepoved prehitevanja za tovornjake in pogledali, katere tehnološke novosti nam prinaša novi Mercedes-Benz razreda S. Testirali pa bomo Hyundaia i20, Suzuki aircross in Forda transit trail ter tourneo active.

Finale sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju gosti Lenzerheide v Švici. V kantonu Graubünden bodo smučarji od srede do nedelje imeli pet tekem, po katerih bodo delili kristalne globuse za dosežke v tej zimi. Odprtega je še marsikaj. Le Avstrijec Marco Schwarz si je že pred finalom zagotovil slalomski globus.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko še isti dan ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

Slalom je tako rekoč čez noč postal najboljša slovenska ženska disciplina. Ana Bucik in Andreja Slokar sta se zelo izkazali na svetovnem prvenstvu in dobro formo prenesli tudi v zaključek sezone. Zanima nas tudi zelo napet obračun za mali kristalni globus med Mikaelo Shiffrin, Petro Vlhovo in Katharino Liensberger.

Prva postaja za smučarske skakalke po svetovnem prvenstvu je Nižni Tagil v Rusiji. Dekleta so imela pred zaključkom svetovnega pokala kar dolg premor, najbolj nestrpno pa nadaljevanje pričakuje Nika Križnar. Vodilna v skupnem seštevku ima priložnost osvojiti veliki kristalni globus. A do konca je še pet tekem, drži pa tudi, da Slovenkam skakalnica Štorklja zelo ustreza. Sobotno preizkušnjo si lahko ogledate v posnetku, komentiral ga bo Miha Mišič.

Namesto v Oslu bodo biatlonke in biatlonci sklenili letošnje tekmovanje v svetovnem pokalu v Östersundu na Švedskem.
V soboto se bodo biatlonci pomerili na zasledovanju po zaostankih s sprinta. Če bo imel Jakov Fak majhen zaostanek, bi lahko z dobrim streljanjem znova prišel do vrhunskega rezultata.

Deskarji na snegu v paralelnih disciplinah končujejo sezono svetovnega pokala. Zadnje prizorišče je Berchtesgaden v Nemčiji, kjer bosta na sporedu dve preizkušnji: paralelni slalom in tekma mešanih dvojic. Za slovensko reprezentanco bo še kako pomembna posamična tekma. Žan Košir je namreč v odličnem položaju v boju za veliki kristalni globus. Trenutno je na tretjem mestu in za vodilnim zaostaja le za 13 točk.

Po premoru za reprezentanco se bo ta konec tedna nadaljevalo državno rokometno prvenstvo. Prenašali bomo srečanje 20. kola med Ribnico in Celjem. Ribničani, ki jih pestijo poškodbe, bodo po treh težkih gostovanjih spet zaigrali v domači dvorani, a nasproti jim bo stala ekipa državnih prvakov. Celjani v tej sezoni še niso bili poraženi, Ribničani so trenutno na 6. mestu na lestvici.

V 25-minutni oddaji smo prikazali zakulisje tehnične izvedbe Svetovnega prvenstva v biatlonu na Pokljuki, ki velja za produkcijsko enega najzahtevnejših projektov RTV Slovenija v zadnjem desetletju. Biatlon je namreč šport, ki ga je zaradi števila tekmovalcev, različnih disciplin, lokacij in bliskovitih preobratov, izjemno težko pokrivati, tako po režiserski kot tudi po novinarski ter komentatorski plati. Dodaten izziv za organizatorje pa je tudi čas pandemije, ki narekuje še dodatne izzive rezervnih scenarijev v primeru slabše epidemiološke slike. Pod črto – projekt Pokljuka 2021 je bil za RTV dogodek presežkov. Iz idile Triglavskega narodnega parka smo v svet poslali kar 19 ur premiernega programa, ki ga je spremljalo 170 milijonov gledalcev. Gostili smo preko 380 predstavnikov medijev, na terenu je bilo 48 kamer, ob progi smo postavili preko 70 mikrofonov ter postavili lastno optično omrežje.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Biografska drama. Kennyja Watersa, brata Betty Anne Waters, leta 1983 obsodijo na dosmrtni zapor zaradi umora. Betty, ki brata dobro pozna in mu verjame, se nikakor ne more sprijazniti z razsodbo. Ob skrbi za službo in družino si vse življenje prizadeva, da bi ovrgla obtožbo in dokazala njegovo nedolžnost.
Film je resnična zgodba o ženski, ki se je zagrizeno lotila študija prava, da bi kot pravnica Kennyja rešila iz zapora. S pomočjo najboljše prijateljice Abre Rice se dokoplje do sumljivih dokazov, ki jih je krajevna policistka Nancy Taylor namenoma priredila, in se sistematično loti korakov, ki so vodili do Kennyjeve aretacije. V 18 letih njenega prizadevanja se razvije tudi sodna medicina, ki kot dokazno gradivo začne upoštevati analizo vzorcev DNK-ja in prav to Betty omogoči, da lahko začne novo bitko s sodnimi mlini …
Odlična igra Hilary Swank, prepričljiva pripoved in dober prikaz ameriške družbe osemdesetih let prejšnjega stoletja so glavne odlike filma.

CONVICTION / OBSODBA / USA / 2010
Režija: Tony Goldwyn; Scenarij: Pamela Gray; Igrajo: Hilary Swank, Sam Rockwell, Minnie Driver, Melissa Leo, Peter Gallagher in drugi

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanina gostja je nekdanja vrhunska atletinja in olimpijka Brigita Langerholc. Javno bo spregovorila o tem, kako je po končani karieri in rojstvu otroka padla v poporodno depresijo in bila napotena celo na psihiatrično zdravljenje. V sobotnem večeru nam razkriva, kako se je s pomočjo različnih terapij in mentalno-sprostitvenih tehnik pobrala z dna. Brigita nam bo predstavila tudi svoje osebne izkušnje s kreiranjem in vizualiziranjem iz srca.

AAvtorski koncert Gala Gjurina “Moč jeseni” je zadnji predkoronski koncert iz serije gala koncertnih glasbenih doživetij, ki jih glasbeni in literarni ustvarjalec Gal Gjurin že od leta 2007 dalje redno prireja v Cankarjevem domu.
Po eni strani gre za akustično retrospektivo Gjurinovega ustvarjanja zadnjih 20-ih let, po drugi pa za predstavitev novih albumov Veter in Zemlja, skupaj s še z 32-imi izvrstnimi glasbeniki, ki bosta izšla v fizični obliki v letošnjem letu. Kakor tudi sicer, pisana Gjurinova glasbena posadka tudi tokrat združuje glasbenike in glasbenice različnih generacij in usmeritev, stare med 18 in 70 let.
V drugem delu koncerta Gjurin občinstvu predstavi tudi vsem dobro znane radijske uspešnice kot so Kaj vse bi dal, Dva, ki ležita in Duša in telo, koncert pa zaključi epska izvedba nove skladbe Zemlja, z vsemi sodelujočimi hkrati na odru. Zemlja je v zadnjih letih postala ena ikoničnih zaključnih skladb Gjurinovih koncertov. Premierno sta se na koncertu izvedli tudi skladbi Tvoj vonj iz repertoarja Gjurinovega prohibicijskega jazzovskega projekta Temna godba, v kateri je občinstvo na saksofonu očarala Nada Barle, ter domoljubna skladba In ko se vračal boš nazaj, ki je doživela tudi prepesnitev v angleščino v okviru Gjurinovega glasbenega delovanja na drugi strani Atlantika v Kanadi, kjer deluje kot Kanadčan po materi. Koncert zaključi spontana verzija naslovne skladbe koncerta Moč jeseni z albuma Veter med stoječimi ovacijami publike v Gallusovi dvorani.
Kot posebni gosti in mednarodni solisti so v drugem delu koncerta nastopili saksofonistka in pevka Nada Barle, kitarist Pablo Vitali iz Argentine, flavtistka Nina Reščič, saksofonist Lovro Ravbar, pevka Severa Gjurin, pevka in flavtistka Tinkara Kovač, bobnar Jure Maček, basist Matej Tekavčič ter tolkalist Carlos Valderrama iz južnoameriškega Čila.

Finale sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju gosti Lenzerheide v Švici. V kantonu Graubünden bodo smučarji od srede do nedelje imeli pet tekem, po katerih bodo delili kristalne globuse za dosežke v tej zimi. Odprtega je še marsikaj. Le Avstrijec Marco Schwarz si je že pred finalom zagotovil slalomski globus.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov