Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 23. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 23. avg.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Na televizijske ekrane se vračajo testni vozniki iz vrst gledalcev Avtomobilnosti. Tokrat so testirali Peugeotovo inovativno ureditev voznikovega delovnega okolja, ki mu pravijo i-cockpit. Značilnost so visoko nameščeni merilniki in izredno majhen volanski obroč, dodatek pa je 3D prikaz podatkov, ki pomembnejše podatke prikaže bližje kot manj pomembne. Gledalci Avotmobilnosti so izpostavili kar nekaj nepričakovanih prednosti in izzivov takšnega kokpita.

Film prikaže slikarja Tuga Šušnika, enega najpomembnejših slovenskih slikarjev srednje generacije, z več plati.

Slikar je predstavljen intimno, anekdotično, nazorsko, v ospredju sta mesti London in New York, ki sta ga najbolj opredelili kot osebnost in kot umetnika.Režiser in scenarist filma je Boris Jurjaševič, direktor fotografije je Zoran Hochsttater, izvršni producent pa Radovan Mišić. V filmu nastopajo še dr. Tomaž Brejc, dr. Lado Kralj, Jože Ciuha, Steve Diskin, Dušan Arzenšek, Maja Boh, Metka Kraševec, Miha Vipotnik, Milan Erič, Robert Inhof, Žiga Kariš, Sergej Kapus, Boštjan Jurečič in Katja Rihtar.
Tugo Šušnik je redni profesor na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada, Župančičevo nagrado mesta Ljubljana in nagrado Riharda Jakopiča za življenjsko delo in za pomemben prispevek na področju likovne umetnosti. Razstavljal je na več kot dvesto razstavah doma in po svetu (Beograd, Zagreb, Dubrovnik, New York, Los Angeles, Sydney, Sao Paulo, Seul,...)
V filmu se vrne v mlada leta, na avtentične lokacije in tam podoživlja takratne dogodke. Večina šol, hiš, klubov, lokalov in drugega še obstaja v nespremenjeni obliki že več kot 50 let. V dveh najpomembnejših galerijah moderne umetnosti (Tate modern London in MOMA New York) razloži svoje videnje moderne umetnosti. V njegovem ljubljanskem ateljeju smo priča nastajanju nove slike in diskurzu o umetniškem ustvarjanju, v ateljejih Akademije za likovno umetnost pa spremljamo pedagoški pristop. Zgodbo zaključuje otvoritev razstave slikarjevih najnovejših del v galeriji Equrna...

Big Band RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla ter priljubljeni gostje slovenske gledališke in glasbene scene so na odru ljubljanskega SiTi Teatra BTC priredili nepozabni koncert ob desetletnici delovanja gledališča. Klemen Slakonja (ki je nastopil tudi v vlogi voditelja dogodka), Mia Žnidarič, Jure Ivanušič, Polona Vetrih, Vesna Pernarčič, Uroš Fürst, Anja Strajnar, Lado Bizovičar, Janez Hočevar Rifle, Uroš Kuzman, Aleksandra Ilijevski, Romana Krajnčan, Vesna Zornik in Jose so poskrbeli za ekskluzivni glasbeni program.

Paul poskrbi, da Annabelle skoraj brez sledu izgine, Christoph pa jo iz strahu, da bi njen odvetnik krivdo za izginotje pripisal njemu, poskuša najti. V Knežjem dvoru potekajo mrzlične priprave na obisk princa in princese von Lichtfeld-Baaden. Izkaže se, da je André sestavil povsem napačen meni, zanimivo dogajanje pa sproži tudi predčasni prihod garderobe plemiškega para. Ko Alfons pove Hildegard za najdeni novec, ta vztraja, naj mož obnovi stike s svojim bratom Güntherjem, s katerim sta se pred leti tudi zaradi novca razšla. Natascha si izjemno očita, ker Michaelu ni zaupala, in ko ji Eva poroča o njegovem nenavadnem vedenju, ni pripravljena sprejeti bolečih dejstev.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Danes v Magnetu o kar dveh legendah: o Otu Pestnerju, ki je nastopil prvič po srčnem infarktu, in o Elvisu Presleyu. Mineva namreč 45. obletnica njegove smrti. Z Lorello Flego in Sašo Krajncem pa bomo govorili o prihajajoči dobrodelni oddaji Stopimo skupaj za slovenske gasilce. Razkrila bosta tudi, ali obvladata kakšne gasilske veščine.

Film, posnet po slovenski knjižni uspešnici, predstavi monotono življenje mladih fužinskih domačinov Marka, Adija, Acota in Dejana, ki med uganjanjem norčij najraje brezdelno posedajo pred domačim blokom. Markov oče ima s sinom velike košarkarske načrte, toda konfliktni mladec se spre s trenerjem in preneha z igranjem. S prijatelji se zapleta vedno globlje v težave, poleg nadležnih policistov in nerazumevajočih staršev se mora soočiti tudi s težavnimi miselnimi in kulturnimi razlikami, ki jim je vsakodnevno izpostavljen.

Literarna uspešnica Čefurji raus! je bila kar eno leto na vrhu najbolj prodajanih knjig v Sloveniji ter visoko na lestvici najbolj izposojanih knjig v naših knjižnicah, avtor Goran Vojnović pa si je zanjo prislužil nagrado Prešernovega sklada in nagrado Kresnik za najboljši roman leta. Knjiga je medtem izšla na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Črni Gori, na Poljskem, Češkem in Švedskem, v Sloveniji pa doživela izjemno uspešno gledališko priredbo, ki je zbrala že več kot 300 ponovitev.

Leto produkcije: 2013
Država: Slovenija, Hrvaška, BiH
Žanr: drama
Režija: Goran Vojnović
Igrajo: Benjamin Krnetić, Dino Hajderović, Ivan Pašalić, Jernej Kogovšek, Emir Hadžihafizbegović, Mediha Musliović, Zoran Cvijanović, Polona Juh, Jernej Šugman

Dokumentarni film svojo zgodbo črpa iz pripovedovanj šestih protagonistov, ki so na različnih straneh in v drugačnih okoliščinah spremljali 2. svetovno vojno.

V zadnji decembrski oddaji gostimo Mašo Salopek, najboljšo slaščičarko na svetu, sicer tudi magistrico hrvaškega jezika in književnosti ter bibliotekarstva. Kakšno sladico priporoča pred božičnimi in novoletnimi prazniki? V osvajanje sveta s fotografijo je iz Splita pred več kot 50 leti krenil Jadran Lazić. Robert De Niro, Bianca Jagger, David Bowie – skorajda ni zvezde, ki je prvi jugoslovanski paparac ne bi ujel v svoj objektiv. Film o Tomi Zdravkoviću podira vse rekorde: v regiji ga je v nekaj mesecih videlo več kot milijon gledalcev. Boemskega kavarniškega pevca je odigral Milan Marić, ki blesti tudi v koprodukcijski predstavi To noč sem jo videl v SNG Maribor. Prisluhnete lahko tudi pesmim Tome Zdravkovića, ki je v 70. letih prejšnjega stoletja dva albuma posnel za Založbo kaset in plošč RTV Ljubljana.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov