Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 11. maj. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 11. maj.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o tovornih vozilih. V Vrtincu nas bo obiskala mag. Katja Rihar Bajuk z Ministrstva za delo, pogovarjali se bomo o letošnjem letnem dopustu in regresu. Pridružili se nam bodo tudi naši športni kolegi skupaj s kajakašem Petrom Kauzerjem. Ljubica Mlinar pripravlja vrtne nasvete o sredozemskih rastlinah, z nami pa bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Tokratno potovanje po Srednji Evropi začenjamo v Plodnu, gorski vasici med deželo Veneto in Furlanijo - Julijsko krajino, kjer sta se ohranili izvorna govorica in kultura nemških priseljencev. V središču Zagreba bomo obiskali legendarno tovarno kave in kavnih nadomestkov Franck ter si v Schwabachu ogledali imenitno zbirko ptičjih jajc bavarskega pionirja varovanja narave Carla Wengleina.
Za konec pa zgodba o južnotirolskem gorskem vodniku Moritzu Tirlerju, ki je tudi mojster za nego in obrezovanje dreves.

Dokumentarni portret Milene Miklavčič, novinarke, pisateljice in publicistke.

“O spolnih odnosih so govorile kot o nečem umazanem. Bile so prepričane, da je njihova naloga takšna, da se žrtvujejo za mir v hiši. Številne sogovornice so menile, da bi lahko lepše in bolj v miru živele, če ne bi bilo seksa.«

Milena Miklavčič že več kot 20 let raziskuje intimno življenje pretežno predstavnic generacij iz prve polovice 20. stoletja. Tema etnološko-antropološkega raziskovanja so spolnost, ljubezenski odnosi pa tudi s tem povezane higienske in prehrambene navade. Zbrane zapise in ugotovitve je objavila v knjigi “Ogenj, rit in kače niso za igrače”.

Zgodbe o spolnih in intimnih navadah so na začetku zabavne, hudomušne in simpatične, skozi film pa se stopnjujejo v žalostne, boleče, šokantne in refleksirajo na celotno socialno situacijo, ki je bila običajna na slovenskem podeželju. Gre za brezpravnost žensk, ki so bile v zakonskih razmerjih večkrat tudi posiljene, poglavja o nezakonskih otrocih, nelegalnem in mazaškem opravljanju splavov, pretepanjih in ostalih oblikah nasilja v družini…

Sama tema je relevantna tudi za današnji čas, skozi Milenino zgodbo pa ponuja zanimivo filmsko vsebino in je aktualna za najširši krog gledalcev, kar potrjuje tudi že tretji ponatis Milenine knjige.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Po tedenskem premoru se ekipa oddaje Kaj dogaja? vrača z dvojno dozo svežih novic.
Izvedeli bomo, kakšna je nova cepilna strategija, kako Zdravko Počivalšek šteje in kje je živel karantanski panter. Magister Baltić se bo posvetil fenomenu stolčkanja, naša ekipa pa bo spremljala turiste, ki potujejo na Hrvaško brez testov in potrdil. V Of d rekord o novih televizijskih shemah, na Mali Terasi pa so se zbrali glasbeniki v Slovenskem Frend Aidu. Naša gostja bo odštekana režiserka, pevka in umetnica Katarina Rešek - Kukla.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Joker se veseli prijetne družbe profesorice razrednega pouka Ksenije Senegačnik iz Celja. V Jokerja je prišla z dvema poslanstvoma. V kviz se je prijavila, ker želi učencem pokazati, da se iz napak učimo. Del svoje nagrade pa bo vložila v medijsko kampanjo za darovanje organov po smrti, saj že tri leta na pravega darovalca čaka tudi njen sin. Nasmejana profesorica se v prostem času rada poda na bližnji hrib, zelo rada pa tudi potuje. Na poti do čim višje nagrade ji bo pomagala hči Pia Kraševec.

Dokumentarni film o kreativnih procesih režiserja, scenarista, glasbenika in vsestranskega ustvarjalca Vincija Vogue Anžlovarja.

Zgodba se loteva ustvarjalnosti na samoočiščujoč in samokritičen način. Pogled skozi prizmo osebe z motnjo osebnosti, duhovitega in lucidnega ustvarjalca z mejnimi nagnjenji. Štirje celovečerni filmi, ustvarjanje glasbe za skupino in filme, gledališče, kratki filmi. A zdi se, da je bila prav vsa ustvarjalnost realizirana v svojevrstnem konfliktnem stanju: spori s producenti, klofuta ministru, zlomljena čeljust igralca, izbruhi jeze, tesnobe, droge, hazard, ločitve, revščina, bogastvo, depresije, zdravljenje ...

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Človek prespi približno tretjino svojega življenja. A možgani med spanjem ne počivajo, le da se tega ne zavedamo. Spijo vse živali, tudi črvi, meduze in hobotnice, ki imajo zelo drugačen genom od človekovega. Kaj nam torej omogoča dober spanec in kakšne so posledice, če ga ni?

MYSTERIES OF SLEEP / ZDA / 2020 / Režija: Terri Randall

Zgodovinska biografska drama o izjemnem življenju Edith Stein, Judinje, ki se je spreobrnila h krščanstvu in postala sestra karmeličanka. Piše se leto 1962. Mladega poročevalca New York Timesa, Michaela, pošljejo v Evropo, kjer naj bi raziskal življenje filozofinje in feministke Edith Stein, ki je delovala v dvajsetih in tridesetih letih prejšnjega stoletja v Nemčiji. Bila je jezikoslovka, teologinja, prevajalka, filozofinja, pisateljica, članica odporniškega gibanja, redovnica in univerzitetna profesorica; torej je imela veliko nevarnih zanimanj za čas nacizma. Edith se je v času svojega dejavnega življenja spreobrnila in postala goreča katoličanka, ki se je zavzemala za ukinitev diskriminacije do Judov. Pisala je papežu in nemškim škofom, a je dosegla le to, da so jo internirali v Auschwitz, kjer so jo leta 1942 tudi usmrtili.
Leta 1998 jo je Janez Pavel II. razglasil za svetnico Rimskokatoliške cerkve.


A ROSE IN WINTER / UK / 2018
Režija: Joshua Sinclair / Scenarij: Joshua Sinclair / Igrajo: Zana Marjanovic, Christian Cooke, Karl Markovics, Ken Duken, Anja Kruse, Franco Nero, Alice Krige, Ági Szirtes, Hannelore Elsner, Olivia Silhavy, Péter Telihaly, Mia Jexen …

V prvi majski oddaji bomo predstavili absolventko pedagogike in sociologije, Lauro Kovač iz naselja Dolga vas pri Lendavi. Z nami je med drugim delila izkušnjo prostovoljnega dela v Gambiji. Odpravili se bomo tudi na Madžarsko, kjer bomo preverili, kako epidemija in čedalje večja revščina vplivata na izobraževanje otrok na daljavo. Ustavili se bomo še v muzejski galeriji Phuro Kher – Stara hiša v Černelavcih, kjer imajo razstavljenih več cimbal. V rubriki romskega jezika pa tokrat o pozdravih v romščini.

Osmega maja 2020 je človeštvo zaznamovalo 75. obletnico konca druge svetovne vojne v Evropi. Dokumentarni film prinaša digitalizirane in obarvane originalne arhivske posnetke zadnjih sedmih dni vojne v Evropi, prav tako zadnje ure pred razglasitvijo in seveda samo objavo zmage nad nacizmom in fašizmom. V filmu so zbrani posnetki iz Pariza, Londona, New Yorka, pa tudi s podeželja in celo z ozemelj, ki so bila takrat še okupirana, ter avdio pričevanja in sveže interpretacije razmišljanja ljudi, ki so vse te prelomne dogodke doživeli na lastni koži.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov