Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 12. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 12. jul.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Na zunaj je električni twingo povsem enak bencinskemu, a baterije v dnu malega električnega renaulta so od Novomeščanov zahtevale odprtje novega, dodatnega obrata za sestavo baterij. Novinarji Avtomobilnosti smo ga obiskali prvi, na obisku pa so nam sodelavci Revoza nazorno pokazali, kako so pri delu pod visoko napetostjo zagotovili varnost.

Letošnja dirka po Franciji bo za nas še posebej zanimiva: nastopilo bo kar 5 Slovencev, dva - Tadej Pogačar in Primož Roglič - pa sta celo med najožjimi favoriti za skupno zmago. Tadej Pogačar bo lovil že svojo tretjo zaporedno zmago na največji dirki na svetu. Dirka je razdeljena na 21 etap, do Pariza bodo kolesarji skupaj prevozili 3350 kilometrov, najvišja točka bo 2624 metrov visoki prelaz Galibier. Naši gledalci si bodo v neposrednih prenosih ogledali vseh 21 etap, po vsaki etapi pa še studijsko analizo z zanimivimi gosti.

*****

S projektom ŠPORT in ŠPAS omogočamo najmlajšim iz vrtcev, učencem osnovnih in srednjih šol, študentom, pedagogom, članom številnih športnih in ostalih društev ter zvez sodelovanje predvsem z društvi in domovi upokojencev, starši in starimi starši, družinami, rodbinami, prijatelji in znanci. V izrazito poudarjenem medgeneracijskem sodelovanju in pomenu družine predstavljamo in soorganiziramo aktivnosti na področju gibanja, solidarnosti, rekreacije in športa. Tako predstavljamo medgeneracijsko sodelovanje brez primere v slovenskem prostoru, tako po številu udeležencev, številu lokacij in času trajanja kot po vsebini in trajnostnem pomenu.

Franzi in Tim se počasi zbližujeta. Medtem ko načrtujeta romantični večer v dvoje, Nadja skuje pokvarjen načrt.
Sonnbichlerjeva skušata nekako prebroditi trenutne razmere. Alfonsa grize slaba vest in zato Hildegard prizna, da je za požar kriv on.
André pove Lindi, da noče več tekmovati z Dirkom, si pa želi biti z njo.
Lucy se z Wernerjem Saalfeldom dogovori, da bo poskrbela za slogan na letnem turnirju golfa. Ker ji to ne gre od rok, na pomoč priskoči Bela.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Manca Špik veliko nastopa, a si zna vzeti tudi čas zase in za svoje drage. Skupaj z nami je uživala v sladoledu. Bili smo na snemanju nadaljevanja Primerov inšpektorja Vrenka, ob čemer se z avtorjem sprašujemo, zakaj nas kriminalne zgodbe čisto prevzamejo. Koreograf Edward Clug nas z baletnim ansamblom SNG Maribor popelje na Svatbo in Posvetitev pomladi, saj Festival Ljubljana še traja.

Anglija gosti 13. evropsko prvenstvo v nogometu za ženske. Za evropsko krono se poteguje 16 reprezentanc, ki se merijo na desetih različnih stadionih. Po skupinskem delu se bodo začeli izločilni boji. Finale bo na sporedu 31. julija na slovitem stadionu Wembley v Londonu.

Drama … Med pripravami na 35. obletnico poroke šestdesetletna Meredith na rutinskem zdravniškem pregledu šokirana ugotovi, da je HIV pozitivna … Edina oseba, ki bi jo lahko okužila, ki bi lahko bila prenašalec virusa, je njen mož Andre. Mislila si je, da ga dovolj dobro pozna, a ko raziskuje, od kod je prišla okužba, Meredith zgrožena ugotovi, da je bil Andre nezvest soprog, da si je čas krajšal s prostitutkami. Meredith možu predoči zdravniške ugotovitve in ga požene od doma. Pridruži se terapevtskemu krožku HIV pozitivnih pacientov, se skuša privaditi na novo nastali položaj in razmišlja, kako šokantno novico sporočiti svojim otrokom. Toda Meredith ne more ostati dolgo sama. Potem ko se z možem resno spreta in si v obraz vržeta dolgo zatajevane očitke in skrivnosti, Meredith nekako dovoli Andreu, da se vrne domov. Medtem Andre tudi sam opravi teste in potrdi se, kar je že jasno - da je HIV pozitiven. Skupaj z Meredith se odločita, da se bosta soočila z novo stvarnostjo in poskušala živeti kar se da normalno. Toda obletnica poroke je vse bližje in priprave nanjo bi morale biti v polnem teku, vendar se zdi, da temu ni tako … Prej se zdi, da je med zakoncema vzniknilo nezaupanje in ne ve se, kaj jima bo prinesla prihodnost. Vsekakor nič dobrega, če ne bo Meredith Andreu brezpogojno odpustila. Toda, koliko lahko ljubezen sploh prenese, kadar je soočena s takšno preizkušnjo …


VAKUUM / SWISS, GER / 2017
Režija: Christine Repond / Scenarij: Christine Repond, Silvia Wolkan / Igrajo: Barbara Auer, Laura de Weck, Saladin Dellers, Marina Guerrini, Robert Hunger-Bühler, Matthias Koch, Anna-Katharina Müller, Gian Rupf, Jonas Rüegg, Oriana Schrage, Annette Wunsch ...

Gost oddaje je glasbenik, skladatelj, filozof, in kot se imenuje sam, arheolog sevdaha Damir Imamović. Je predstavnik novega sevdaha, ki ima korenine prav v Sloveniji. Damir sicer prihaja iz znane sarajevske glasbene družine Imamović: njegov ded Zaim je bil priljubljen izvajalec sevdaha že v 40. in 60. letih 20. stoletja, oče Nedžad je igral basovsko kitaro. Damir je bogati družinski tradiciji dodal poseben zven z glasbilom tambur, ki je bilo delno izdelano v Mengšu. Večkrat nagrajenega Damirja Imamovića poslušajo po vsej Evropi in drugod po svetu, tudi v Indiji, Mehiki in na Kitajskem. Prisluhnite mu tudi vi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov