Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 29. jun. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 29. jun.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Tradicionalni gala koncert Poletna noč bo letos posvečen Tadeju Hrušovarju.
Spominjamo se ga kot izjemnega glasbenika, skladatelja in pevca, ki je bil član legendarnih zasedb Bele vrane in Pepel in kri, za katero je napisal skladbo Dan ljubezni.
Ob Simfoničnem orkestru in Big Bandu RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla bodo nastopili: Nuša Derenda, Helena Blagne, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Teja Leskovšek, skupina Pepel in kri, trio Eroika, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija ter posebna gostja Ditka Haberl.

Ivana Kobilica velja za največjo slovensko slikarko. Kofetarica, ki je tudi osrednji lik nove podobe naše oddaje, velja za njeno najljubše likovno delo. Temne, rembrandtsko upodobljene skrivnostne stare gospe se je oprijela oznaka slovenska Mona Liza.
Alan Hranitelj je vrhunski kostumograf. Njegove kreacije so umetnine, ki so zaznamovale številne slovenske in tuje operne ter gledališke predstave.
Slikarka Ejti Štih živi in ustvarja v Boliviji že skoraj 40 let. Velja za najprepoznavnejšo slikarko in galeristko Južne Amerike. Vsako leto pa se rada vrača v svojo prvo domovino, v Slovenijo, na Bled.
Greben nad vasjo Jamnik velja za izjemno razgledno točko, cerkev na njegovem vrhu pa za najbolj fotogenično v Sloveniji. Na Jamnik prihajajo fotografi z vsega sveta, da bi ujeli čudovite poglede na Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke s cerkvico v ospredju.
Streha sveta – Himalaja je svet, ki že dolgo časa pooseblja človekove sanje in drznost. Začetke te uspešne poti so tlakovali moški, a so se jim v 80. letih pridružile tudi alpinistke.

***

Ivana Kobilca is hailed as the greatest Slovenian woman painter. Her Woman Drinking Coffee, which is the central character in the new image of our show, is believed to have been her favourite. The dark, Rembrandt-like, mysterious old lady has been nicknamed the Slovenian Mona Lisa.
Alan Hranitelj is an outstanding costume designer. His creations are true works of art that have embellished countless opera and theatre performances in Slovenia and abroad.
Painter Ejti Štih has been living and working in Bolivia for almost 40 years. She is considered the most recognisable painter and gallerist of South America. Every year she likes to return to Slovenia – her original homeland – and to Bled.
The ridge above the village of Jamnik is an exceptional vantage point, and the church at its top, the most photogenic in Slovenia. Photographers from all over the world come to Jamnik to capture the beautiful panorama of the Kamnik and Savinja Alps and the Karavanke mountain range with the church featured in the foreground.
The roof of the world – the Himalayas – has long personified man’s dreams and courage. At the beginning, this path of success was paved by men, but in the 1980s, they were joined by their female counterparts.

Reli Vipavska dolina je druga preizkušnja letošnjega državnega prvenstva. Z nje vam bomo pokazali najzanimivejše trenutke, spoznali pa boste lahko tudi komaj 17-letnega Marka Škulja, tretjega z uvodnega relija v Velenju. V rubriki Tehnične minute se bomo posvetili menjavi gum, spomnili pa se bomo tudi uspehov ajdovske legende Silvana Lulika in pogledali dogajanje na jubilejni gorsko-hitrostni dirki Gorjanci.

TV Slovenija bo tudi letos z neposrednimi prenosi in studijskimi oddajami pospremila vseh 21 etap največje kolesarske preizkušnje na svetu – dirke po Franciji. Med največje favorite za skupno zmago se uvrščata tudi Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar, zato bo dogajanje še toliko zanimivejše. Dirka se bo začela 26. junija v Brestu in končala 18. julija v Parizu.

25 let po vojni za samostojno Slovenijo je Zvezdan Martič povabil pred ekran 25 ljudi, ki so desetdnevno vojno doživeli osebno, večina tam, kjer je bilo nevarno, kjer se je streljalo in kjer je prišlo do človeških žrtev. Večina sogovornikov in sogovornic v dokumentarnem filmu prihaja iz medijskih hiš, časopisnih, radijskih in televizijske. Kako so se znašli na strelskih linijah, kako blizu so bili smrti, kako so bili organizirani, kakšne napake so delali, s kakšnimi dilemami so se soočali in ne nazadnje, kako objektivni so bili? Kdo je zmagal v propagandni vojni in kdo je dobil medalje? In ker gre za medije – kakšno vlogo so imeli v vojni in kako so vplivali na njen potek? Mediji vojne ne morejo dobiti, vendar brez njih te vojne ne bi dobili, so skoraj enotni sogovorniki.
Četrt stoletja po vojni so spomini še živi, vendar v veliko primerih drugačni, kot je znano v javnosti. Ne nazadnje, iz prve vrste so stvari videti drugače kot iz zadnje.
Ekipa dokumentarnega filma: scenarist in režiser Zvezdan Martič, snemalec Pavel Jurca, montažer Matjaž Jankovič, producent Vojko Fakin, tajnica režije Ana Magajna; Informativni program TV Slovenija, producent Damjan Zupančič, odgovorna urednica Jadranka Rebernik.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V zadnjem desetletju se je farmacevtska industrija korenito spremenila. Veliko večino svetovne proizvodnje zdravil zdaj obvladuje le peščica farmacevtskih podjetij. V mogočno peterico se uvrščajo švicarska Novartis in Roche, ameriška velikana Pfizer ter Johnson in Johnson in francoski Sanofi. Z zdravilom remdesivir se je ob pandemiji covida 19 znatno okrepil tudi ameriški Gilead. Dokumentarna oddaja preiskuje, kako farmacevtska podjetja, ki si prizadevajo za še večje dobičke, lobirajo pri državnih oblasteh in narekujejo zdravstvene politike, celo v škodo zdravja ljudi.

BIG PHARMA - GAMING THE SYSTEM / Francija / 2020 / Režija: Luc Hermann in Claire Lasko

Drama… Dogaja se na odmaknjeni kmetiji, v pokrajini Jura med vzhodno Francijo in Švico. Tam živita Pauline in Alex, mlad par, ki se preizkuša v samooskrbnem kmetijstvu in ki živi v popolnem sožitju z naravo…. Moč in življenjski zagon črpata iz ljubezni, življenjskih idealov in trdega dela, s katerim začneta vsako novo jutro… Zadeve so že tako daleč, da sta pravzaprav tik pred popolno neodvisnostjo, saj naj bi prek samostojne vetrne elektrarne začela proizvajati še svojo elektriko. Postavitev vetrne turbine zaupata strokovnjaku, Samuelu, ki je obenem privlačen moški in zanimiva osebnost. Pauline njegova prisotnost vznemiri in zatrese temelje njene duševnosti; nenadoma postane ogroženo razmerje z Alexom in življenjske vrednote, na katere je pred prihodom Samuela toliko stavila…

LE VENT TOURNE / SWISS, FRA / 2018
Režija: Bettina Oberli / Scenarij: Antoine Jaccoud, Bettina Oberli / Igrajo: Mélanie Thierry, Pierre Deladonchamps, Nuno Lopes, Anastasia Shevtsova, Audrey Cavelius, Patrick Lapp, Pedro Lenz …

Gost oddaje je radijski voditelj, imitator, stand up komik in vrhunski šaljivec Denis Avdić, ki vsako jutro zbuja več kot 230.000 poslušalcev. Zaupal nam je tudi, zakaj rad hodi v Bosno in se še raje vrača v Slovenijo, kjer si je ustvaril dom. Za NaGlas! je častni konzul Republike Hrvaške v Sloveniji, doktor Šime Ivanjko, obujal spomine na osamosvojitev Slovenije in Hrvaške. Tudi Josef Šimčik - prva žrtev osamosvajanja med pekrskimi dogodki - je bil priseljenec s Hrvaške. V oddaji tudi o sodelovanju med Nacionalnim svetom Slovencev v Srbiji in Srbskim kulturnim centrom – društvom Mihajlo Pupin iz Ljubljane, ki sta 12. junij razglasila za dan slovensko-srbskega prijateljstva. Pupinovo knjižnico v Ljubljani so prenovili in preselili.

Avtorji dokumentarne serije v dveh delih razkrivajo srhljive spolne zlorabe več tisoč nun, ki so jih v zadnjih desetletjih zakrivili duhovniki po svetu. Med letoma 1994 in 2015 so z internimi poročili večkrat opozarjali vatikanske oblasti na ponavljajoča se posilstva v 23 državah. Ta poročila so zbledela, posiljevalci so ostali nekaznovani, žrtve utišane, prisiljene splaviti, pogosto tudi izključene iz svojih skupnosti. O sistematičnem spolnem zlorabljanju v dokumentarni seriji pričajo žrtve – nune, njihove matere prednice, duhovniki.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov