Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 26. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Pon, 26. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in se pogovorimo z Andrejem Šterom glede potovanj čez prvomajske počitnice, zakaj je pomemembno biti dobro informiran in kakšne omejitve nas čakajo v sosednjih državah. Obiskala nas bo Katarina Mala in predstavila novo pesem, nato pa sledi komentar na vse zmagovalce Oskarjev, ki so jih ponoči podelili čez lužo. Drugo uro oddaje posvečamo zdravju, tokrat o glavobolu in migreni, čas bo tudi za vaša vprašanja. V Knjižnem klubu gostimo blogerko Katjo Grudnik, ki bo zagotovo podala zanimive predloge za branje. Jutra z nami so zmeraj lepša!

V oddaji boste spoznali duhovnika Cirila Čuša in njegovo dolgo ter bolečo pot do odpuščanja svojemu nasilnemu očetu. S svojim pričevanjem je v preteklosti postal vir navdiha za številne, da so tudi sami stopili na pot odpuščanja. Vabljeni torej k ogledu Obzorij duha z naslovom: Ciril – zgodba o odpuščanju.

Čas epidemije je med drugim prinesel tesnobo, stres, izgorelost, osamljenost in veliko stisko. Duševnih motenj je danes veliko več kot pred izbruhom koronavirusne bolezni. Duševno stisko nam lahko pomagajo prebroditi izkušeni psihoterapevti ali psihologi, vendar se pri gluhih osebah ob tem pojavijo težave s komunikacijo. Zato so se na Zvezi gluhih in naglušnih Slovenije odločili, da vsem gluhim in naglušnim osebam ponudijo pomoč strokovnjakov. Trenutno so združeni v program OMRA, njihova naloga pa je ljudi predvsem izobraževati o duševnem zdravju. Kaj najbolj skrbi gluhe in naglušne ter s kakšnimi duševnimi težavami se srečujejo, boste izvedeli v oddaji Prisluhnimo tišini, v kateri bo med drugim Slovenka leta 2020 Natalija Spark razkrila, kako pomagati gluhim osebam, ki se srečujejo z duševno stisko.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Kakšna je prihodnost termalnega turizma? Kako se na Veliki planini pripravljajo na prihajajočo sezono? Obiskali smo butično čevljarsko delavnico sredi Žirov, ki je vključena v mednarodni projekt Tourism From Zero, ki v ospredje postavlja lokalne ponudnike dogodkov in doživetij. In še namig za vse destinacije - ponuja ga naša najboljša akrobatska skupina, ki skuša z atraktivnimi paketi doživetji v naravi pozornost gostov usmeriti v turistično manj znane destinacije.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Slovenski nacionalni mladinski orkester sestavljajo najperspektivnejši slovenski glasbeniki, stari od 12 do 22 let. Namen orkestra je navduševanje za glasbeno umetnost in umetnost nasploh, tkanje prijateljskih vezi in učenje. Mladi na odru razvijejo svoj potencial in se ga naučijo uporabljati v skupini, obenem pa se naučijo raznovrstnosti glasbenih in osebnostnih poti. Samo1planet je najmočnejši poziv projekta Care4Climate širšemu občinstvu k ozaveščanju in delovanju v dobrobit našega edinega planeta. CARE4CLIMATE je celostni projekt, ki z ozaveščanjem, izobraževanjem in usposabljanjem ključnih udeležencev spodbuja izvajanje ukrepov, s čimer bo Slovenija dosegla cilje v zvezi z zmanjšanjem emisij toplogrednih plinov do leta 2020 oziroma 2030.

Oddajo začenjamo s posledicami zmrzali, ki je močno prizadela predvsem sadjarje. Pa tudi čebelice, zato smo obiskali čebelarje v Istri. V Agrarii Koper je prišlo do (za mnoge) presenetljive odločitve Upravnega odbora, da direktoju Robertu Fakinu ne podaljšajo mandata. 9 večjih vinskih kleti je ustanovilo Združenje vinarjev pri Gospodarski zbornici Slovenije. Obiskali smo Vilo Fabiani, posestvo Malgaj v Kobdilju, ki je bila nekoč evropska zibelka gosposkega vina Pikolit. In Pikolit je od februarja letos ponovno priznana sorta na celotnem Krasu. Spregovorili bomo o murvah in svilogojstvu, ki je bilo zelo razvito v Avstro ogrski monarhiji, za kar gredo zasluge predvsem Slovencu Ivanu Bolletu, s koreninami na Proseku na Tržaškem. Za konec pa bomo spoznali alpake izpod Slavnika. Začenjamo pa, kot rečeno z aktualno temo o posledicah zmrali.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Na Hrvaškem je odstotek mladih , ki se ukvarjajo s pridelavo hrane, nekoliko višji kot v povprečju v EU, kjer je kmetov, mlajših od 35 let le 5,6 odstotka. Jan Martinac, predsednik združenja mladih hrvaških kmetov, je tudi podjetnik. Prepričan je, da poklic kmeta prinaša veliko izzivov in priložnosti, tudi za mlade, ki niso s podeželja. Matija Cetinić Franko je bil vrhunski športnik, veslač, kvalifikaciran tudi za nastop na olimpijskih igrah, danes pa se ukvarja s pridelavo jagodičevja. Zadrugo Berry Organica je ustvaril s še 10 somišljeniki, ki niso imeli izkušenj v kmetijstvu. Jan je k pridelavi zelenjave povabil še Ines, diplomirano inženirko agronomije. V Križu pri Zagrebu je nastalo novo podjetje mladih, ki pridelujejo hrano.

Razgibana življenjska zgodba dr. Bruna Hartmana, znanega mariborskega kulturnega delavca, pisca, raziskovalca in znanstvenika.

Dr. Bruno Hartman je svoje življenje in delo posvečal iskanju in znanstvenemu raziskovanju na različnih družbenih področjih. Zelo veliko je storil na področju gledališča, knjižničarstva, literarne zgodovine – kulturne zgodovine Maribora in Štajerske. Razgibana življenjska zgodba, raznolikost njegovega strokovnega zanimanja, predvsem pa širina ter številne znanstvene in druge objave so značilnosti bogatega življenja dr. Bruna Hartmana, častnega občana Mestne občine Maribor. Dr. Bruno Hartman je svoje življenje in delo posvečal iskanju in znanstvenemu raziskovanju na različnih družbenih področjih.
V portretu sledimo njegovi življenjski usodi, ki ga je iz rodnega Celja prek Murske Sobote pripeljala v Maribor, in njegovi pestri poklicni in ustvarjalni poti: bil je profesor, gledališčnik, bibliotekar in dolgoletni ravnatelj Univerzitetne knjižnice Maribor ter pomemben raziskovalec kulturne zgodovine Maribora in širše regije. Nedvomno je treba izpostaviti tudi njegovo raziskovalno delo, posvečeno generalu, pesniku in bibliofilu Rudolfu Maistru, s katerim je prispeval k vedenju o prevratnih časih v Mariboru in na Štajerskem.
S portretom dr. Bruna Hartmana, ki ima enak naslov kot njegova avtobiografija – Na poti pride vse naproti – želimo poudariti njegovo vlogo in pečat, ki ga je dal Mariboru in širši regiji, obenem pa se sprehoditi in promovirati kulturno zgodovino Maribora.

Druga sezona nadaljevanke BESEDA NA A prikazuje družinski vsakdan družine Hughes, kjer ritem narekuje skrb za avtističnega sina. Zdaj 7-letni Joe se začenja zavedati svoje drugačnosti in nekega dne z odporom izreče besedo avtist. Usklajevanje dnevnih obveznosti in skrbi za Joeja vpliva na zakon Alison in Paula. 19-letna Rebecca se iz enoletnega popotovanja po Afriki vrne s fantom Jamesom, nad katerim pa starša nista najbolj navdušena. Nicola in Eddie sta se razšla in Eddie si je v Manchestru ustvaril novo življenje, vendar s starim ne more povsem prekiniti, saj ga Nicola neprestano kliče. Dedek Maurice se z učiteljico petja Louise, ki preživlja težko obdobje, dolgo ni srečeval. Zdaj, ko je njen sin Ralph zaprosil za službo pri Mauriceu, je priložnost, da se to spremeni.

1. del
Paula in Alison skrbi, da Joe ni srečen v šoli. Vse večkrat se umika in ne najde prijateljev, poleg tega prvič uporabi besedo »avtističen«. Nicolo nepričakovano obiščejo starši in z Eddiejem se pretvarjata, da sta še vedno par, čeprav Eddie že dve leti živi v Manchestru. Rebecca domov pripelje svojega fanta Jamesa, manj sreče v ljubezni pa ima Maurice, ki mu Louise ne pusti do sebe.

THE A WORD (II.) / Velika Britanija / 2017
scenarij: Peter Bowker, Karen Margalit
režija: Susan Tully, Luke Snellin
v glavnih vlogah: Max Vento, Lee Ingleby, Morven Christie, Christopher Eccleston, Molly Wright, Vinette Robinson, Greg McHugh, Pooky Quesnel

Samo še štirje klubi so v igri za zmagovalca letošnje evropske lige v nogometu, dva angleška ter po en španski in italijanski. Na TV SLO 2 bomo v četrtek prenašali tekmo med Manchester Unitedom in Romo, v nocojšnji oddaji pa bomo podrobneje spoznali Michaela Carricka, člana trenerske ekipe Angležev, in Edina Džeka, ki je za Romo v letošnjem pokalu dosegel pet zadetkov. Pokukali bomo tudi v tabora drugih dveh polfinalistov, Villarreala in Arsenala.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V tretjem delu Sam Neill na vzhodni obali Avstralije sledi kapitanu Cooku, ki ga aborigini konec 18. stoletja niso sprejeli z zanimanjem kot prej novozelandski staroselci. Njihovo navidezno ravnodušje do evropskih raziskovalcev so si ti narobe razlagali in Avstralijo razglasili za nikogaršnje ozemlje. V resnici je bila celina že tisočletja naseljena z ljudstvi, ki so obdelovala zemljo in imela razvito svojo značilno kulturo. Eno od njih je o Cookovem prihodu celo spesnilo pesem, ki se je ohranila vse do danes.

Dokumentarni film je portret odločne pisateljice in režiserke Marceline Loridan-Ivens (1928–2018). Kot otrok je preživela taborišče Auschwitz-Birkenau. Zase je pravila, da je radikalna in nekonvencionalna, ko se je približala devetdesetemu letu pa, da ostaja nespremenjena, le da življenje poteka nekoliko počasneje. V filmu jo med drugim spoznamo ob druženju s prijatelji, ob debatah o zgodovinskih dogodkih, kot so alžirska vojna za neodvisnost, vietnamska vojna ali kulturna revolucija na Kitajskem, ki so zaznamovali avtoričino filmsko ustvarjanje, in skozi bogato arhivsko gradivo.

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Kako iz hobija ustvariti donosen posel? S trdim delom, vztrajnostjo in veliko poguma, pravita Luka Železnik in Dejan Kobal. Začela sta kot študenta v domači garaži s 1500 evri v žepu in uspelo jima je - v samo petih letih sta postavila eno vodilnih podjetij na področju spletne prodaje športne opreme z lastno blagovno znamko Kingsbox. Sprva sta imela le nekaj uteži, danes imata 6000 različnih izdelkov, ki jih po njunih zamislih izdelujejo večinoma evropski proizvajalci. Pandemija covida-19 pa ju je izstrelila med zvezde - profesionalne telovadnice so se zaprle in ljudje so začeli vaditi doma. Tako za letos načrtujeta 7,3 milijona evrov prihodkov.

Obupan slikar, ki se bori za svoje umetniško in finančno preživetje, zastavi priljubljen dedkov fotelj, njegov zadnji dragocen predmet, ki ga še ima! To navidezno banalno dejanje ga zapelje v potovanje, ki nepovratno razkrije in zdrobi lažne vrednote, ki so se nakopičile v letih neuspešnega prilagajanja družbenim normam.

Basel (Švica) gosti evropsko prvenstvo v športni gimnastiki. Na Televiziji Slovenija bomo v neposrednih prenosih spremljali vse finalne boje. Želimo si, da bi tudi kateremu od sedmerice slovenskih telovadcev uspel preboj med najboljše. Uigranemu komentatorskemu dvojcu Peter Kavčič-Ivan Čuk se bo tokrat pridružil Miha Mišič. Vabljeni k spremljanju najboljših evropskih telovadcev.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov