Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 7. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Kar 125.600 zavarovancev nima izbranega osebnega zdravnika. Trenutno jih primanjkuje 220, samo za nadomeščanje upokojitev v naslednjih štirih letih pa bi potrebovali 236 zdravnikov družinske medicine. Z ukrepi za kadrovsko okrepitev na področju družinske medicine se zadnje mesece ukvarja posebna delovna skupina ministrstva za zdravje. Eden večjih izzivov za delovno skupino pa bo zagotovo ta, kako zanimanje diplomantov obeh medicinskih fakultet, ki v zadnjih letih ne kažejo zanimanja za specializacijo iz družinske medicine, povečati.

Nadškof in metropolit Alojz Cvikl bo daroval slovesno mašo ob praznovanju velike noči v mariborski stolni cekrvi.
Jezus je v svojem zemeljskem življenju večkrat napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih, ki bo pomenila osvoboditev od brezupnega položaja človeka v končnem zemeljskem življenju.

Na svetovni dan zdravja gostimo ministra za zdravje - o vseh aktualnih temah, odgovarjal bo tudi gledalcem. Gostimo šampionko v smučarskih skokih, dobitnico velikega kristalnega globusa, Niko Križnar. Svetujemo tudi, kako kombinirati pastelne barve, da boste modni in pomladno obarvani!

Natanko tri desetletja po prvem trgovalnem sestanku je borza na Slovenskem bolj kot ne obrobni igralec slovenskega tržnega gospodarstva.

Ljubljanska borza je bila prva izmed vseh “menjalnic” vrednostnih papirjev, ki so nastale v (nekdanjih) socialističnih in komunističnih državah. Ponašala se je z najboljšo infrastrukturo, doživela izjemne vzpone in padce. Akterji borzništva pri nas so prepričani, da bi bile posledice svetovne finančne krize na slovenskem gospodarstvu precej manjše, če bi se država in podjetja bolj opirala na organiziran (in s tem bolj transparentno informiran) trg vrednostnih papirjev in manj na banke. Smo na pragu nove krize kaj bolje pripravljeni na to? In zakaj imamo Slovenci 20 milijard prihrankov raje na bančnih računih kot v delnicah in obveznicah? Odgovarjamo s sprehodom skozi arhiv 30 let kapitalskega trga na Slovenskem in s pogledi akterjev njegovega razvoja.

Trio Psaleria je zanimiva komorna zasedba, ki jo sestavljajo Barbara Aichner (violina, blokflavta), Isolde Jordan (citre) in Harald Oberlechner (citre). Gonilni sili ansambla sta Barbara Aichner in Harald Oberlechner, profesorja citer na Tirolskem državnem konservatoriju v Innsbrucku. Ansambel izvaja raznovrsten spored, ki zajema dela od klasične pa vse do ljudske, etno in jazzovske glasbe. V tokratnem posnetku, ki je nastal v Slovenski filharmoniji, nam nemški glasbeniki predstavljajo zanimive priredbe renesančnih, jazzovskih in drugih del.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Rdeča nit prvega projekta je bil perfekcionizem po možnosti na vsakem koraku, ob vsakem pogledu, otipu, v vsaki obliki. Je primer zaupanja in skladnosti vseh vključenih: naročnice, izvajalcev in arhitektke - oblikovalke prostora. Nastalo je osupljivo stanovanje, ki prinaša eleganten, stilsko dovršen in večplasten mozaik navdihujočih idej.
Fasada ni le vizualni element, s katerim se hiša predstavlja navzven. Je prva obrambna linija pred številnimi zunanjimi vplivi, zato nas mora pri njej poleg odtenka zanimati še veliko več.
Pokrajina okoli hiše na Dolenjskem je tako lepa, da se zdi, kot da vrta sploh ne potrebuje….griči, polja, dolina in gozd…in vendar sta zakonca s pomočjo krajinske arhitektke ustvarila izjemno privlačen podeželski vrt. Vse na njem je na pravem mestu, z izrazito osebno noto.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na velikonočno nedeljo oddaja Vikend paket gosti radijskega voditelja in amaterskega igralca Jureta Seška in njegovo boljšo polovico Uršo Sešek. Zelo se veselimo obiska kolega športnega komentatorja Mihe Mišiča, ki nam bo preko video povezave pomagal priklicati prejemnico velikega kristalnega globusa, smučarsko skakalko Niko Križnar. Marjetka in Raay Vovk predstavljata svojo novo pesem Dob'r gre, v naši družbi in pod taktirko Jožeta Robežnika pa ostajata tudi kot družbena in družbna kronista. Iz Magičnega studia se oglaša Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki in tudi tokrat nas bo objela Srčna novica.
Oddaja Vikend paket je v skladu z okoliščinami epidemije izvedena v skladu z varnostnimi ukrepi.

V gradu Cmurek ob avstrijski meji domuje v prostorih nekdanje norišnice Muzej norosti.

Kraj, ki ga ni, na pol poti med Dunajem in Trstom, je z nenavadnimi zgodbami pritegnil etnologe, literate in glasbene skupine. Pod gradom teče Mura, ki ločuje pokrajini, je obenem meja med narodoma in jezikovna meja. Meje si postavljamo tudi sami: med ’normalnimi’ in drugimi, ki so jim prilepili nalepko ’norosti’, ’motenosti’, ’defektnosti’, ’neprilagojenosti’.
Po drugi svetovni vojni je bil v gradu Dom onemoglih, nato Dom za duševno defektne. Ko so enoto Socialno varstvenega zavoda Hrastovec leta 2004 zaprli, oskrbovance pa preselili, je nastala tišina. Sosedje so se začeli zavedati, da so zgodbe gradu, usode varovancev, pripovedi zaposlenih, medicinska oprema ter osebni predmeti, ki so ostali v gradu, pomembna, čeprav težavna dediščina. Posamezniki z obeh strani meje,iz Zavoda Muzej norosti opozarjajo na nedopustnost obstoja totalnih institucij. Naša država je med najbolj institucionaliziranimi državami na svetu, v velikih socialnovarstvenih zavodih prebiva 4000 ljudi.
Ti kraji so mitološki kraj slovenske literature. V noveli Smrt pri Mariji Snežni je Drago Jančar osrednji lik povzel po ruskem zdravniku Sergeju Kapralovu, ki se je med obema vojnama naselil v gradu Novi Kinek na Tratah. Tone Partljič v dveh romanih, Grob pri Mariji Snežni in Pri Mariji Snežni zvoni, pronicljivo riše te kraje skozi različne države in režime. Na Tratah je rojen pesnik in igralec Tone Kuntner, tu je odraščal Zlatko Zajc. V študiji Trate vaše in naše mladosti antropologa Rajka Muršiča osrednje mesto zavzema Mladinski klub Trate, Disco Fotogrupe M. Veljal je za najboljši alternativni rock klub v Jugoslaviji.
Trate so bile v vseh obdobjih odprte do drugačnih in svobodomiselnih. In to je nit, ki povezuje te le navidezno različne pripovedi.

scenarist, režiser in montažer: Amir Muratović
direktor fotografije: Bernard Perme
avtorja glasbe: Ana Kravanja in Samo Kutin

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

20:05
Na utrip srca

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti se v drugi sezoni oddaj predstavijo štiri zanimive osebe različnih poklicev, ki spregovorijo o svojih najljubših klasičnih delih. To so Iztok Mlakar, Stanislav Zore, Marjan Batagelj in dr. Peter Čeferin. Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Idejna zasnova, scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc, mojster montaže Andrej Modic, direktor fotografije Uroš Hočevar.

Beethovnova klavirska skladba Za Elizo je eno najbolj priljubljenih del klasične glasbe na svetu. Je zapeljiv napev, ki vedno znova osvaja. Skladbo so uporabili tudi v filmih, kot so Neslavne barabe ( Q. Tarantino), Žrelo ( S. Spielberg) in Rosemarijin otrok ( R. Polanski). Poznamo jo kot melodijo zvonjenja na mobilnih telefonih, kot glasbo pri čakanju na prevezavo klica ipd. Kako je skladba, ki ima le 928 not, dosegla takšno mednarodno slavo? Kdo je bila Eliza, ki ji je Beethoven posvetil to skladbo? Ugledni muzikologi in poznavalci klasične glasbe v Berlinu, na Dunaju in v Bonnu razkrivajo skrivnosti čara te skladbe, ki jo v filmu interpretirajo znani pianisti, med njimi Alice Sara Ott, Gabriela Montero, Kit Armstrong in Richard Clydermann.

13. aprila bo Univerza v Ljubljani dobila novega rektorja. Za ta položaj se potegujejo štirje kandidati Igor Lukšič, Gregor Majdič, sedanji rektor Igor Papič in Anton Ramšak. V naslednji oddaji Moje mnenje predstavljamo njihove programe in odgovore na ključna vprašanja in mnenja študentov in zaposlenih na Univerzi. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

V nasprotju z Moniko njeni sestri uživata materino podporo. Helga je pred poroko z mladim državnim tožilcem Wolfgangom von Boostom, Eva pa je zaposlena na psihiatrični kliniki in ima dobre možnosti za poroko s primarijem. Ko tovarnarjev sin Joachim Franck pokaže zanimanje za Moniko, se za Caterino prižge žarek upanja, da bo lahko poskrbela tudi na najmlajšo hčer.

KU'DAMM '56 / Nemčija / 2016
režija: Sven Bohse
scenarij: Annette Hess
v glavnih vlogah: Sonja Gerhardt, Claudia Michelsen, Maria Ehrich, Emilia Schüle, Heino Ferch, Uwe Ochsenknecht, Sabin Tambrea, Trystan Pütter, August Wittgenstein, Steve Windolf, Katharina Schüttler, Robert Schupp, Anne Werner

Svetopisemska biografska drama pripoveduje zgodbo o Mariji, mladenki, ki išče drugačno življenje. V tedanji hierarhični družbi se počuti kot v okovih, zato se postavi po robu svoji tradicionalni družini in se pridruži novemu gibanju, ki raste pod vodstvom karizmatičnega Jezusa iz Nazareta …

MARY MAGDALENE / UK | AUSTRALIA | USA / 2018
Režija: Garth Davis / Scenarij: Helen Edmundson, Philippa Goslett / Igrajo: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Ariane Labed, Ryan Corr, Tahar Rahim, Sarah-Sofie Boussnina, Lubna Azabal, Lior Raz, Shira Haas, Hadas Yaron, Tsahi Halevi, Tawfeek Barhom, Charles Babalola, Uri Gavriel …

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov