Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 5. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 5. avg.

V današnjem poletnem izboru vas peljemo na koncert Big band RTV Slovenija z izjemnimi solisti, ki je potekal na letošnjem festivalu Arsana na Ptuju. Spomnili se bomo zgodb minule sezone: med drugim bomo obiskali gradova Negova in Stari grad Celje, iskali zlato v reki Dravi ter se peljali z ranco.

V naših oddajah, med drugim, spoznavamo veliko ljubiteljev psov in različnih pasem psov, tudi takih bolj redkih. Tokratna oddaja je prav »pasja«. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

POLETNA VRTNA OPRAVILA
Vrtnine je pred poletno pripeko priporočljivo senčiti. Pomaga že zastiranje s protitočno mrežo, svetuje Fanči Perdih, ki ob pregledu setvenega priročnika po Marii Thun napoveduje vroče poletje. Davor Špehar pa avgusta v senco paradižnika seje motovilec.
Z GAIO NA OBISKU NA LJUBNEM OB SAVINJI
Strokovnjak kluba Gaia Vanes Husić se je tokrat odpravil k članu Primožu Uranku. Pred nekaj leti sta se s soprogo preselila iz prestolnice v bolj zelen del Slovenije. Na večjem vrtu gojita skoraj vse; še posebej paradižnike, kumare in maline. Iz izkušenj sta se naučila, da je paradižnik smiselno prekriti in mu poleti dodajati kalcij.
OSVEŽILNI ČAJ
Čeprav smo ga pripravili v dneh, ko smo se tudi čez dan še ogrnili z jopico, bo vroč ali ohlajen čaj iz timijana, melise, jabolčne mete in še kakšne zeli, pravšen tudi za poletje.

Po koncu druge svetovne vojne je kraje ob naši zahodni meji za dve leti zasedla zavezniška vojska. Mejni pas je postal znan kot Cona A.

Američani, Angleži, Novozelandci, celo Indijci so od Trsta čez Kras do Predela upravljali tako imenovano cono A Morganove linije, preden je mirovna konferenca v Londonu februarja 1947 določila pravo mejo med Italijo in Jugoslavijo. O srečanjih z razsipništvom in demokracijo, o kokakoli in žvečilcih, ki so skupaj z džezom zasedli soško dolino, pripoveduje dokumentarec Nočemo belega kruha! Govori o času prešernega rajanja pa tudi ostrih demonstracij za priključitev k Jugoslaviji in skozi pripovedovanja živih prič ter mladih zgodovinarjev obnovi tisti čas ob izteku druge svetovne vojne, ko so dekleta zvečer plesala swing, ponoči pa pisala po stenah hiš: TUJEGA NOČEMO, SVOJEGA NE DAMO! Dokumentarec Nočemo belega kruha v produkciji Televizije Slovenija in VPK so snemali leta 2009 v zgornji Soški dolini, poleg scenarista Zdravka Duše in režiserke Jasne Hribernik so mu vsebino dali mladi zgodovinarji in starejši pričevalci, ki se še spominjajo časa, ko je bil desni breg Soče pod angloameriško upravo. Razmeroma malo znana dejstva so zanimiva tako z narodnozgodovinskega kot s kulturnega vidika.

Koala Voice je štiričlanska slovenska glasbena skupina, ki je nastala leta 2010.Izvajajo indie rock glasbo.

Da Tim ne bi ničesar posumil, Nadja v bolnišnici nosečnici ukrade posnetek z ultrazvoka in ga pokaže Timu. Ta je ob ogledu vidno ganjen, toda Nadjo je pri dejanju nekdo opazil.
Dirk se še vedno trudi osvojiti Lindo in jo prosi za nasvet pri opremljanju vile, ki jo je kupil v Bichlheimu. Andréju to ni všeč, vendar namesto slabe volje in kuhanja zamer raje spremeni taktiko.
Nataschin oče se odloči, da se bo z ženo preselil v oskrbovana stanovanja. Še pred tem pa bi si rad izpolnil veliko željo - s hčerjo praznovati božič.
Alfons in Hildegard se po pustolovščini z ukradeno prikolico končno spet pojavita na Knežjem dvoru. Toda kdo je skrivnostna rešiteljica, ki ju je pripeljala iz gozda? In kakšne načrte ima z Belo in Lucy?


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

James Blunt, ena največjih glasbenih zvezd, je v zadnjih 15 letih prodal več kot 20 milijonov albumov in ravno toliko singlov in je bil te dni čisto blizu nas. Z nami bo tudi Zala Đurić, ki je nazadnje opozorila nase z glavno vlogo v otvoritvenem filmu Puljskega filmskega festivala. Ne zamudite tudi vikend namigov, ki so včasih bolj sladki, spet drugič glasbeno raznoliki.

Napet in preobratov poln triler je posnet po romanu mojstra vohunskega žanra Johna le Carréja.

Preprost angleški par Perry in Gail se na počitnicah v Marakešu spoprijatelji z nastopaškim in karizmatičnim Rusom Dimo, ne da bi se zavedal, da gre za prebrisanega kriminalca, ki za rusko mafijo pere denar. Ko Dima prosi za pomoč pri predaji pomembnih podatkov britanski tajni službi, se Perry in Gail zapleteta v nevarni svet mednarodnega vohunstva in političnih spletk. Par se znajde na nevarnosti polnem potovanju skozi Pariz in Bern v varno hišo v francoskih Alpah, ki ga pripelje vse do temačnih kotičkov Londona in v zavezništvo z britansko vlado oziroma z neizprosnim in odločnim agentom agencije MI6.

Originalni naslov: OUR KIND OF TRAITOR
Leto produkcije: 2016
Država: Velika Britanija, Francija ka Britanija, Francija Velika Britanija, Francija
Žanr: politični triler
Režija: Susanna White
Scenarij: Hossein Amini po knjigi Johna le Carréja
Igrajo: Ewan McGregor, Stellan Skarsgard, Damian Lewis, Naomie Harris

Komisarji, kuratorja, umetniki in obiskovalci Paviljona NSK Države v času si zastavljajo vprašanja o pomenu evropske kulturne dediščine.

Komisarji, umetniški kolektiv Irwin, povabijo Charlesa Escheja in Zdenko Badovinac, da kot kuratorja postavita ”Paviljon NSK Države v času”. Paviljon poteka v času 57. Beneškega Biennala, na povabilo kuratorjev ga oblikuje kurdski umetnik Ahmet Ogut. Projekt odpre filozof Slavoj Žižek s predavanjem “The Final Countdown”. Umetniki, delegati Države NSK, svoja dela razstavljajo v poševni sobi, ki jo kuratorja poimenujeta “Soba svetovnega nereda”. Obiskovalci paviljona lahko postanejo tudi državljani NSK Države v času, tako da/če izpolnijo administrativne postopke pri uradnikih NSK. V tem primeru so to migranti, ki so prav tako v postopku pridobivanja evropskega potnega lista.
Opravičilo za modernost je art-docu, v katerem si komisarji, kuratorja, umetniki, delegati in obiskovalci Paviljona NSK Države v času zastavljajo vprašanja o pomenu evropske kulturno-politične dediščine, njeni preteklosti in prihodnosti.
Scenarist je Igor Zupe, tudi režiser filma v sodelovanju s skupino IRWIN.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov