Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. dec. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 16. dec.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Četrtek je dan za Mojco Mavec, ki bo reševala jezikovne zagate, delila nasvete iz domače lekarne, razbijala mite o najrazličnejših tematikah, preverjala, kakšno mnenje o Slovencih imajo tujci, ki živijo pri nas, znanim Slovencem pa bo zastavljala nenavadna vprašanja in od njih pričakovala resnicoljubne odgovore.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Tekmujeta ekipi Ribnice in Ptuja, slednjo sestavljajo Urška Vučak Markež ter brata Miha in Gašper Malek, iz dežele suhe robe pa so Lucija Ćirović, Medard Pucelj in Tomaž Tomšič. Glasbeni izvajalci so Flirrt, Nuša Derenda in Anže Šuštar, Hamo & Tribute 2 Love, ansambel Viža. Žan Serčič, Monika Avsenik, Arijana Lucas, Urška Klobučar, Hana Zupan, Ana Šket, ans. Petra Finka, harmonikarji Martin Golič, Gregor Sevčnikar, Jakob Tojnko, Tomaž Mihelič, Bojan Cvjetićanin, Gregor Strasbergar.

Deskarji na snegu v alpskih disciplinah imajo na začetku sezone zelo zgoščen spored. V osmih dneh jih čakajo kar štiri tekme. Prvi dve v Rusiji sta že za njimi. Uspešno sta na njih v paralelnem veleslalomu nastopila Tim Mastnak in Žan Košir, kar je dober obet pred dvema preizkušnjama v Dolomitih. Deskarji se bodo najprej ustavili v Carezzi, ki bo že 11. sezono zapored gostila tekmo svetovnega pokala. Nato bo sledilo še eno tradicionalno prizorišče, Cortina d’Ampezzo. Na obeh se bodo pomerili v paralelnem veleslalomu.

Zadnja postaja letošnjega koledarskega leta v biatlonu bo Le Grand-Bornand v Franciji. V četrtek bodo nastopile tekmovalke v sprintu. Prednost imajo izjemno hitre biatlonke, ki lahko nadomestijo tudi kakšen zgrešen strel. V odlični tekaški formi so Švedinje, Francozinje in del Norvežank.

Letošnje leto bo postreglo še z enim plavalnim vrhuncem: po evropskem prvenstvu, olimpijskih igrah, evropskem prvenstvu v kratkih bazenih, mednarodni profesionalni ligi še s svetovnim prvenstvom v kratkih bazenih.
Že prvi dan bodo v bazenu vse tri slovenske predstavnice: na 200 metrov prosto bosta plavali Katja Fain, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu osvojila svojo prvo kolajno z največjih tekmovanj, in Janja Šegel, ki je bila tik ob stopničkah. Šeglova je prijavljena kar v štirih disciplinah. Fainova bo tudi na svetovnem prvenstvu plavala isti disciplini kot na evropskem: 200 metrov prosto in 200 delfin. Tjaša Vozel ima že veliko izkušenj, nastopila bo na 50, 100 in 200 metrov prsno.

Leto osamosvojitve je prineslo številne spremembe. Ustanovitev Olimpijskega komiteja Slovenije je slovenskim športnicam in športnikom že februarja 1992 omogočila, da so na zimskih olimpijskih olimpijskih igrah v Albertvillu v Franciji prvič nastopili pod slovensko zastavo. Ambasadorji nove države so z nizanjem uspehov kmalu poskrbeli za mednarodno prepoznavnost.

Dokumentarni film predstavi kolaž vrhuncev zgodovine slovenskega olimpizma, ki oživijo ob pripovedih glavnih akterjev. Njihovi spomini nas vodijo od priznanja članstva v Mednarodnem olimpijskem komiteju do prvih kolajn, preko težko pričakovanega zlata in nazadnje do nedavnih uspehov, ki so se zgodili v letu, ko obeležujemo 30. obletnico ustanovitve OKS.
Scenarij in režija Toni Cahunek.

Za Roka Petroviča je bilo smučanje poezija, umetnost in ustvarjalnost, vožnja med vratci pa neke vrste balet.

Brušenje grobega kamna do popolnosti, do kristala, je delo, ki zahteva polno mero znanja, smisla za lepoto, strasti in užitka. Rok Petrovič je prišel, videl in zmagal na belih poljanah. Njegova tridesetsekundna »meditacija« na vsakokratnem startu se je vtisnila v spomin tisočim oboževalcev. Rok ni bil običajen posameznik, bil je tudi mnogo več kot vrhunski smučar, ki je slovel po svoji inovativnosti, tako v tehniki smučanja kot pri uporabi materialov. Joga in meditacija sta bili pomemben del njegovega življenja. S svojimi načini sproščanja, z maksimalno koncentracijo ter vztrajnostjo in garanjem na vseh področjih delovanja je dosegel svoj zmagoviti pohod na vrh v sezoni 1985/1986 in takoj nato našel nov izziv — v svetu znanosti. Pri svojem raziskovalnem delu je združeval izkušnje smučarja, razodetja joge in spoznanja časa. Dokumentarni film je nastal po scenariju Nuše Ekar in Boža Grlja, slednji je film tudi režiral.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Zgodovinar Dan Snow, egiptologinja Raksha Dave in prekaljeni novinar John Sergeant v Egiptu raziskujejo življenje, rano smrt in zapuščino bržkone najbolj znanega faraona, Tutankamona, ki je umrl pri rosnih 19 letih, pa tudi življenje v starem Egiptu nasploh. Vzporedno spremljajo tudi zgodbo njegovega najditelja, arheologa Howarda Carterja, ki je leta 1922 pod puščavskim peskom v Dolini kraljev odkril Tutankamonovo grobnico in jo po treh tisočletjih pozabe znova odprl, da je svet lahko uzrl čuda v njeni notranjosti.

V tem delu bo ekipa raziskovala, zakaj je Tutankamon preminil že pri 19 letih, in se posvetila različnim teorijam o tem, kaj je bilo zanj usodno. Nekateri menijo, da je podlegel poškodbam, ki jih je dobil v bitki, spet drugi pa, da je v malarični vročici padel po stopnicah. Še naprej bomo spremljali tudi zgodbo Howarda Carterja in njegovega natančnega popisovanja vseh najdenih predmetov iz neobičajno majhne Tutankamonove grobnice ter spoznali, kako je svet zajela tutomanija.

TUTANKHAMUN: LIFE, DEATH AND LEGACY / Velika Britanija / 2019 / Režija: Jamie Simpson

Barnaby pripelje svojo družinico na praznik strašil, kjer zbirajo denar za obnovo cerkvene strehe. Toda zabave je zanj hitro konec, saj v bližnji starinarnici odkrijejo zadavljeno in v strašilo oblečeno truplo lastnice Naomi Ashword. Je imel prste zraven poblazneli serijski morilec? Tako meni Caitlin Dawson, novinarka in Wilsonova nekdanja prijateljica, ki je prišla poročat o prazniku strašil in se znašla pred veliko odmevnejšo novico.

MIDSOMER MURDERS (XXII.) / Velika Britanija / 2021
scenarij: Chris Murray, Jeff Povey, Nick Hicks-Beach, Helen Jenkins, Julia Gilbert
režija: Matt carter, Roberto Bangura, Audrey Cooke, Christine Lalla, Toby Frow, Gill Wilkinson
v glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
V bližini Rožne doline je večstanovanjski objekt z razgibano zunanjostjo in nič kaj sramežljivo notranjostjo. Vsaka stanovanjska enota ima drugačen tloris in ko k temu prištejemo še dvoetažnost, dobimo v stanovanjih celo občutek, kot bi bivali v hiši.
Kadar vstopimo v katero od prenovljenih hiš, se navadno znajdemo sredi novih, svežih, sodobno urejenih prostorov. V Goriških Brdih smo našli hišo, ki je prav zaradi prenove zaživela dobesedno v novih barvah, se vrnila nekaj desetletij nazaj in ponudila povsem novo vsebino.
V starejši hiši je mlad par kupil mansardno stanovanje s čudovito strešno teraso. Dobro odmerjeni prostori, pogled na Ljubljano ter dvovišinska dnevna soba so bili odlično izhodišče za oblikovanje njunega prvega skupnega doma. V rokavu pa sta imela vsaj še dva aduta: arhitektko, prijateljico še iz srednješolskih let ter izostren občutek za estetiko.

Poletni koncert v čudovitih grajskih vrtovih palače Schönbrunn na Dunaju je eden najbolj priljubljenih glasbenih dogodkov na prostem na svetu. Park Schönbrunn je zaščiteno območje in je zvečer navadno zaprt, vrata vsako leto odpre za javnost le za eno noč - za poletni koncert Dunajskih filharmonikov. Dunajski filharmoniki na njem igrajo že vse od leta 2004, tokrat je taktirka v rokah slovitega angleškega dirigenta Daniela Hardinga, kot solist pa se predstavlja sloviti rusko-nemški pianist Igor Levit.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov