Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 14. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 14. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Stalnica torkovih juter, v katera vas bodo izmenično pospremili Matej Zemljič, Ljubica Mlinar in Monika Tavčar, so prometne minute, pregled dogajanja v sodnih dvoranah, delimo pa tudi nasvete za dom in vrtnarske nasvete.

Idrija velja za najstarejše glavno slovensko središče čipkarstva, kjer že stoletja izdelujejo to posebno zvrst klekljane čipke – idrijsko čipko. Pred dvema letoma je bila idrijska čipka uvrščena na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine.
Na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine pa so zaradi izjemnega podzemnega kanjona, temeljnih raziskav kraških pojavov, bogate arheološke dediščine in velike biodiverzitete od leta 1986 vpisane tudi slovite Škocjanske jame.
Nedaleč od Škocjanskih jam in znamenite Postojnske jame stoji zagotovo najbolj slikovit grad na Slovenskem. Osupljiva stvaritev, vgrajena v 123 metrov visoko skalno steno že stoletja buri domišljivo.
Ljubljanska mestna hiša je eden izmed arhitekturnih biserov prestolnice. Zgrajena je bila v poznem 15. stoletju, današnjo obliko pa je dobila v začetku 18. stoletja. Mestni trg, kjer stoji, sodi med enega najlepših baročnih ambientov v srednji Evropi.
Ivana Kobilca velja za največjo slovensko slikarko. Bila je velika svetovljanka, ki je najbolj od vsega ljubila svobodo in slikarstvo. Za njeno najljubše delo velja prav Kofetarica.

Jakob Weidner Krese je odraščal v Nemčiji, njegov oče je bil Nemec, stari oče sodnik v Tretjem rajhu, drugi stari starši so bili partizani.

Jakob sodi v generacijo, ki si je začela zastavljati številna vprašanja. Kaj se je dogajalo med 2. svetovno vojno v Sloveniji? Je bil partizanom pomemben le upor proti okupatorju? So se borili tudi za spremembo družbenega sistema ali zgolj za boljše življenje? Slovenske stare starše je komajda poznal. Zato odgovore išče v pismih, ki sta si jih pisala stara starša, v njunih zapisanih spominih in v pogovorih njihovih sobork in soborcev, prijateljic in prijateljev.
A to je le del zgodbe. Zapisi, pripovedovanja dajejo čutiti odločnost v boju proti okupatorju, a tudi navdušenje, s katerim so gradili novo državo, inovatorko samoupravljanja, ki je postalo ponosna alternativa kapitalističnemu Zahodu, kjer je živel Jakobov oče. Pa vendar se je nekje zelo zalomilo. Zakaj, kdaj, kako? O tem se Jakob pogovarja s svojo mamo in s predstavnicami in predstavniki njene generacije. V filmu se srečujejo predstavniki dveh generacij: vsaka interpretira svojo zgodbo in zgodbo drugih. Njihove pripovedi so prepletene. In kar se zdi, da je skozi dve generaciji razpihala burja, živi dalje v tretji generaciji, ki postavlja vprašanja preteklemu času in jih poskuša umestiti v sedanjost.

V tokratni Avtomobilnosti bomo prav po božično razpoloženi, predstavili vam bomo vseh pet finalistov za Slovenski avto leta, naredili najpomembnejši test udobnosti s profesionalno in izjemno zahtevno testno voznico, pogledali v prihodnost na Toyotinem Kenshiki dogodku ter vam predstavili dacio spring in jeepa wranglerja.

Kmalu bo novo leto, še prej pa je tukaj nova oddaja Kaj dogaja? Padal je sneg, padale so obtožbe o fiktivnem oglaševanju in padale so težke besede na zaslišanju šefa Fursa. Miran s šanka je preslišal nekaj govoric o novih različicah virusa, pogovarjali pa smo se tudi s prvim domačim kostanj milijonarjem. Minister Počivalšek rešuje demografske težave, o drugačnem nategovanju pa bo na PUP TV spregovoril predstavnik zaposlenih v božični in novoletni industriji, ki se v tem času srečujejo s številnimi težavami. Naš gost bo mednarodno nagrajeni fotograf in popotnik Matjaž Krivic, na Mali terasi pa bo o težavah najemnikov in uporabnikov novoletnih sejmov zapel Mile Štantič.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Na pot skozi 12 vprašanj se bo pogumno podala zdravnica Irena Plahuta iz Rogaške Slatine. Specializantka kirurgije živi na kmetiji in je še danes velika ljubiteljica živali. Rada dela na prostem in ureja okolico. Živi v 200 let stari hiši, zato bo nagrada šla za prenovo hiše. Ne potuje veliko, si pa srčno želi obiskati Kambodžo. Njena super pomoč bo prijateljica Katarina Molan.

Mož s krokarjem je zgodba Jožeta Tisnikarja, v kateri se vsakdan obdukcijskega pomočnika prepleta z občutljivostjo in genialnostjo slikarja.

»Zdi se mi, da sem videl veliko stvari, ki jih v resnici nisem videl. Da sem potoval po deželah, kjer sploh nisem bil, da sem živel svoje in tuja življenja. Če nisem bil kdaj poprej rojen, je najbrž nekaj znanja in izkušenj mrtvih prešlo vame«, je nekoč rekel Jože Tisnikar. O velikem slovenskem slikarju Jožetu Tisnikarju se ne da govoriti, ne da bi govorili o svetu, v katerem je živel in delal. Skozi vpetost v banalno okolje vsakdanjika in predvsem delo v prosekturi spoznamo grobe obrise Tisnikarjeve figure. Prof. Karel Pečko, Tisnikarjeva žena Marija in sin Robert, prijatelj Vinko Ošlak, sodelavec v bolnišnici dr. Plešivčnik, direktor galerije Marko Košan in muzejska svetovalka Milena Zlatar iskreno in toplo delijo zgodbe, ki sestavljajo mozaik Tisnikarjeve podobe. Bil je slikarski “mojster zeleno-črnega upanja”, veseljak s harmoniko v rokah, obdukcjiski pomočnik z okrvavljenim plaščem. Ob tem se film podaja v skrivnostnost, mimo katere ne more nihče od pričevalcev. Prizori, ki tečejo vzporedno z njihovim pripovedovanjem in so delno zasnovani po Tisnikarjevih lastnih besedah, približajo atmosfero Tisnikarjeve samote, sprehodov in dela v tistem času dneva, ko je človek najlažje sam - ponoči ali v zgodnjem jutru.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Kdo je zaznamoval športno leto 2021?
Kdo je v olimpijskem letu ostal neomajen, zagnan in nepremagljiv?
Katera športnica, športnik in ekipa so se to leto zapisali v naš spomin?
S katerimi dosežki so nas navdušili in opogumili? Kdo so nove slovenske športne zvezde?
Tudi letos izberemo najboljše. Športnik leta 2021.

Drama Sahima Omarja Kalifa prinaša svež vpogled v tradicionalne družbeno-družinske zakonitosti in norme, ki posamezniku onemogočajo svobodno izbiro in ga silijo v nemogoče življenjske položaje. Zagros je preprost, zadovoljen pastir. Poročen je z lepo in napredno Havin, s katero imata ljubko deklico. Havin, ki je mestno dekle, med vaškimi starešinami in moževimi sorodniki ni srečna. Zagros po več dni ostaja na planini s čredo ovac in nekoč ko je sama, jo Zagrosovi sorodniki napadejo … Očitajo ji nezvestobo in ji celo grozijo s smrtjo. Havin pobegne in poišče zavetišče pri kurdskih gverilkah, nato pa s hčerko pobegne v Belgijo. Zagros pride za njo, toda tudi v Belgiji življenje ni lahko. Pomaga jim Havinin bratranec, ki Zagrosu najde službo. Potem pa se nekega dne pri družini pojavi Zagrosov oče …


ZAGROS / BELGIJA / 2017

Režija: Sahim Omar Kalifa / Scenarij: Sahim Omar Kalifa, Jean-Claude Van Rijckeghem / Igrajo: Maaike Neuville, Feyyaz Duman, Halima Ilter, Suat Usta, Yusuf Çetin, Aziz Çapkurt, Karl Ferlin, Steve Van Nuffel, Daria Hachem Mohamet Gulli, Leyla Batgi, Elvan Kocer, Ezdam Parilti, Munip Seven, Serkaut Mustafa, Brader Musiki

Ustvarjalci oddaje so se najprej odpravili v Črnomelj, kjer je potekala enodnevna delavnica o aposlovanju Rominj. Poleti so se ustavili tudi v Parizu, kjer so obiskali eno od večjih romskih organizacij La Voix des Rroms. V oddaji bo mogoče prisluhniti tudi izsekom skladb z novega albuma Tea Collorija, Gitara Parlante, ki ga je posnel z Big Bandom RTV Slovenija. Objavljena bo tudi novica o 14. rojstnem dnevu sestrske romske oddaje Amare droma na Radiu Slovenija.

Katarska dobrodelna ustanova je največja človekoljubna organizacija v Katarju; danes deluje v več kot 70 državah. Avtorji dokumentarne oddaje raziščejo razkrite dokumente, ki domnevno dokazujejo, da se ta ustanova ne posveča le pomoči žrtvam vojn in naravnih nesreč, temveč se povezuje z gibanjem Muslimanskih bratov in tako zavzema za interese islamistov v Evropi.

QATAR CHARITY PAPERS / Belgija, Francija, Švica / 2019 / Režija: Jérome Sesquin

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov