Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. feb. 2023

TV Slovenija 2 • Sre, 15. feb.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a szerelem színe, a vörös;
- az első szerelem;
- a pécsi Pixelplants együttes;
- klipek: Janja Brlec & Maša Tomc, Helka, Meg Egy Cukorka, 4Bards.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: rdeča barva, barva ljubezni;
- prva ljubezen;
- glasbena skupina Pixelplants iz Pécsa;
- videospoti: Janja Brlec & Maša Tomc, Helka, Meg Egy Cukorka, 4Bards.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Na prejšnjem svetovnem prvenstvu se je prvič v zgodovini ženskih tekem na tem tekmovanju zgodilo, da sta si dve smučarki razdelili zlato medaljo. Na (milo rečeno) čudni tekmi sta v finalu povsem enak čas dosegli Katharina Liensberger in Marta Bassino. Tokrat si predvsem želimo, da bi bile razmere na obeh progah bistveno bolj enakovredne, kot so bile pred dvema letoma.

V sredo se bodo na preizkušnji s štirimi streljanji merile biatlonke. Tudi tu bo pomembno dobro in natančno streljanje, favoritinje pa so med drugimi švedski sestri Öberg, Italijanka Dorothea Wierer in Norvežanke.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

On »farbenblind« in obseden s pospravljanjem, ona pa oboževalka posebnega barvnega odtenka, stenskih dekoracij in hipnih nakupovalnih navdihov. Nič kaj obetavna kombinacija značajev za okusno opremljanje doma, boste rekli. A rezultat njunih nagajivo nasprotujočih si energij pri znanem slovenskem paru je prav posrečeno zastavljen interier.
Stanovanje v mestu ob Dravi je zgleden primer sodelovanja med arhitektom in lastnikom ter pooseblja sožitje brezčasnih oblikovalskih kosov in inovativnega koncepta. Pohvali se lahko s pravo mero drznosti, vsem potrebnim udobjem in veliko estetsko vrednostjo.
Obiskali smo res zelo velik vrt, ki meri okoli en hektar. Ob tem je tako poln vsebine, da čas v njem mineva kot v pravljici. Le stežka smo verjeli lastniku, da ga je zasnoval, razvil in napolnil z vsebino kar sam.

Pred začetkom svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici Bernarda in Jože gostita nekdanjo smučarsko tekačico Petro Majdič in nekdanjega smučarskega skakalca Francija Petka. V goste prihajata tudi scenarista in producenta novega slovenskega filma Nekaj sladkega: Urška Majdič in Tin Vodopivec, ki je film tudi režiral. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita igralca v omenjenem filmu: Ula Furlan in Luka Korenčič. Urška Majdič – UMA na glasbenem odru predstavlja tudi skladbo I Just Know, ki jo je posnela za film Nekaj sladkega, Hamo & Tribute 2 love pa s pesmijo Pusti mi prižgano luč napovedujejo izdajo nove zgoščenke.

Na posestvu Passero v Tešanovcih danes gospodari že peta generacija. Mlada prevzemnica kmetije Jasmina Passero Sotošek in njen soprog Tomaž Sotošek tradicijo spretno povezujeta s sodobnostjo. Pred leti sta odprla podjetje Povoli in na domačiji začela proizvodnjo čokolade. Nove okuse iščeta predvsem v prekmurskem okolju; izdelke iz čokolade med drugim kombinirata z bučnimi semeni, ajdo, prekmursko šunko, ocvirki, prekmursko gibanico, prirejata pa tudi čokoladne delavnice. V podjetju je danes osem zaposlenih, še dva pa na kmetiji. V sklopu slednje imajo vinotoč in počitniško hišo, tržijo pa tudi lastne suhomesnate izdelke, vino, bučno olje in druge domače specialitete. Za naložbe so v zadnjih letih namenili 600 tisoč evrov, načrtujejo pa še gradnjo novega doživljajskega centra in širitev proizvodnih prostorov v čokoladnici, kar jim bo, kot upajo, odprlo vrata tudi na tuji trg.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti se v tretji sezoni oddaj predstavijo štiri zanimive osebe različnih poklicev, ki spregovorijo o svojih najljubših klasičnih delih. To so Slavoj Žižek, Martin Golob, Manca Košir in Tilen Artač. Duhovnik Martin Golob je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Idejna zasnova, scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režija Aleksander Šmuc, mojster montaže Andrej Modic, direktor fotografije Uroš Hočevar.

Film prinaša vznemirljivo zgodbo in glasbo zasedbe Philharmonix. Philharmonix sta ustanovila člana Berlinske in Dunajske filharmonije. Vodilo zasedbe je, da njeni člani igrajo vse, kar so si vedno želeli igrati – ragtime, džez, etno, valčke v posebnih priredbah in glasbo zasedbe Queen. To je glasba, ki jo ne igrajo le s telesom in dušo, temveč so jo tudi sami priredili za svoj ansambel. Člani Philharmonixa so vrhunski solisti, Noah Bendix-Balgley je celo koncertni mojster orkestra Berlinske filharmonije. Kot pravijo člani zasedbe: »Pri nas gre v resnici za zabavo ob glasbi, medsebojno igranje, odkrivanje in preizkušanje stvari. In potem se seveda zelo zabavamo, ko se občinstvo zabava tako kot mi."

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

V tokratni oddaji se bomo pridružili družini Thönes iz nemške pokrajine Bergisches Land. Martin je od očeta prevzel travniški sadovnjak s starimi sortami jablan, ki jih je posadil njegov ded. Sadeži so dozoreli, zato so povabili sorodnike in prijatelje, da jim bodo pomagali pri obiranju. V zahvalo bodo vsi dobili doma pridelan jabolčni sok.
Obiranje jabolk je pomemben dogodek in k takemu prazniku spada tudi krepka domača hrana. Manuela in Maria bosta pripravili gosto enolončnico iz korenja, krompirja in čebule. Za sladico bo jabolčna krema.
Bergische Kaffeetafel je pojedina ob koncu obiranja, na kateri ne sme manjkati kava, poleg nje pa se priležejo različne vrste kruha, slano in sladko pecivo in še marsikaj. Manuela in Maria bosta spekli jabolčni kolač in rozinov šarkelj. Vse jedi bodo spekli v posebni peči, ki stoji v starem skednju.

ZU TISCH / Nemčija / 2015 / Avtorici: Stefanie Fleischmann in Adama Ulrich

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

V rubriki Zdravje o novi Bachikovi metodi, ki pomaga invalidom do boljše telesne pripravljenosti. Pa tudi o tem, ali bodo invalidi čez deset let namesto invalidskega vozička uporabljali eksoskelete.

Studio Walt Disney letos praznuje sto let. Nesmrtnemu ustvarjalcu animiranih filmov in producentu Waltu Disneyju se bodo poklonili tudi na letošnjem berlinskem filmskem festivalu. Kaj počneta skupaj Hamo in Neisha? Nam se bosta predstavila z novo skladbo.

Tretja sezona literarne in televizijske uspešnice Genialna prijateljica se dogaja v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, na pragu številnih družbenih sprememb, pa tudi naraščajočega nasilja in mafijskih obračunov.
Elena je napisala svojo prvo knjigo in je tik pred poroko s profesorjem Pietrom Airoto, ki dobi zaposlitev v Firencah, ki postanejo njun novi dom. Rodita se jima dve hčerki, Adele in Elsa. Pietro se ves čas posveča delu, od Elene pričakuje, da bo skrbna mati in gospodinja, kar jo onesrečuje in zatre njeno pisateljsko ambicijo. To se spremeni, ko v njihovo življenje vstopi Nino Sarratore, Elenina mladostna ljubezen.
Njena prijateljica Lila, s katero se nista že dolgo videli, živi v rodnem Neaplju, s sinom Gennarom in prijateljem Enzom, čeprav je še vedno poročena s Stefanom Carraccijem. Večletno delo v nemogočih razmerah je pustilo posledice in hudo bolno Lilo obišče Elena, ki jo prepriča, da obiščeta zdravnika. Kasneje se Lila zaposli v tovarni IBM, kjer dela tudi Enzo, in napreduje v vodjo tehnologije. Njun življenjski standard se končno izboljša, a za kakšno ceno?

1. del:
Elena na predstavitvi svoje knjige v Milanu nepričakovano sreča Nina. Pietrovi starši ga povabijo na večerjo, da bi proslavili izid Elenine knjige, tam pa se jim na Elenino presenečenje pridruži tudi njen zaročenec Pietro. Njegova navzočnost jo nekoliko potre, saj se zave, da Nina še ni povsem pozabila. Ko se čez čas znova odpravi v Milano, kjer naj bi imela pogovor s študenti književnosti, ugotovi, da so študentje zavzeli univerzo. Na zborovanju sreča svojega nekdanjega zaročenca iz študijskih let v Pisi, Franca Marija, ki je v družbi Pietrove sestre Mariarose. Ta jo povabi, naj prespi pri njej. Eleno pa zvečer tam čaka več presenečenj.

L'AMICA GENIALE (III.) / My Brilliant Friend (III.) / Italija / 2021
Scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Constanzo
Režija: Daniele Luchetti
V glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa,
Antonio Milo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico

Alice ne verjame Jennijinemu priznanju krivde. Prepričana je, da je pravi storilec še na prostosti. Primera uradno ne sme več preiskovati, ker jo pomočnik Stellan, užaljeni ljubimec za eno noč, spretno izigra. Alice dobi informacijo, s katero lahko odkrije pravega storilca. Emma obžaluje odločitev, da bo hčerko prepustila Marii, to pa medtem omama materinske sreče napelje k nepremišljenim dejanjem.


SNÖANGLAR / Snow Angels / Švedska, Danska / 2021
scenarij: Mette Heeno
režija: Anna Zackrisson
v glavnih vlogah: Eva Melander, Maria Rossing, Josefin Asplund, Cecilia Nilsson, Ardalan Esmaili

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov