Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 8. jun. 2023

TV Slovenija 2 • Čet, 8. jun.

Tokrat bomo v oddaji Dobro jutro raziskovali Dravsko kolesarsko pot, pripravljali slastne in zdrave obroke za kužke, izvedeli kako nevarne in pogoste so motnje hranjenja in preverili kako postati pastir za en dan. Povabili vas bomo še na srečanje starodobnikov v Ormož, na srednjeveški dan v Vojnik ter na Trojicafest v Slovenske Gorice.

V prvem delu oddaje bomo govorili o kazenski ovadbi glede zbirke domnevnih ponaredkov, ki jo je pred letom dni nameraval razstaviti Narodni muzej, v drugem delu pa predstavili knjigo 100 km, biografijo režiserja in igralca Borisa Kobala, ki se začne pri aferi s plagiatom iz leta 2019.

Gostje: Aleksander Bassin, Brane Kovič, Damjan Kosec, Emil Šarkanj, Boris Kobal in Davorin Lenko

O sreči je veliko napisanega. Veliko je ljudi, ki služijo s tem, da drugim obljubljajo srečo. Kaj je pravzaprav sreča? Dokumentarna oddaja prikaže, kako se je pojem sreče v času gospodarskega razvoja spremenil. Danes srečo oglašujejo reklamni spoti, je cilj izobraževalnih metod in tržnih prijemov. Je predmet pozitivne psihologije, znanosti, ki se je leta 1990 razvila v ZDA. Je osebna sreča res obraz razvite družbe ali pa je maska depresivnega okolja, ki zapoveduje srečo in človeka še bolj zasužnjuje?

MANUFACTURING HAPPINESS / LE BONHEUR A TOUT PRIX / Francija / 2022 / Režija: Jean-Christophe Ribot

Kot vedno, kadar se Izštekani odpravijo iz varnega zavetja radijskega studia pred občinstvo, se bodo poigravali s številkami. K praznovanju so povabili petnajst vokalnih solistov, duetov ali predstavnikov vidnih glasbenih zasedb. Med njimi so taki, ki so se prvič izštekali že pred tremi desetletji, pa tisti, brez katerih si takega praznovanja ni moč zamisliti, in tudi taki, ki v Izštekanih sploh še niso nastopili.
Izštekanih 30 predstavljajo: Silence, Vlado Kreslin, Urša Mihevc (Fed Horses), Gregor Strasbergar (MRFY), Hamo, Boris Kokalj (Kokosy), Jure Lesar, Klemen Klemen, Jardier, Vazz, Tomi M (Siddharta), Severa in Gal Gjurin, Slon in Sadež, Saša Vipotnik (AKA Noemi), Borut Marolt (Niet).
Vsak bo izvedel dve skladbi. Formula je torej jasna: 15 x 2 = 30. Kako narediti izračun in koliko je še neznank, pa ostaja dobro varovana skrivnost. Rezultat bo vsekakor nadvse izštekan! Več kot petnajstčlanska glasbena zasedba Smrdel Brothers Collective se bo zbrala posebej za to priložnost. Peljala nas bo od pretanjenih, minimalističnih izštekanih trenutkov do veličastnih eksplozij, manjkala ne bodo tudi godala, trobila, pihala. Zasedbo vodi basist Peter Smrdel, za zahtevnejše aranžmaje pa bo poskrbel skladatelj Leon Firšt.
Gostitelj večera je glasbeni urednik Jure Longyka in Val 202.

Nova evropska pesmarica, mednarodna koprodukcija televizijskih hiš, članic EBU-ja, je leta 2021 pripravila projekt Ponovno skupaj. Osem televizijskih hiš (RTV Slovenija, ORF, Televizija Romunija, Norveška radiotelevizija, Radiotelevizija Portugalska, kazahstanska Agencija Khaber, Francoska televizija in RT Srbija) je na temo ponovnega zbližanja ljudi po pandemiji posnelo videospote. Za RTV Slovenija so ga posneli v Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, tokrat pa se predstavlja Francoska televizija.

NEW EUROPEAN SONGBOOOK – BACK TOGETHER/Francija/2021/režija: Sarrazac Martin

Spremljali boste posnetek zanimivega jazzovskega koncerta Big banda RTV Slovenija iz Stare Elektrarne. Solist je Don Menza, sloviti ameriški saksofonist, ki je na svoji glasbeni poti sodeloval z najznamenitejšimi big bandi pod vodstvom svetovno znanih glasbenikov, kot so Maynard Ferguson, Stan Kenton in Buddy Rich. Dolga leta je sodeloval tudi z znamenitim bobnarjem Kvarteta Johna Coltrana Elvinom Jonesom. Dirigent je avstrijski mojster jazza Sigi Feigl.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov