Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 23. mar. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 23. mar.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Tudi ta torek boste na cestah bolj varni z nami in zaradi nas: svetuje Agencija za varnost promet RS. Potujemo med Koprom in Mariborom in spremljamo dogajanje v obeh koncih. Vračajo se tudi minute za upokojence, Zveza društev upokojencev Slovenije svetuje o aktualnih problematikah.

V Sloveniji velja rek, da mora vsak Slovenec vsaj enkrat v življenju osvojiti vrh najvišje slovenske gore - 2864 m visokega Triglava. Pred več kot sto leti je prišel v kraje pod Triglavom župnik Jakob Aljaž. Svoje življenje je zapisal tem krajem, še zlasti pa prav Triglavu.
Pod Triglavom, v eni najlepših slovenskih alpskih vasi – znameniti Kranjski Gori pa živi in ustvarja mlad arhitekt in oblikovalec Matic Benet. S svojim delom kroji smernice sodobnega oblikovanja, življenje v objemu gora pa je zanj nenadomestljivo.
Skladatelj, dirigent in aranžer Rok Golob je svoje življenje zapisal glasbi. Velja za enega najbolj uveljavljenih slovenskih glasbenih ustvarjalcev, zelo dobro pa je poznan tudi v svetu, kjer pogosto gostuje. Vendar pa se vsakič z veseljem rad vrne v svojo rodno Ljubljano.
Ljubljana pa je tudi mesto Zmaga Tančiča, ki že 40 let zbira razglednice z motivi glavnega mesta Slovenije. Čeprav v dobi instantnega komuniciranja raba razglednic zamira, velja deltiologija ali zbiranje starih razglednic še vedno za eno najbolj priljubljenih vej zbirateljstva
Ljubno ob Savinji je imel v času splavarstva pomembno vlogo pri plavljenju lesa. Zanimivost tega kraja pa je tudi podoba Sv. Jožefa, ki je bil zelo priljubljen in velja za nekakšnega univerzalnega zavetnika Kranjske in drugih habsburških dežel.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo pokukali na avtoceste in pogledali, kako v praksi izgleda prepoved prehitevanja za tovornjake in pogledali, katere tehnološke novosti nam prinaša novi Mercedes-Benz razreda S. Testirali pa bomo Hyundaia i20, Suzuki aircross in Forda transit trail ter tourneo active.

Dokumentarno-portretna pripoved o življenju in delu Ludvika Vrečiča, prvega prekmurskega akademskega slikarja.

Scenarij sta napisala Brigita Bavčar in Štefan Celec, ki je opravil tudi nalogo režiserja. Film je bil v koprodukciji Zavoda Sončnica in RTV Slovenija realiziran leta 2011 ob umetnikovi 111. obletnici rojstva.

Nimamo dovolj cepiv, še vedno ne smemo na pivo, ampak nič zato, saj imamo oddajo Kaj dogaja! V njej tokrat skupaj s poslanci preučujemo težave slovenskega šolstva in raziskujemo, kdo je decembra pozabil naročiti cepiva. Z njimi se bo pozabaval tudi magister Baltić v Besedi tedna. Na Pup TV prihaja ekološka bomba, v goste smo povabili Natašo Pirc Musar, na Mali terasi pa se nam toži po bruseljski gospe.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V napetem kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel pravnik Frane Krpina iz Ljubljane. Rad potuje, med njegovimi najljubšimi destinacijami pa trenutno vodi Japonska. Je lastnik modrega pasu v karateju, trenutno pa si prosti čas zapolnjuje z družabnimi plesi in kulinariko. Na poti do 20.000 evrov mu bo na pomoč priskočila njegova partnerka Manca Ajdišek.

Z dokumentarnim filmom „Vojne igre“ se podajamo v zakulisje uprizarjanja zgodovinskih bitk, kontroverznega hobija članov društva Triglav.

S kolegi iz cele Evrope se neobremenjeno poigravajo z uniformami različnih armad v poustvarjanju in doživljanju zgodovine. Ne manjka bizarnih in absurdnih situacij, začinjenih s specifičnim humorjem. Do ideologij vzpostavijo distanco,zvezda je lahko partizanska, sovjetska, ameriška ali židovska. Kljukasti križ je zgolj del zgodovinske uniforme in predmet zbirateljstva militarij. Vsekakor pogled, ki vzpostavlja neobremenjeno distanco in je zelo aktualen za današnjo politično situacijo.
Gre za obravnavo večplastne teme, ki skozi spremljanje treh glavnih likov (partizanskega komandanta, nemškega komandanta in predsednika društva) omogoča globlji vpogled v njihov način razmišljanja. Film gledalcu dopušča, da si sam ustvari mnenje o motivih in vzgibih ljudi, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo.
Snemanje je potekalo več kot leto dni na različnih lokacijah z velikim finalom – veliko bitko na Vojskem nad Idrijo. Med pripravami na bitko smo se s člani društva odpravili tudi v Belgijo na srečanje z zbiratelji iz različnih držav, kar temi doda širšo evropsko perspektivo.

Režiser in scenarist Žiga Virc je slovenski javnosti znan po filmu „Trst je naš!“ s katerim je bil 2010 nominiran za oskarja („Academy Award“) za najboljši študentski tujejezični film.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V Združenih državah Amerike vse več ljudi išče globlji pomen bivanja. Udeležujejo se festivalov, predavanj in tečajev razstrupljanja, ki jih pripravljajo in vodijo samooklicani guruji, zdravilci in šamani. Med njimi so tudi taki, ki so prepričani, da jih na Zemljo pošiljajo Nezemljani, in svojo novo religijo širijo po družbenih omrežjih. Nekateri za enourno seanso zahtevajo po tisoč dolarjev plačila. V oddaji je predstavljen tudi duhovni vodja, ki si po desetih letih zapora – prislužil si jih je zaradi smrti treh tečajnikov – znova utira pot v plačljivo duhovnost.

THE NEW GURUS OF THE USA / LES NOUVEAUX GOUROUS DE L’AMÉRIQUE / Francija / 2020 / Režija: Flora Desponts in Gary Grabli

Drama o ljubezni, izgubi, krivdi in zapuščini nacizma na Norveškem, posneta po istoimenski knjižni uspešnici Pera Pettersona.

November 1999. Sedeminšestdesetletni Trond Sander se po ženini smrti odseli iz Osla v majhno vasico na vzhodu Norveške. Stoletje se bliža koncu in zdi se, da se končuje tudi njegovo življenje. Nekega zimskega večera spozna novega soseda Larsa, za katerega se izkaže, da je njegov znanec iz mladosti. Srečanje začne v njem prebujati spomine na leto 1948, ko je poletje preživljal z očetom v preprosti leseni koči ob reki. Spomini na dolge popoldneve v gozdu, jezdenje konjev in sečnjo dreves ga navdajo z občutki sreče, vendar prikličejo tudi prizore usodnih dogodkov, ki so obema spremenili življenje.

Originalni naslov: UT OG STJALE HESTER
Leto produkcije: 2019
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Hans Petter Moland
Scenarij: Hans Petter Moland, Per Petterson
Igrajo: Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen

Čeprav ima Koprčanka Selma Skenderović komaj 19 let, že deset let piše kratke zgodbe in pesmi. Zmagala je na Festivalu mlade literature Urška, namenjenem mladim avtorjem, ki pišejo v slovenskem jeziku. Slovenščina ni Selmin materni jezik, zato je njen uspeh toliko večji. A to še ni vse: Selma uspešno študira slovenščino in primerjalno književnost na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Prisluhnili smo tudi makedonski poeziji in se pozanimali, kaj navdihuje mladi bosansko-hercegovski pisateljici Senko Marić in Lano Bastašić. Založba Sanje je nedavno izdala njuna romana v slovenščini. V oddaji predstavimo tudi Đorđa Petrovića, otroka z Downovim sindromom iz Niša. Zaradi te okoliščine se je družina preselila v Slovenijo. Đoleta in njegove prijatelje smo obiskali v Centru Janeza Levca v Ljubljani.

Finale sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju gosti Lenzerheide v Švici. V kantonu Graubünden bodo smučarji od srede do nedelje imeli pet tekem, po katerih bodo delili kristalne globuse za dosežke v tej zimi. Odprtega je še marsikaj. Le Avstrijec Marco Schwarz si je že pred finalom zagotovil slalomski globus.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov