Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 8. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 8. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a tökéletes ünnepi smink;
- virtuális Pályaválasztási börze;
- az Apollo Overdrive rockegyüttes;
- klipek: PTČ feat. Vazz, Lim Smrad in Žila, Kokosy, Ivan & The Parazol, Albert Heidi.
oddaji Kanape ponujamo naslednje vsebine:

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: popoln praznični make-up;
- Virtualni karierni sejem;
- rock skupina Apollo Overdrive;
- videospoti: PTČ feat. Vazz, Lim Smrad in Žila, Kokosy, Ivan & The Parazol, Albert Heidi.

Ana Tavčar in Lorella Flego vas prebujata ob sredah. Čas bo za zdravstvene nasvete s kredibilnimi strokovnjaki, posvetili pa se bosta tudi psihološkim temam in modnim trendom.

Filmska glasba ni iznajdba zvočnega filma. Že v obdobju nemega filma so skladatelji pisali popolne filmske partiture za velike orkestre. Glasbo so izvajali v kinodvoranah v živo, vendar so si tako glasbeno spremljavo lahko privoščile le velike kinodvorane. Revnejši kinematografi so najemali pianiste, ki so svoje branje filmskih partitur radi začinili z venčki opernih melodij in popevk, tako da je bilo njihovo izvajanje močno oddaljeno od izvirnih filmskih partitur. Simfonični orkester RTV Slovenija se je predstavil z gala koncertom filmske glasbe, tokrat pod taktirko Helmuta Imiga, enega najpomembnejših nemških specialistov za filmsko glasbo. S simfoniki in Big bandom RTV Slovenija, je izvedel program melodij iz kultnih filmov, kot so Vojna zvezd, Gladiator, Gospodar prstanov, Misija nemogoče, program pa je zaznamovala tudi prva izvedba suite Alda Kumarja, ki jo je napisal za slovenski film Pod njenim oknom.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Ko sta se lastnika osemdeset let stare stanovanjske hiše na Bledu lotila temeljite prenove, sprva nista predvidela, da bi objekt razširili. Danes pa se hiša ponaša z zanimivim, modernim prizidkom, ki je oblikovno in slogovno usklajen s hišo.
Mogoče še kdo razmišlja o selitvi iz urbanega vrveža na vikend, ki bo kot prednost ponujal pristen stik z naravo? Morda bo prostora v takšni hiški manj, zato se bo za vzdušje doma treba bolj potruditi. Ali pa enostavno kreativnosti pustiti prosto pot in zavihati rokave, kot sta to storila lastnika vikenda nad Mozirjem.
Slovenci smo zelo povezani s čebelami. Imamo kar okrog 10 000 čebelarjev in edinstveno avtohtono kranjsko sivko. Številni pregovori in prispodobe potrjujejo našo navezanost na te pridne živalice. Na našo pobudo so razglasili tudi svetovni dan čebel. A vendar doslej še nismo imeli stavbe, ki bi posnemala arhitekturo čebeljega satja. Doslej. Vsem znani šesterokotniki so prevzeli vlogo človeških bivališč v novo odprti Hiši kranjske čebele v Višnji gori.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na Bernardino zeleno zofo prihaja prekmurski pevec Vlado Kreslin, ki v decembru pripravlja tradicionalne koncerte v Cankarjevem domu, mineva pa tudi 30 let od njegovega prvega albuma Namesto koga roža cveti. Bernarda gosti še nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka, ki je obraz projekta Misija ledenik s pomembnim okoljevarstvenim sporočilom.
Za Jožetovo komentatorsko omizje prihajata pevca Rebeka Dremelj in Sebastian, ki sta ob 20-letnici prijateljstva izdala prvi skupni duet. Njuno himno letošnjega veselega decembra prestavljata tudi na našem glasbenem odru. Sebastianu smo uresničili še otroško željo in ga poslali v magično učilnico k Magic Aleksandru, čaka ga nastop v rubriki Zvezde čarajo.

Andrej Gosar (1887 – 1970) pravnik, politik in ekonomist po mnenju mnogih velja za izumitelja socialne države na slovenskem.

Razvil je podroben koncept družbene ureditve, ki bi temeljila na večji ekonomski in socialni pravičnosti. Gosar je bile eden od vodilnih predstavnikov krščanske socialne misli v obdobju med obema vojnama, hkrati pa je bil tudi eden najprodornejših kritikov marksizma.
Prizadeval si je za notranjo prenovo cerkve in njeno večjo angažiranost na socialnem področju. Ni se strinjal z nekaterimi metodami ideološkega boja proti komunizmu, zaradi česar je polemiziral z vodilnimi predstavniki predvojne katoliške politične desnice in vodstvom cerkve na Slovenskem. Zaradi svojih strokovnih in etičnih načel ter zvestobe evangeliju je ostal osamljen. Proti koncu 2. svetovne vojne je bil zaprt in poslan v Dachau. Po vojni, v jeseni svojega življenja pa se je bil prisiljen umakniti v zasebnost. Kljub vsemu je vseskozi ohranjal notranji mir, dialoško držo in globoko vero. Njegov družbeni koncept “Krščanskega socialnega aktivizma” je izredno aktualen še danes. Iz njegove misli namreč veje krščansko prizadevanje za socialno in ekonomsko pravičnost v duhu papeža Frančiška.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Na izraelskem festivalu dokumentarnega filma Haifa Film je zmagal film Underground Ballet (Podzemni balet). Pripoveduje zgodbo o Nadji, rusko-izraelski plesalki, ki klasični baletni studio vodi pod množico navijačev na jeruzalemskem stadionu Teddy. Nadja je hči ruske primabalerine Nine Timofejeve in opisuje, kako se je njena mati v Jeruzalem odpravila iz duhovnih razlogov. Čeprav se je težko preživljala, jo je pomanjkanje na izraelski baletni sceni navdihnilo, da je odprla baletni studio. Zdaj ga vodi Nadja, poln je mladih izraelskih deklet in fantov, ki leta trenirajo za nastope in zmago na prestižnih tekmovanjih. Scenarista Lena Chaplin in Bracha Zisman-Cohen, režiserka Lena Chaplin.

Kako znana je Slovenija v tujini in kaj vedo tujci povedati o njej? Kako daleč seže glas o njej? Vsak lahko predstavlja svojo domovino, pa naj je športnik, glasbenik, diplomat ali kdo drug, ki na svoj način pušča sled Slovenije v tujini. Priložnosti za to se ponujajo same. O tem, koliko nam jih uspe izkoristiti, pa v tokratni oddaji Moje mnenje z Igorjem Pirkovičem.

3. del: Njena tekmica
Marsha se na obletnico smrti svojega moža oglasi pri Julii in previdno poskuša pokrpati njuno prijateljstvo, toda Julia ji ne pusti preblizu. Kmalu po Marshinem odhodu se na vratih prikažeta še Patrick in Della, ki sta se pripeljala iz Londona, in Julii pokažeta fotografijo Benjamina in neznane starejše ženske. Vsi trije otroci ji svetujejo, naj se sleparja čim prej znebi. Povsem strta Julia na vrtu zakuri kres in začne zažigati Benjaminove stvari …

GOLD DIGGER / Velika Britanija / 2019
scenarij: Marnie Dickens
režija: Vanessa Caswill, David Evans
v glavnih vlogah: Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Sebastian Armesto, Yasmine Akram, Jemima Rooper, Archie Renaux, Nikki Amuka-Bird, Karla-Simone Spence, Julia McKenzie, Indica Watson

V filmu odkrivamo življenje in konec, nevreden velikega pisatelja, umetnika, Kurenta, Ivana Cankarja.

Ko se oglasi njegov genij, so ljudje preprosto očarani. Film nam skozi pripovedko Kurent prikaže bistvene elemente Cankarjeve literature. Zgodbo o njegovem delu in življenju nam pripovedujejo poznavalci izjemnega opusa osrednjega slovenskega pisatelja. Posebnost filma so tudi animirane sekvence, ki prikazujejo čas pred I. svetovno vojno in takoj po njej, ko se pisateljevo razburkano življenje tudi konča, njegova smrt pa še vedno ostaja nepojasnjena. Dokumentarna filmska pripoved je nastala na podlagi scenarija Matjaža Pikala, režiser pa je avtor sicer številnih dokumentarnih filmov Dušan Moravec.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov