Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. jul. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 29. jul.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Šesti dan olimpijskih iger bodo na sporedu moški četrtfinali v tenisu in oba polfinala v ženski konkurenci. Slovenski košarkarji bodo igrali drugo tekmo proti Japonski. V kvalifikacijah bo v plavanju nastopila Katja Fain. Na vrsti bo še ženski mnogoboj. Finalni dvoboj bo tudi v ženskem namiznem tenisu. V košarki pa bo sledil še dvoboj Španije in Argentine, v ženski odbojki pa med ZDA in Turčijo.

RTV Slovenija si pridržuje pravico do spreminjanja programa v skladu z dogajanjem na olimpijskih prizoriščih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

OTOK
Lenù se na otoku sprva raje zadržuje na terasi, a jo Nella sčasoma prepriča, naj gre uživat na plažo. Ko iz hiše odide družina Angležev, ji Nella pove, da bodo vsak čas prispeli Sarratorejevi, ki vsako leto preživljajo počitnice pri njej. Elena jih z navdušenjem pričakuje, a nazadnje pridejo brez Nina. Od Ninove sestre Marise izve, da bo prišel pozneje, ko bo oče odšel. Elena medtem uživa v družbi družine Sarratore, predvsem očeta Donata, ki se veliko posveča otrokom in je zelo prijeten. Ko na otok končno prispe tudi Nino, se Elena zbliža z njim. Sčasoma neha pisati Lili pisma, saj nikoli ne dobi odgovora. Na svoj 15. rojstni dan pa le prejme prijateljičino pismo, ki v njej vzbudi skrb. Izve namreč, da ji je Marcello ponudil zaročni prstan, ona pa ga je kljub neodobravanju svoje družine zavrnila. Elena zato sklene, da se bo prej vrnila domov. Pred odhodom se ji zgodi nekaj, kar jo zaznamuje za vse življenje.

L'AMICA GENIALE (I.) / My Brilliant Friend (I.) / Italija / 2018
scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Costanzo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Gaia Girace, Ludovica Nasti, Margherita Mazzucco, Elisa Del Genio, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa, Antonio Milo, Alessio Gallo, Valentina Acca, Antonio Buonanno, Dora Romano

Poleti leta 2014 je v Marezigah pri Kopru potekal že deseti festival slovenskih big bandov – MareziJazz. MareziJazz je namenjen predstavitvi big bandov in je v svoji kratki zgodovini naletel na pozitivne odzive glasbenikov in jazzovskih navdušencev v širši slovenski okolici in zamejstvu. Big Band Hrošči iz Marezig pri Kopru je svoje glasbeno ustvarjanje začel razvijati pod taktirko Karla Glavine, ki je skupino vodil šest let. Preusmeritev v avtorsko glasbo in svojstveni, udarni aranžmaji pa nakazujejo novo pot, na katero se je Big Band Hrošči podal jeseni 2011, ko je vodenje skupine prevzel Denis Beganović - Kaykay, mednarodno priznani glasbenik, multiinstrumentalist, aranžer in glasbeni producent. Želja po širjenju glasbe za jazzovske orkestre je člane Big Banda Hrošči pred desetimi leti spodbudila k oblikovanju festivala MareziJazz, ki je kmalu po nastanku presegel začetno vizijo in zrasel v mednarodno prireditev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov