Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. maj. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 2. maj.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- országos tudásfelmérés az általános iskolában május elején;
- Pahor Patrizia, a Juvenes Translatores fordítóverseny szlovéniai győztese;
- táncelőképző és balettórák a Lendvai Zeneiskolában;
- Emlékezünk…: 2001 áprilisa.

Vsebina oddaje:

- nacionalno preverjanje znanja v osnovnih šolah v začetku maja;
- Patrizia Pahor, slovenska zmagovalka prevajalskega tekmovanja Juvenes Translatores;
- plesna pripravnica in ure baleta v Glasbeni šoli Lendava;
- rubrika Spominjamo se: april 2001.

Az MNMI kivándorlásról szóló ismeretterjesztő dokumentumfilmjének első része.

Prvi del poljudnoznanstvenega dokumentarnega filma ZKMN.

Az MNMI kivándorlásról szóló ismeretterjesztő dokumentumfilmjének második része.

Drugi del poljudnoznanstvenega dokumentarnega filma ZKMN.

Z znatnim povišanjem sredstev za avstrijske narodne skupnosti se bo tudi za slovenski tednik Novice začelo obdobje brez večjih eksistenčnih skrbi. Še maja naj bi Urad zveznega kanclerja prenakazal časopisu slovenske narodne skupnosti predvidoma okrog 260.000 evrov letne podpore.

Etika ali verouk? Od naslednjega šolskega leta bo za vse učence in učenke 9. šolske stopnje, ki se odjavijo od verouka, pouk etike obvezen učni predmet.

Graška literarna revija Manuskripte velja za eno najpomembnejših v Avstriji, njen izdajatelj Andreas Unterweger pa je odraščal dvojezično.

Odbojkarji SK Zadruga Aich/Dob so izgubili tudi tretjo finalno tekmo proti štajerskemu moštvu UVC Graz z 1 : 3 v nizih in v seriji zaostajajo z 0 : 3. Trenutnemu avstrijskemu prvaku z morebitnim novim porazom grozi izguba najvišje odbojkarske lovorike v Avstriji.

http://slovenci.orf.at

V Vklopu je tokrat govor o perspektivah mladih, s fokusom na znanstvenem svetu ter svetu trženja in razvoja. Trg dela se iz leta v leto spreminja, vanj je v zadnjem letu rezko posegla pandemija. Katere možnosti se odpirajo mladim? Kaj jih čaka? Gosta oddaje bosta inženirka Emilija Stojmenova Duh, docentka na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Rok Koželj, odgovoren za poslovni razvoj pri izobraževalni ustanovi Gea College. Pri oddaji tudi tokrat sodelujeta dekleti Petra Prašelj in Ilaria Vecchiet.

Za dosego zastavljenih dolgoročnih ciljev na področju obnovljivih virov energije bo Slovenija morala zelo omejiti rabo fosilnih goriv in vlagati v obnovljive vire energije. To predstavlja velik izziv pri proizvodnji in distribuciji električne energije, v načinih ogrevanja in v prometu. O strategijah, ki se že izvajajo in ki so usklajene z Evropsko Unijo, bosta spregovorila Blaž Košorok, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Republike Slovenije in Boštjan Mljač, namestnik direktorja pri Goriški Lokalni Energetski Agenciji.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Mag. Andrej Ferlinc je pravo študiral v Mariboru in Ljubljani, za diplomsko nalogo je prejel študentsko Prešernovo nagrado. Ko je postal vrhovni državni tožilec se je dvajset let vsak dan vozil na delo iz Maribora v Ljubljano. Poznamo ga, denimo kot tožilca v aferi Zdenex, večno slavo ali prekletstvo pa mu je prinesla afera Patria.
Vabimo vas, da si pogovor z Andrejem Ferlincem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 19. aprila ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Nujna uvedba dodatnih ukrepov za omejevanje širjenja virusa Covid-19

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red:

- Skupna razprava - Sklepi z zasedanja Evropskega sveta in izid srečanja med EU in Turčijo

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Posledice neaktivnega in nestrokovnega delovanja ministrice za izobraževanje, znanost in šport, prof. dr. Simone Kustec

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Uresničevanje smernic za delovanje Republike Slovenije do Zahodnega Balkana

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov