Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

TV Slovenija 3 • nedelja, 21. mar. 2021

TV Slovenija 3 • ned, 21. mar.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- a muravidéki közösség online emlékezett az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra;
- március 15-ei megemlékezés az 1. Számú Lendvai Kétnyelvű Általános Iskolában;
- az 1848/49-es forradalom és szabadságharc szerepe a magyar nemzeti mitológiában;
- Iskolapad: a kétnyelvűség előnyei és pozitív hatásai.

Vsebina oddaje:

- prekmurska skupnost se je preko spleta spominjala na revolucijo in boj za svobodo v letih 1848/49;
- spominska slovesnost ob 15. marcu v Dvojezični osnovni šoli I Lendava;
- vloga revolucije in boja za svobodo v letih 1848/49 v madžarski narodni mitologiji;
- rubrika Šolska klop: prednosti in pozitivni vplivi dvojezičnosti.

Az adás tartalma:

- számos szolgáltatás szünetel március 22-ig Magyarországon (Keszthelyi Televízió);
- nyitva tarthatnak a termelői piacok (Szombathelyi Televízió);
- a járvány gazdasági hatásai (Lendvai Tévéstúdió);
- a kulturális rendezvények létszámkorlátozásának feloldását kérik (Erdélyi Magyar Televízió);
- nőnapi kiállítás (Erdélyi Magyar Televízió);
- több száz fecskefészek készül (Újvidéki Televízió);
- megkezdődött a sáfrányvirágok számlálása (Újvidéki Televízió);
- Krasznahorka vára (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- Cserepes Mária kézimunkái (Drávatáj magazinműsor).

Vsebina oddaje:

- do 22. marca se na Madžarskem številne storitve ne bodo opravljale;
- tržnice so lahko odprte;
- vpliv epidemije na gospodarstvo;
- poziv k odpravi omejitev števila udeležencev na kulturnih prireditvah;
- razstava ob dnevu žena;
- nastaja na stotine lastovičjih gnezd;
- začetek štetja žafrana;
- grad Krasna Horka;
- ročna dela Márie Cserepes.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Leta 2022 bo minilo 80 let od prisilnega pregona koroških Slovenk in Slovencev v delovna in koncentracijska taborišča. Zveza slovenskih pregnancev temu primerno že sedaj pripravlja večji spominski projekt in prosi za pomoč.
Od "Žalik pesmi" do "Angela pozabe", koroška pesnica in pisateljica se lahko ozira ob okroglem življenskem jubileju že na bogato bero uspehov in nagrad.
Slovenski biolog Simon Sedej v Gradcu na medicinski univerzi vodi mednarodno raziskovalno skupino, ki je objavila nova spoznanja o naravni snovi proti srčnemu popuščanju.
Slovenski turizem bo številke iz leta 2019 predvidoma dosegel šele leta 2023 ali pozneje. Kakšni so v luči pandemije COVID-19 obeti v Sloveniji in na Hrvaškem, je preveril korespondent avstrijske televizije ORF Christian Wehrschütz.
http://slovenci.orf.at

Februar je bil mesec kulture in kulturno obarvan bo tudi Mikser. V prvem prispevku boste lahko pokukali v uredništvo Novega Glasa, kjer je letos še posebej ustvarjalno, saj tednik praznuje četrt stoletja. Nato boste vstopili v prenovljene prostore Trgovskega doma, v katerih bo odslej domovala knjižnica Damirja Feigla, v Benečiji pa bo obrtnik Antonio Trinco predstavil svoje lesene maske in pust v Ruoncu. V drugem delu oddaje bo na vrsti pogovor s profesorico in pesnico Marijo Kostnapfel o jeziku, ki to kulturo gradi in posreduje. Vodi Lucija Tavčar, režija Živa Pahor, uredništvo Alenka Florenin, Jan Leopoli, Živa Pahor in Lucija Tavčar.

Spoznavali bomo delovanje možganov, z najnovejšo tehnologijo in umetno inteligenco pa ves svet pridobiva še dodatne dimenzije razumevanja človeške inteligence. Dr. Uroš Marušič je v okviru Inštituta za kineziološke raziskave Znanstveno-raziskovalnega središča Koper (ZRS Koper) uspešno zasnoval in prijavil projekt TwinBrain, s katerim bodo pod njegovim vodstvom in s pomočjo tujih partnerjev poglobili znanja s področja nevroloških znanosti.

V oddaji potujemo k Slovencem v Avstrijo na literarne dneve v Slovenski čitalnici v Gradcu, preko spleta seveda.
V Pliberku smo se pogovarjali s predsednikom Društva Kulturni dom Pliberk Jurijem Mandlom.
Še prej pa postanek ob morju, kjer se veselimo novih virtualnih in stvarnih izletov čez mejo. Že več let Slovenski raziskovalni inštitut prireja srečanja namenjena staršem, ki vpisujejo otroke v vrtce in šole s slovenskim učnim jezikom v Furlaniji Julijski krajini. Letos je srečanje, ki so ga poimenovali Učenje slovenščine od otroštva do mladosti zaradi razmer prvič potekalo na spletu.

Dejan Pušenjak je nekdanji novinar Sobotne priloge Dela in nekdanji urednik sobotne priloge Večera, ki je pri Založbi Pivec pred kratkim izdal knjigo spominov z naslovom Retrovizor in podnaslovom Dnevnik gospodinjca. Za nepoznavalce medijske krajine je to bogato branje z romantičnim spominom na Maribor, tistim, ki medijsko krajino še sooblikujemo, pa vsiljujejo nova vprašanja.
Vabimo vas, da si pogovor z Dejanom Pušenjakom v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 15. marca ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Nedopustna policijska represija nad starši in dijaki ter protiustavna prepoved shodov

Epidemija covida-19 in ukrepi, povezani z njo, se poznajo tudi na področju športa. V oddaji Moje mnenje bomo tokrat spregovorili o zmanjšanju gibalnih sposobnosti otrok, večmesečni odsotnosti s treningov zaradi zaprtih športnih klubov in objektov ter pomanjkanju motivacije, tudi pri vrhunskih športnikih. Z gosti bomo analizirali posledice epidemije, poskušali ugotoviti, kakšno je trenutno stanje, in se zazrli tudi v prihodnost na področju šolskega, vrhunskega in rekreativnega športa. V tokratni oddaji Moje mnenje se bo o vsem tem z gosti pogovarjala Jolanda Bertole.

Dnevni red seje:

1. Obravnava gradiva Ministrstva za zunanje zadeve št. 007-03/21-0002 (zaprto za javnost)

2. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

3. Pobuda za sklenitev sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Federativno Republiko Brazilijo o izmenjavi in medsebojnem varovanju tajnih podatkov

3a. Pobuda za sklenitev Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Federativne republike Brazilije o sodelovanju na obrambnem področju

4. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

5. Razno

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

0:29 - Napovednik
Podjetno naprej: Eligma, kriptoplačevanje
0:27 - Napovednik
Hokej - finale državnega prvenstva: SŽ Olimpija : SIJ Acroni Jesenice
0:30 - Napovednik
Vikend paket - nova sezona!
0:45 - Napovednik
Dan zmage: pričakovanje miru, britanska dokumentarna oddaja
0:33 - Napovednik
Dan Evrope pri vas doma, koncert
0:27 - Napovednik
Nogomet - državno prvenstvo: Olimpija : Maribor, 33. kolo, prenos iz Ljubljane
0:30 - Napovednik
Kajak-kanu - evropsko prvenstvo: slalom na divjih vodah, prenos iz Ivree
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov