Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. nov. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 22. nov.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban az Alpokalja és Szombathely című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Predalpski svet in Sombotel.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- ügyfélfogadás Magyarország Lendvai Főkonzulátusán;
- nem megfelelő az új útburkolat Csentében;
- zajártalom;
- Emlékezünk…: 2000 novembere.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- sprejem strank na Generalnem konzulatu Madžarske v Lendavi;
- nov asfalt v Čentibi ni ustrezen;
- škodljivost hrupa;
- rubrika Spominjamo se…: november 2000.

Kedves Nézőink, a mai Súlypont című adásunkban a kétnyelvű oktatás aktuális kérdéseiről beszélgetünk.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Težišče se bomo pogovarjali o aktualnih vprašanjih dvojezičnega šolstva.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet elnyerte a közérdekű ifjúsági civil szervezet státust;
- négy új promóciós anyagot készített az MMÖNK;
- a helyi alkotók idén megjelent kiadványai;
- a járványok a magyar irodalom nagyjainak életét is befolyásolták.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- Pomursko madžarsko mladinsko društvo dobilo status nacionalne mladinske organizacije;
- PMSNS pripravila štiri nova promocijska gradiva;
- letošnje publikacije domačih ustvarjalcev;
- epidemije vplivale tudi na življenje velikanov madžarske književnosti.

Medicinski laboratorij Perne v Celovcu opravlja preiskave različnih vzorcev s pomočjo natančnih metod in najsodobnejših naprav za analize: od odvzema krvi do brisov za test na novi koronavirus in testov za protitelesa, ki pokažejo, ali ste bili okuženi z virusom.
V mestni občini Pliberk je s praznikom sv. Lenarta povezan sejem, ob katerem se kramarji sklicujejo na cesarski privilegij prodaje tekstilnih izdelkov, suhe robe ali izdelkov domače in umetne obrti.
Svet' Martin iz mošta dela vin' – o martinovanju v izjemnem letu strogih ukrepov poročata vinogradnika Martin Kušej in Andrej Hren.
Otroci gledališke šole teatra Šentjanž so krstno izvedli predstavo o hudih gusarjih, ki jih je premagala dobrota otrok.
Slovensko prosvetno društvo Edinost Škofiče je namesto odpovedi prireditve premaknilo napovedano satirično branje Christiana Hölblinga in nastop skupine Praprotnice na svojo spletno stran.
http://slovenci.orf.at

Narodnostna štipendija. Madžarski državni sekretar jo je podelil dvema srednješolcema.
Sombotelski škof. Pogovor z dr. Jánosem Székelyem o pomenu ohranjanja materinščine.
Program madžarskih vasi. Na Dolnjem Seniku ob dveh stranskih ulicah obnovili tudi pločnik na pokopališču.
Delavnica ETHOS LAND. Na Gornjem Seniku so se pripravljali evropsko zaščiteni žlikrofi.

Sprehajali se bomo s Patrizio Jurinčič Finžgar, mlado igralko iz Trsta, ki je svoje prve izkušnje s profesionalnim gledališčem pridobila že v času pred študijem, študij dramske igre je zaokrožila s študentsko Prešernovo nagrado. Je članica SNG Nova Gorica, ob 90-letnici Bozoviških junakov in 80-letnici Openskih junakov, ki bo prihodnje leto, pa je na odru tržaškega gledališča režirala predstavo BIDOVEC- TOMAŽIČ: TOVARIŠTVO.

Tokratno oddajo bomo preživeli med Slovenci v Italiji in v Avstriji, kjer še odmeva nagrada radiu AGORA. Letošnjo Rizzijevo nagrado, ki jo podeljujeta Zveza slovenskih organizacij (ZSO) in Slovenska prosvetna zveza (SPZ) prejme svobodni radio AGORA. V utemeljitvi so zapisali, da Radio močno prispeva k živemu dialogu na Koroškem.
Naše rojake v Kanalski dolini skrbi, ker že skoraj leto dni čakajo na odgovor, zakaj ni bogoslužja v slovenskem jeziku. Slovenščina se namreč med tamkajšnjimi Slovenci ohranja tudi po zaslugi maševanja.

Zoran Predin je, kot bi poudaril Primož Roglič, ja, je Mariborčan, ki živi v Ljubljani, in to je, ja, dobro! Njegove verze je mogoče označiti tudi za socialno poezijo, prozo pa za vredno leposlovje. Roman Mongolske pege je izšel letos pri mariborski založbi Litera. Prvo glasbo za gledališče je napisal za Nočne prizore v režiji Tomaža Pandurja, prvo filmsko glasbo pa za film Kormoran v režiji Antona Tomašiča. Vabimo vas, da si oddajo Dober večer in pogovor z Zoranom Predinom ogledate v ponedeljek 16. novembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE), nujni postopek

Dnevni red seje:

10. Predlog zakona o varstvu osebnih podatkov na področju obravnavanja kaznivih dejanj (ZVOPOKD), druga obravnava

16. Predlog sklepa o soglasju k Programu dela in finančnemu načrtu Agencije za energijo za leto 2021

7. Predlog zakona o spremembah Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP-B), skrajšani postopek

6. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2I), skrajšani postopek

13. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o rudarstvu (ZRud-1E), prva obravnava

14. Predlog zakona o spremembi Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (ZSTAgen-B), prva obravnava

15. Predlog zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2019 (RZ2019)

9. Predlog zakona o finančni razbremenitvi občin (ZFRO), druga obravnava

11. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije Sveta Evrope o integriranem pristopu k varnosti, varovanju in storitvam na nogometnih tekmah in drugih športnih prireditvah (MKPVNT)

12. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma o prenehanju veljavnosti bilateralnih investicijskih pogodb med državami članicami Evropske unije (MPVBIP)

17. Mandatno-volilne zadeve

a. Predlog sklepa o imenovanju predsednika in članov Državne volilne komisije ter njihovih namestnikov

b. Predlog sklepa o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju morebitne politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij za finančno neustrezne ukrepe in sum neupravičenega omejevanja pravic pri izvajanju ukrepov, povezanih z epidemijo nalezljive bolezni COVID-19

8. Predlog zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026 (ZZSISV26), tretja obravnava (glasovanje o Predlogu zakona)


Opomba:

Državni zbor bo v četrtek, 19. 11. 2020, zasedal od 9. do 22. ure, v petek, 20. 11. 2020, pa od 10. ure do zaključka obravnave preostalih točk dnevnega reda.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V oddaji Moje mnenje se bomo spomnili dogodkov izpred treh desetletij. Leto 1990 je bilo za kasnejše dogajanje izjemno pomembno. Izvedene so bile prve demokratične in večstrankarske volitve, Slovenija je izgubila predznak "socialistična", na plebiscitu pa se je ljudstvo odločilo za samostojno in neodvisno državo. V goste prihajajo poslanci prve sestave zakonodajnega telesa. Voditelj: Igor Pirkovič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gostji oddaje sta poslanki Alenka Jeraj (SDS) in Jerca Korče (LMŠ).

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Protipravni postopki policije, kratenje človekovih pravic in nehumano ravnanje s prosilci za azil v Centru za tujce v Postojni

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov