Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

TV Slovenija 2 • sobota, 18. sep. 2021

TV Slovenija 2 • sob, 18. sep.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Skoraj stoletni Anton Cizel je v mnogočem najpomembnejši ali najprestižnejši pričevalec v zadnjem obdobju. Bil je partizan, kasneje nekaj časa celo predsednik lokalne Zveze borcev, a tisto, kar daje njegovemu pričevanju nesporen zgodovinski pomen je obuditev spomina na pobijanje ujetnikov iz Teharij poleti 1945, čemur je bil kot partizan priča. Jok in kriki nedolžnih žrtev so ga zaznamovali in ga spremljajo vse življenje. Vsekakor gre za izredno resnicoljubno pričevanje stoletnega partizana, ki odstira skrivnosti največjih zločinov – povojnih pomorov civilnih oseb in ujetnikov, ki jih je izvajala komunistična oblast v času, ko so režim v Sloveniji diktirali Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Ivan Maček, Mitja Ribičič in drugi.

Polona in Blaž se odpravljata na tek zaljubljencev. Po teku jo končno namerava zaprositi za roko. Jožetu se zdi, da je Miško nadarjen za slikanje in bi iz njega rad naredil čudežnega otroka. Med Blaževo in Polonino odsotnostjo jih obišče visoko noseča Simone, ki trdi, da je Blaž oče njenega otroka. Meta in Jože sta šokirana nad dekletom, ki se je načrtno odločila, da bo samohranilka.

Miško preboleva norice, Meta ponesreči med likanjem uniči Danino najljubšo obleko. Meta se pripravlja na poročno potovanje, ampak se zaplete s plačilom potovanja, ker ni vajena kartičnega poslovanja. Rogljeva ji pomaga pri računalniškem nakupu. Dana je za ples zmenjena s Samom, ampak se premisli, ko jo obišče Gregor, v katerega je noro zaljubljena. Vanj se zagleda še Zarja.

Stoletje stara zgodba avtroogrskega mornariškega častnika, Ljubljančana Ivana Skuška in njegove žene, Japonke Tsuneko Kondo Kavase, spominja na opero Madama Butterfly.

Spoznala sta se med prvo svetovno vojno v Pekingu, kjer je bil Ivan Skušek konfiniran, potem, ko so njegovo ladjo, najuglednejšo cesarsko-kraljevo vojaško križarko »Cesarica Elizabeta«, med plovbo na Japonsko morali ob izbruhu prve svetovne vojne potopiti ob kitajski obali. Vojaško posadko so Japonci odpeljali v internacijo na Japonsko, oficirje pa so zadržali na Kitajskem. Mlada, lepa Japonka Tsuneko je imela v diplomatski četrti v Pekingu svojo vrtnarijo in cvetličarno. Zaljubila sta se in poročila.
Leta 1920 se je Ivan Skušek z ženo Tsuneko in njenima otrokoma po sedmih letih vrnil domov v Ljubljano. S seboj je pripeljal tudi zelo obsežno in dragoceno zbirko kitajskih starin in umetnin iz časa zadnje dinastije kitajskih cesarjev. Z oporoko je po smrti zbirko zapustil slovenskemu narodu. Danes jo hrani Slovenski etnografski muzej.
Scenaristka in režiserka dokumentarnega filma »Nebesni zmaj« Alma Lapajne je ustvarila avtorski projekt, ki na izjemno pretanjen način odpira mnoge razsežnosti zanimive zgodbe o Ivanu Skušku in Tsuneko Kondo Kavase (pozneje Mariji Skušek), ki se je nekateri še spomnijo, saj je v Ljubljani preživela več kot štiri desetletja.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna.
V tokratni Avtomobilnosti bomo pogledali, kakšni asistenčni sistemi so na voljo v motorjih, kakšne so specifike pnevmatik za motorje, testirali pa smo škodo octavio RS, jeepa compas PHEV in renaulta twinga electric.

Mladinska drama o odraščanju dekleta v neperspektivnem angleškem predmestju

14-letna Leigh odrašča sama v predmestju angleškega mesta Brighton. Očeta nikoli ni doma, prijateljev nima. Osamljenost preganja s predanim treniranjem gimnastike. V športu je dobra, a ji manjka samozavesti, tudi zaradi neprijetnih deklet v telovadnici. A s pomočjo spodbudne mentorice vztraja pri vadbi. Nekega dne pride k njej starejši polbrat, za katerega prej ni vedela. Po začetnem nezaupanju se Leigh na brata naveže, spoznava samo sebe in svoje meje. Znajde se v svetu nevarnih izzivov in kriminala, a se v strahu, da bi izgubila polbrata, dolgo ne upre. Nova samozavest jo žene tudi v nevarno početje v telovadnici.

Izvirni naslov: PERFECT 10 / Angleški film, 2019 / Režija in scenarij: Eva Riley / Igrajo: Frankie Box, Alfie Deegan, Sharlene Whyte

Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Moskvi nastopa 15 slovenskih reprezentantov: šest žensk in devet moških. Najprej se bodo pomerili tekmovalci v hitrostnem plezanju. Od 15 slovenskih reprezentantov se bo s steno spoprijela le Mia Krampl, udeleženka olimpijskih iger v Tokiu, ki bo sicer opravila celotni program. Olimpijska prvakinja Janja Garnbret v Moskvi ne tekmuje.

Po evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah se bodo tekmovalke in tekmovalci na mirni vodi pomerili še na svetovnem prvenstvu. To bo priložnost za tiste, ki jim ni uspelo v Tokiu. Med njimi sta tudi Špela Ponomarenko Janič in Anja Osterman, ki sta v dvojcu na igrah ostali brez uvrstitve. Na prvenstvu bosta nastopili le v kajakaškem dvosedu na 500 m.

Na svetovnem prvenstvu v Moskvi bodo Slovenijo v balvanskem plezanju zastopale Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec in Katja Debevec. Olimpijska prvakinja Janja Garnbret, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu, leta 2019, osvojila kar tri naslove: v balvanskem in težavnostnem plezanju ter kombinaciji, se je odločila, da to tekmovanje izpusti.

Dokumentarni film Lastovke letajo nizko sega za visoke zidove nekdanje gluhonemnice in hkrati vstopa v življenje gluhe skupnosti.

Ta na slovenskem šteje približno tisoč ljudi. Ljudi, ki so takšni kot vsi drugi. Gluhota je namreč nevidna. Gluhi pa nevidni invalidi. Poleg tega pa še nezmožni komunikacije. Zato je gluhota še nedavno veljala za duševno bolezen, gluhi pa so bili tudi uradno označeni kot “imbecili”. Kretanje oziroma govorjenje s pomočjo rok pa jim je bilo prepovedano.
V filmu, ki ga je režiral Tadej Čater, pripadniki te nevidne manjšine odkrito spregovorijo o življenju brez zvoka, o vzrokih za izgubo sluha, spopadanju z lastno invalidnostjo in okolico, travmah, ki so jih doživljali in posledicah, ki jih še danes čutijo. Pretresljivim življenjskim zgodbam pa se priključujejo marsikdaj še bolj pretresljive zgodbe njihovih otrok, služabnikov v službi življenja gluhih staršev.

Kriki gluhih in njihove zamolčane zgodbe se tako skozi filmsko zgodbo prepletajo z molkom nikoli do konca izrečenih zgodb njihovih otrok.

Družinska drama po resničnih dogodkih. Roman in Camille se zdita srečen par. Imata odraščajoči hčeri, dobri službi, uvidevne starše in dobre prijatelje. Toda Roman vsem nekaj prikriva … Podlegel je namreč močni odvisnosti od kokaina, ki lahko ogrozi vso družino. Ko se njuna najmlajša hči nenadoma znajde na urgenci, vse pride na dan. V njenem urinu so odkrili sledi kokaina. Prav tako v laseh starejše hčerke in žene. Po policijski preiskavi hoče socialna služba staršem odvzeti otroka, toda Camille se bori zanju. Izkaže se, da je bila tudi sama žrtev moževe nepazljivosti, zato lahko hčeri obdrži, vendar se mora ločiti od moža. Roman se spoprime s hudim telesnim in duševnim trpljenjem, vendar mu Camille skrivaj stoji ob strani, dokler se ne očisti.

LOSING IT / MAIS VOUS ÊTES FOUS / FRA / 2019
Režija: Audrey Diwan / Scenarij: Audrey Diwan, Marcia Romano / Igrajo: Pio Marmaï, Céline Sallette, Carole Franck, Jean-Marie Winling, Lola Rosa Lavielle, Keren-Ann Zajtelbach, Maxence Tual, Valérie Donzelli, Jeanne Rosa, Anne Loiret, Laurent Bateau, Nailia Harzoune, Laurianne Loisel, Bruno Gouery, Hocine Choutri

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Mojca Fatur, večkrat nagrajena gledališka in filmska igralka, mama treh otrok in življenjska sopotnica igralca Klemna Slakonje bo v večernem pogovoru prvič javno spregovorila o svoji bolezni. V Mojčini zgodbi bo vsak našel svojo resnico, zagotovo pa izkušnja igralke prinaša pomembno sporočilo: pomembno je stopiti v svojo lastno notranjo moč, pri čemer naj nas vodi ljubezen in ne strah pred življenjem.

Kino Šiška je v času zaprtja kulturnih prizorišč z nizom “dostave koncertov” ljubiteljem glasbe v neposrednih spletnih prenosih nastopov iz dvorane Katedrala na dom pripeljal slovenske glasbene izvajalce.
Domači indie rock asi MRFY so 5. novembra 2020 ekskluzivno za nastop v Kinu Šiška stopili iz studia ter v živo predstavili nov glasbeni material, s katerim trenutno osvajajo domače odre.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

0:33 - Napovednik
Zvezdana: Zapri usta
0:32 - Napovednik
Kaj dogaja?: Ana Vezovišek
0:32 - Napovednik
Studio Kriškraš: Spoznaj Elmina in Erika, mozaična lutkovna oddaja za otroke
0:30 - Napovednik
Firbcologi: O zgodovini, prihodnosti in tem, kako bi bilo, če ne bi bilo šole, mozaična oddaja za otroke
0:29 - Napovednik
Z kot Zofka: Dirigent, mozaična oddaja za predšolske otroke
0:17 - Napovednik
Alpsko smučanje - svetovni pokal: veleslalom (Ž in M)
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov