Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. dec. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 7. dec.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a kesztyű története;
- előzetes a Magyar bálról;
- a Koala Voice együttes;
- klipek: Monyo Project feat. Titusz, Woodstock Barbie feat. Yves Krismer, Kokosy, Szakács Gergő.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: zgodovina rokavic;
- napovednik za Madžarski ples;
- glasbena skupina Koala Voice;
- videospoti: Monyo Project feat. Titusz, Woodstock Barbie feat. Yves Krismer, Kokosy, Szakács Gergő.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Teja Hlačer je lončarka mlajše generacije, ki s svojim delom ohranja in širi starodavno in nekoč najbolj razširjeno tradicijo na slovenskih tleh.
Tri cerkve, imenovane Tri fare, v vasi Rosalnice pri Metliki, tik ob slovensko-hrvaški meji, spadajo med največje umetnostne spomenike Bele krajine. V osnovi so bile gotske, pozneje pa so doživele veliko prezidav.
Soteska Mlačca pri Mojstrani se v zimskem času spremeni v pravo zimsko kraljestvo, v katerem potekajo različni kulturni in športni dogodki. Ledno plezanje, žive jaslice, pravljična bitja, vse to zaživi kratek čas v mrazu in ledu.
V Sloveniji so do zdaj odkrili že več kot 12 tisoč podzemeljskih jam. Vsako leto jamarji odkrijejo še kakih sto novih. Posebno mesto pripada Vilenici, ki je najstarejša turistična jama v Evropi, saj jo obiskujejo že vse od sredine 17. stoletja.
Kraški ovčar je priznana slovenska avtohtona pasma psov. Prvotno je bil to pastirski pes, ki je varoval črede pred volkovi. Pastirsko vlogo je izgubil z zmanjšanjem reje drobnice v prvi polovici prejšnjega stoletja in je danes predvsem družinski pes.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Ste bili pridni? Vas je obiskal Miklavž? Se je vsaj parkelj spomnil na vas s kakšno šibo? Miklavž in parkeljni so se poslovili za eno leto, toda parkeljni so za seboj pustili kotel. In danes bo zadišalo iz njega! Kaj mislite, da parkelj da v kotel? Čebulo. Veliko čebule. In če imaš veliko čebule, narediš čebulno juho. Zato je danes na jedilniku francoska čebulna juha, zapečena s sirom, v parkeljnovem krušnem kotlu.

Hiša Kranjske sivke sredi Višnje Gore se ponaša z enimi bolj inovativni nastanitev v podobi čebeljega satovja, vse bolj pa postaja tudi center slovenskega čebelarstva. Izpostavljamo digitalizirano dediščino velikega mojstra Jožeta Plečnika, ki se odlično vklaplja v analogne turistične produkte. V Prekmurju se je odprla nova Hiša prekmurske gibanice in galerija avtohtonih vin. Preverili pa smo tudi, kako se bo v prihodnjih letih obnavljal eden naših najstarejših gradov Grad Podčetrtek, ki je nekdaj stal ob stari državni meji, ob reki Sotli, nasproti Hrvaške oziroma Ogrske.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Tik ob jezeru Jasna v Kranjski Gori je vse od 70. let poznano gostišče Milka. Medtem ko se je v preteklem stoletju v njem odvijalo ogromno kulinaričnih zgodb, nekaj časa pa je delovala še diskoteka, je nato stavba izgubljala svoj blišč in molče propadala. Dokler ni prišel pravi, ki jo je zbudil iz negibnega sna in ji nadel novo podobo.
Marsikdo bi rekel, da je 25 kvadratnih metrov velikost povprečne sobe. Vendar se je arhitekt /lastnik zavzeto lotil izziva in si na tako majhni površini uredil stanovanje zase in za ženo. Z vrsto domiselnih rešitev je nastal svetel, prijazen in funkcionalen dom za dva.
Enega zadnjih toplih jesenskih dni smo preživeli na vrtu v Ljubljani. Očaral nas je z atmosfero, barvitostjo in prijaznostjo gostiteljice.

Bernarda in Jože gostita igralce novega slovenskega filma Kapa: Klemna Slakonjo, Kajo Podreberšek in Gaja Črniča ter pevko Nino Pušlar. Slednja v oddaji predstavlja novo pesem Prste stran, s katero napoveduje izid sedmega studijskega albuma in svoj največji koncert doslej. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita dobra prijatelja: Rebeka Dremelj in Sebastian. Na glasbenem odru se predstavlja še Eva Boto z novo pesmijo Za božič kot otrok.

Dobrodelni Miklavžev koncert, tradicionalna humanitarna prireditev RTV Slovenija, Rotary kluba Ljubljana in Rotary Districta 1912 Slovenija, bo letos potekal že tridesetič. Zbrana sredstva bodo ponovno namenili slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za osebnostno rast in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Tajda Lekše in Vojko Belšak. Na koncertu bodo z glasbo iz različnih zvrsti nastopili Neisha, Slovenski oktet, Trio Vivere, Sabina Cvilak, Andraž Golob, Komorni zbor Megaron, baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana, Simfonični orkester, Big Band ter Mladinski in Otroški zbor RTV Slovenija, Vlado Pilja, Patricija Avšič, Nina Strnad, Vokalni Band Kreativo, Uroš Perić, Anej Gorenjak, SOS Junior – Slovenski mladinski orkester saksofonov, Manja Pančur, Branko in Martina Robinšak, Peter Grdadolnik, Edvard Strah, Blaž Vrbič in Maša But. Dirigenti Simon Dvoršak, Damijan Močnik, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner in Domen Koren, koreograf Renato Zanella. Urednik oddaje Daniel Celarec. Program koncerta so zasnovali Daniel Celarec, Janez Jaka Pucihar, Jaka Pucihar, in Edvard Škodič (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, režiser Marjan Kučej. Dobrodelna številka: 01 472 00 11, SMS-donacije s ključnima besedama MIKLAVZ5 in MIKLAVZ10 na 1919.

Človek prespi približno tretjino svojega življenja. A možgani med spanjem ne počivajo, le da se tega ne zavedamo. Spijo vse živali, tudi črvi, meduze in hobotnice, ki imajo zelo drugačen genom od človekovega. Kaj nam torej omogoča dober spanec in kakšne so posledice, če ga ni?

MYSTERIES OF SLEEP / ZDA / 2020 / Režija: Terri Randall

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Zdravje vsako sredo ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših dogodkov in novic s področja zdravstva ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov in oglašanja novinarjev s terena.

Z nami bodo razvpiti Vladimir Putin, Donald Trump in še in še ... Že slutite? Imitacije in glasbene variacije so mu pisane na kožo. Na veselje občinstva se vrača igralec in imitator Klemen Slakonja.
Za ritem in uglašenost kot edina ženska med dirigenti big bendov v Sloveniji, pa tudi v sosednjih državah, skrbi Gordana Buh Žgajner, ki je s tem uresničila dolgoletno željo. Glasbo ima v krvi, njena sestra je namreč pevka Neisha. Novi film Kate Winslet se večinoma odvija na vodi, kar nas močno spomni na njeno znamenito vlogo v Titaniku. V magnetnih utrinkih z nami tudi Kim Kardashian in Selena Gomez.

Film opisuje potovanje violinske virtuozinje Janine Jansen, v želji, da bi posnela edinstven album na dvanajstih najvrednejših violinah Stradivari na svetu. V filmu o Stradivarkah spregovorijo največji poznavalci teh violin, Janine Jansen pa sama in z glasbenimi kolegi zaigra na te violine ter očarljivo opiše njihove zvočne značilnosti. Film je na festivalu Zlata Praga 2021 prejel eno od nagrad.

LOTO je najbolj priljubljena slovenska igra na srečo. Z njo na zabaven način zbiramo sredstva za slovenske športnike ter invalidske in humanitarne organizacije.

Sead je mladenič iz mešane družine - oče je iz Bosne in je zastavnik JLA, mama pa je Slovenka, gospodinja. Otroštvo je preživljal v različnih mestih po vsej Jugoslaviji, film pa se začenja z njegovim prihodom v Slovenijo, kjer nadaljuje šolanje na ljubljanski gimnaziji. Njegove težave se začnejo, ko pade pod vpliv punk gibanja, postane član glasbene skupine in se začne oddaljevati od miselnih vzorcev, ki jih goji njegovo patriarhalno usmerjeno okolje. Konflikt je neizbežen in trd, spremlja ga srednješolska ljubezen, ki pa Seada ne ubrani pred tragičnim koncem, v času Titove smrti...

Scenarij in režija: Andrej Košak / glasba: Saša Lošić / Igrajo: Miranda Caharija, Nina Ivanič, Jure Ivanušič, Davor Janjić, Uroš Potočnik, Zijah Sokolović, Demeter Bitenc…

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov