Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 24. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 24. avg.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Andreja Zakonjšek Krt deluje kot koncertna in operna sopranistka. Po diplomi se je izpopolnjevala v koncertnem petju, od sezone 1996 pa se predstavlja kot solistka Opere SNG Maribor. Redno sodeluje tudi z Ljubljansko Opero, Slovensko filharmonijo, Mariborsko filharmonijo, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Slovenskim komornim zborom in drugimi. Delovala je tudi na področju baročne in sodobne glasbe z različnimi komornimi sestavi. Del njenega širokega izvajalskega področja predstavlja izbor arhivskih posnetkov z njenimi nastopi.

Studijski posnetek simfoničnega cikla, sestavljenega iz znanih melodij pesmi Prelepa si bela Ljubljana, Na ljubljanskem gradu, Na vrhu nebotičnika, Ljubljanske ulice in V Ljubljano, ki jih je priredil Mojmir Sepe. Izvajajo jih Simfonični orkester in člani Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla.

Gino bo v tej oddaji za kratek čas zapustil kopno in s helikopterjem poletel na Tremitsko otočje, ki ga sestavlja pet rajskih otočkov z bujnim rastjem. Poseljena sta le dva. Gina bo na ogled najbolj poseljenega San Domina popeljal domačin Marco. Otoki Cretaccio, Capraia in Pianosa so neposeljeni. Da bi se prepričal o rodovitnosti jadranskega otoka, bo Gino nabral zelišča in kar na plaži iz svežih morskih dobrot pripravil ribja nabodala s posebno tatarsko omako. Da bi izvedeli, zakaj je to morsko območje zaščiteno, bo Gino zaplaval v podvodni morski raj. Na otočku San Nicola stoji opatijska cerkev z utrdbo iz srednjega veka, kjer je bil več stoletij zapor. Danes na otoku živi majhna skupnost ljudi, potomcev nekdanjih zapornikov. Za konec bo Gino pokazal, kako pripraviti odlično tagliato z govejo zarebrnico na zelenjavni posteljici.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Na mirnem uličnem vogalu v Ljubljani je posebna stavba, v katero je vkomponirana magična številka tri. Lastnika imata tri otroke, trojnost pa se odraža tudi na pročelju stavbe in v številu nadstropij, ki jih ima posebno domovanje.
Podstrešno stanovanje v središču Ljubljane je nastalo v okviru zanimive zgodbe. Ta pripoveduje, da lahko sodelovanje več lastnikov celotnega podstrešja večstanovanjske stavbe privede do rešitve, ki je ugodna za vse.
Anja Slapničar je oblikovalka keramike iz Ljubljane, ki je zaradi svoje osnovne izobrazbe sicer bolj domača na gradbiščih. Ravno tam, kjer se začne razkopavati, kjer nastajajo luknje, ki se jim vsi izognemo v velikem loku, ona išče in najde svoje zaklade.

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože gostita komika Uroša Kuzmana in Aleša Novaka, ki sta ambasadorja preventivne akcije 40 dni brez alkohola. V goste prihajata tudi pevka Neisha ter igralec in režiser Branko Ðurić - Ðuro, ki sta posnela skupno pesem, zapojeta pa jo tudi na našem glasbenem odru. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita voditelja in novinarja športnega uredništva: Irena Hlebš Shyama in Anže Bašelj. V oddaji svojo novo pesem Ljujezen predstavlja tudi štajerski raper Emkej, terenski dopisnik Gianni pa je tokrat obiskal Slovenski šolski muzej.

Tim in André opazita Paulovo nenavadno vedenje. Le Christoph sluti, da je Paul povezan z Annabellinim izginotjem.
Župnik Rimpel med pogajanjem z Wernerjem Saalfeldom za najemnino travnika za golf izve, da Knežji dvor gosti princa in princeso Lichtfeld-Baaden. Zaradi koristi se odpravi v njun apartma, kjer pa ga čaka presenečenje.
Nadja se med pripravami na poroko izživlja nad Franzi, ki po naključju sliši prepir med Nadjo in Dirkom.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Z Magnetom smo obiskali Križanke, kjer smo se z Neisho, Raiven in drugimi slovenskimi estradniki družili ob premieri Povodnega moža. Ni pa bil to edini spektakel, ki smo mu priča te dni. V Halo Tivoli namreč prihajajo tudi Dunking Devils.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Češki dokumentarni plesni film pomeni vpogled v življenje in delo svetovno priznanega češkega koreografa Jiřija Kyliána. Film se posveča dvema zanj pomembnima dogodkoma v sezoni 2018/19; najprej premieri predstave Kylián – mostovi časa v Narodnem gledališču, ob 100. obletnici nastanka Češkoslovaške. Drugi pomembni dogodek pa je podelitev viteškega reda Francoske akademije za likovno umetnost, ki ga je koreograf prejel marca 2019. Jiří Kylián nas v filmu popelje v zakulisje obeh dogodkov in ju dopolni z modrim in skromnim komentarjem svojega življenja in dela.

"Kar spada skupaj, spet raste skupaj," je ob padcu Berlinskega zidu novembra 1989 dejal Willy Brandt. Nemčija se je znova združila oktobra 1990. Dokumentarna oddaja predstavlja deset mejnikov – ključnih političnih in družbenih dogodkov, ki so se zvrstili med novembrom 1989 in oktobrom 1990 in so privedli do zgodovinskega cilja. Uradno, politično časovnico bogatijo pogledi v zasebna življenja in razmišljanja ljudi, ki so to burno obdobje kot politiki in novinarji sami doživljali.

COUNTDOWN TO 1990 - THE REUNIFICATION OF GERMANY / Nemčija / 2020 / Režija: Henrike Sandner

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov