Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 20. jun. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 20. jun.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások című adásban az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Sopron és A mesélő 16. kerület című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Sopron in 16. okrožje pripoveduje.

Az adás tartalma:

- a Lendvai Lions Klub jótékonysági akciója;
- a Lendvai község legsikeresebb végzős tanulói ajándékkönyvben részesültek;
- Dr. Zágorec Csuka Judit legújabb könyve Zrínyi Miklós kultuszát mutatja be;
- Graj Borut első önálló fotókiállítása;
- Gazda(g)ság: a vidék idegenforgalmi kínálata.

Vsebina oddaje:

- dobrodelna akcija Lions kluba Lendava;
- najuspešnejši učenci zaključnih razredov v Občini Lendava prejeli knjižne nagrade;
- najnovejša monografija dr. Judit Zágorec Csuka o kultu Nikolaja Zrinskega;
- prva samostojna fotografska razstava Boruta Graja;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: turistična ponudba kraja.

A Nagyító alatt című adásunk témája Szlovénia önállóságának 30 éves története.

Tema oddaje Pod drobnogledom je 30-letna zgodovina osamosvojitve Slovenije.

Az adás tartalma:

- exkluzív interjú Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel;
- emléktábla avatás, a Zrínyi Horvát Kulturális Központ megnyitója és Stephan Lupino kiállítása Lendván;
- ülésezett a Lendva Községi MNÖK Tanácsa;
- szivárog a Bakonaki-tó gátja.

Vsebina oddaje:

- ekskluzivni intervju z madžarskim ministrom za zunanje zadeve in trgovino Pétrom Szijjártójem;
- odkritje spominske plošče, odprtje Hrvaškega kulturnega centra Zrinski in razstava Stephana Lupina v Lendavi;
- seja Sveta MSNS Občine Lendava;
- jez na Bukovniškem jezeru pušča.

Verena Gotthardt sodeluje pri literarnem natečaju Ingeborg Bachmann. 24-letna študentka fotografije in uporabne umetnosti je druga koroška Slovenka, ki se poteguje za to odmevno literarno nagrado v nemški literaturi.
42. Tischlerjevo nagrado za življenjsko delo na narodnopolitičnem področju in zavzemanje za samostojno politično gibanje med koroškimi Slovenci bo ¬– zaradi pandemije nekoliko kasneje kot običajno – prejel Matevž Grilc.
Zdravje je na prvem mestu. Ob bližajoči se poletni turistični sezoni dopisnik avstrijske televizije Christian Wehrschütz preverja potek priprav in pričakovanja slovenskega turizma.
Kleo Superstar je naslov najnovejše predstave gledališča Kukukk. V antični farsi za glasbo v živo skrbi študent glasbe Evan Parks. Pravnuk Pavleta Kernjaka se je iz Kalifornije preselil nazaj na Koroško.
http://slovenci.orf.at

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

France Prešeren je s svojo poezijo ustvaril prelomnico v razvoju slovenske literature, česar se radi spominjamo že 30 let ob kulturnem prazniku. Pri Založništvu Tržaškega Tiska je izšel nov italijanski prevod Prešernovega opusa Poezije. V oddaji bomo zaslišali njen zven in zaobjeli obširno prevajalsko delo pomembne literarne mojstrovine, ki jo je v italijanski jezik pretočil profesor in prevajalec dr. Miran Košuta.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dnevni red seje:

1. Zasedanje Sveta Evropske unije za splošne zadeve, Luksemburg, 22. 6. 2021

2. Zasedanje Evropskega sveta, Bruselj, 24. in 25. 6. 2021 (zaprto za javnost)

3. Zasedanje Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, Luksemburg, 21. 6. 2021 (zaprto za javnost)

Življenjepis moje gostje je več kot natrpan in bogat, vendar je ne boste zasledili v popularnih medijih na prvih straneh. Kaj bi tam namreč počela magistrica, ki se ukvarja z razvojem potencialov ljudi, uravnoteženim zastopanjem spolov v poslovnem svetu, s ponovno aktivacijo brezposelnih ljudi, s coachingom s konji in še bi lahko naštevala.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog kandidata za ministra za pravosodje

2. Kandidatna lista za izvolitev dveh članov Sodnega sveta

Sanjali smo o svoji državi in jo dobili. Gojili smo upanje in že trideset let smo svoji na svojem. Morda je trideseta obletnica samostojne Slovenije pravi trenutek za osvetlitev odnosa do domovine in vrednot, ki so jo pospremile na pot. Kaj občutimo do nje in koliko nam pomeni. Oddajo vodi Igor Pirkovič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Nujnost takojšnje spremembe Zakona o javnem naročanju z namenom preprečitve anomalij in absurdnih preplačil medicinske opreme v slovenskem zdravstvu

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP-F), druga obravnava

2. Predlog zakona o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije (ZSROVE), druga obravnava

3. Predlog Resolucije o Dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050 (ReDPS50)

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov