Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 11. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 11. jul.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Predstavljamo novo pesem Nine Pušlar z naslovom Tople oči, ki je postala zvočna kulisa zgodovinskega vpisa slovenskega znakovnega in jezika gluhoslepih v ustavo. Glasbena sceno pa je obogatil raper Ževža s svojim novim izjemnim videospotom, saj vsi nastopajoči v njem kretajo. Kako težko je rapati v znakovnem jeziku, boste izvedeli v tokratni glasbeno obarvani Prisluhnimo tišini, v kateri smo pokazali, da je tudi glasbo mogoče narediti dostopno ljudem z izgubo sluha. Glejte nas v soboto, 13. novembra, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Naše najstarejše mesto se ponaša tudi z najstarejšim še delujočim kinom v državi. Pred 125 leti, slabo leto po začetkih kinematografije v svetu, so se tudi na Ptuju odvrteli koluti prvih filmskih projekcij. Gledalci so si takrat lahko ogledali filme Pralnica, Plavalna šola in Prihod vlaka na postajo. Mestni kino Ptuj ponazarja celotno zgodovino slovenske kinematografije.

Sprehodili se bomo po suhih pašnikih od Tolmina čez goriško, Kras, vse do Slovenske Istre, pogledali pa bomo tudi k zamejskim kmetom. V nadaljevanju bomo govorili o preji ovčje volne in pasjih dlak, iz katerih nekateri rokodelci izdelujejo unikatna oblačila. Bili smo v drevesnici Bilje, na dnevu odprtih vrat, kjer smo spregovorili o sadikah češenj, primernih za naše območje, pa tudi o drugem sadnem drevju. Za konec pa smo obiskali še osnovno šolo Komen, kjer se lahko pohvalijo z zanimivo učilnico na prostem, kjer si lahko otroci lahko končno brez slabe vesti umažejo roke in hlače.

Gino se bo tokrat odpravil v svoje rodno mesto Neapelj, ki ga vsako leto obišče okoli tri milijone turistov. S slaščičarjem Giacomom bo spekel značilne neapeljske žepke, imenovane sfogliatelle, ki so med Neapeljčani zelo priljubljeni in si jih radi privoščijo za zajtrk. V ribarnici bo kupil ribe in morske sadeže in pripravil značilne ocvrte morske sadeže, ki jim v Neaplju pravijo fritto misto. Za konec bo skuhal še jed, primerno za romantične zmenke ̶ špagete s kočicami in klapavicami.

GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Poleti vas Lorella in Ana pozdravita z morja in vas popeljeta skozi najlepše trenutke pretekle sezone oddaj Sobotno popoldne. Tako boste lahko podoživeli navdihujoče pogovore z gosti kot so Jan Plestenjak, Bernarda Marovt, Nina Gazibara, Helena Blagne, Mario Galunič in mnogi drugi. Če ste zamudili nasvete o modi, življenjskem slogu, psihologiji, trendih, lepoti, zdravju in avtomobilizmu, potem so poletni izbori kot nalašč za vas.

Linda je bolna, zato jo André nadomešča v kavarni. Tam je tudi Dirk, ki hoče Lindi na vsak način pomagati. Zaradi anonimnega klica pride v kavarno zdravstveni inšpektor.
Franzi je zgrožena, ker je teto Margit obšla slabost zaradi Timovega priznanja o zamenjavi škropiva.
Alfons in Hildegard ne moreta v svojo hišo, poškodovano v požaru. K sebi ju prijazno povabita Eva in Robert. Ko Alfons sliši, da Christophu to ni všeč, začne iskati drugo domovanje.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Anglija gosti 13. evropsko prvenstvo v nogometu za ženske. Za evropsko krono se poteguje 16 reprezentanc, ki se merijo na desetih različnih stadionih. Po skupinskem delu se bodo začeli izločilni boji. Finale bo na sporedu 31. julija na slovitem stadionu Wembley v Londonu.

V amazonskem pragozdu človeku po življenju streže veliko živali in rastlin, zato ni varno spati na prostem. Naši prijatelji zato najamejo ladjo in posadko ter po reki Rio Negro zaplujejo med strupene žuželke, sikajoče kače in prijazne ljudi, ki živijo v slamnatih kočah. Posebni doživetji sta vzpenjanje v krošnjo nad gozdno raven, ko jih ujame tropska nevihta, in plavanje z rečnimi delfini. Da o edinstvenem opazovanju tisočev mladih želvic, ki lezejo iz gnezda v morje, sploh ne govorimo. Justin se na tej poti zelo zbliža z Gisele, a čas odhoda se nezadržno bliža.

DEPARTURES II. / Kanada / 2009

Kratki igrani film Kam pripoveduje o naključnem srečanju dveh žensk, pripadnicah različnih generacij, ki se vsaka na svoj način ukvarjata z vprašanji življenja in smrti. Občutena in na prvi pogled trpka zgodba dveh žensk na nevsiljiv način in prepričljivo preigrava temeljna bivanjska vprašanja ter hkrati ob občutjih minljivosti življenja prebuja tudi občutja o njegovih presežnih dimenzijah.
Režija: Katarina Morano / Igrajo: Lara Vouk, Ivanka Mežan, Jožica Avbelj

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov