Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 25. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 25. avg.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Film Naš Triglav govori o mitski gori, o njeni zgodovini, ki je bila predmet tekmovanja med narodi, ki živijo v Julijskih Alpah.

Pripoveduje o prvem vzponu na Triglav, o ljudeh, ki živijo z njim in ob njem, zgodbo simbola, ki je del identitete Slovenije.

V petek, 19. avgusta 2022, bo potekal 53. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2022. Gre za najstarejšo in najuglednejšo prireditev te vrste v Sloveniji. Za Orfejeve nagrade se bo potegovalo 12 izbranih ansamblov, ki jih je v finalni večer uvrstila strokovna žirija. Vabljeni k ogledu.

Annabelle se trudi pregovoriti Christopha, naj jo izpusti, a ni dovolj prepričljiva. Christopha kljub temu zaskrbi, da bi imel lahko Paul zaradi nepremišljene ugrabitve težave s policijo. Bela in Lucy kljub spodrsljaju obdržita službo, zato Bela pogumno povabi Lucy v pivnico. Rad bi ji izpovedal ljubezen, a nato zaman čaka nanjo. Franzi posumi, da imata Nadja in Dirk razmerje, in to zaupa Timu. Tim ogorčen vdre v Nadjino sobo, da bi zalotil prešuštnika, a doživi presenečenje. Lucy zahteva, naj ji Paul pove, zakaj se tako čudno vede. Ko izve, da je ugrabil Annabelle, nemudoma odvihra proti koči, da bi jo osvobodila.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Tokratna oddaja je obarvana popotniško. Z električnim avtomobilom smo se odpravili na Jadransko morje in preverili, kako v praksi deluje uporaba slovenskih kartic za polnjenje na hrvaških javnih polnilnicah. Drug izlet smo si privoščili po Belgiji, kjer smo okušali luksuzni stil življenja oziroma lexus luksuz. Pri Lexusu namreč ugotavljajo, da je prestiž danes nekaj povsem drugega kot le možnost, da z denarjem nekaj kupiš.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Na mirnem uličnem vogalu v Ljubljani je posebna stavba, v katero je vkomponirana magična številka tri. Lastnika imata tri otroke, trojnost pa se odraža tudi na pročelju stavbe in v številu nadstropij, ki jih ima posebno domovanje.
Podstrešno stanovanje v središču Ljubljane je nastalo v okviru zanimive zgodbe. Ta pripoveduje, da lahko sodelovanje več lastnikov celotnega podstrešja večstanovanjske stavbe privede do rešitve, ki je ugodna za vse.
Anja Slapničar je oblikovalka keramike iz Ljubljane, ki je zaradi svoje osnovne izobrazbe sicer bolj domača na gradbiščih. Ravno tam, kjer se začne razkopavati, kjer nastajajo luknje, ki se jim vsi izognemo v velikem loku, ona išče in najde svoje zaklade.

Bogastvo naravnih virov Venezuele je izjemno, njene zaloge mineralnih surovin in nafte so med največjimi v Latinski Ameriki. A gospodarska in politična kriza je državo ohromila in jo pahnila v hudo pomanjkanje. Od leta 2014 jo je zato zapustilo že več kot štiri milijone ljudi.

VENEZUELA: THE CURSE OF OIL / Italija, Nemčija / 2019 / režija: Emiliano Sacchetti

Skladbe za flavto, violončelo in harfo, ki so nastale pod peresi impresionističnih mojstrov Ravela, Debussyja in Iberta, bomo lahko spremljali v izvedbi treh odličnih, mednarodno uveljavljenih izvajalk, ki s svojimi občutenimi interpretacijami bogatijo slovensko glasbeno poustvarjalnost. Evo Nino Kozmus, Karmen Pečar Koritnik in Mojco Zlobko Vajgl smo posneli v prelepem ambientu Narodne galerije v Ljubljani. Režija Aljaž Bastič.

Posnetek koncerta ansambla Tone Janša Long Way Quartet. Saksofonist, flavtist in skladatelj Tone Janša velja za legendo slovenskega jazza. Po študiju klasičnega in jazzovskega saksofona v Gradcu se je dodatno izpopolnjeval na glasbenem kolidžu Berklee v Bostonu in se pridružil Big bandu RTV Ljubljana, v katerem je deloval kot saksofonist. S svojim kvartetom Tone Janša Quartet je gostoval na najpomembnejših festivalih po Evropi in svetu. Tone Janša Long Way Quartet sestavljajo Lenart Krečič (saksofon), Renato Chicco (klavir), Phillipp Zarfl (kontrabas) in Drago Gajo (bobni).
Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Igor Zupe.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov