Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 25. jun. 2021

TV Slovenija 3 • Pet, 25. jun.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Vendégem című adásunkban Andrejek Györfi Judit evangélikus lelkésznőről láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret evangeličanske duhovnice Judit Andrejek Györfi.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevni red seje:

1. "Politično pristransko financiranje medijev na razpisu Ministrstva za kulturo za leto 2021"

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

V pogovoru je dr. Jože Možina predsednika republike Boruta Pahorja vprašal o njegovih osebnih spominih na prelomni čas osamosvajanja, ko je bil delegat Bučarjeve skupščine. Predsednik Pahor je odgovoril tudi na vprašanje, kako ocenjuje nekdanjo državo, Jugoslavijo, od katere se je Slovenija odcepila. Med aktualnimi zadevami so bila odprta vprašanja o radikalizaciji slovenskega političnega prostora, zlasti levice, o protestih, izkoriščanju epidemije covida 19 za politične namene. Predsednik Pahor je spregovoril tudi o svojem pogledu na spravo in osebnih prizadevanjih, da bi presegli boleče delitve iz časov 2. svetovne vojne. Posebej je bil v pogovoru poudarjen lanski velik zunanjepolitični uspeh predsednika Pahorja z italijanskim in pozneje še avstrijskim kolegom. Predsednik je opozoril še na potrebo po dialogu, ki je temelj razumevanja in povezovanja ter edina pot v slovensko prihodnost.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na Trgu republike v Ljubljani se bo v petek, 25. junija 2021, ob 21. uri začela osrednja državna proslava ob 30. obletnici slovenske državnosti in zaznamovanju prevzema predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, na katero so vabljene vse prebivalke in prebivalci naše domovine. Državna proslava bo sestavljena iz dveh delov.
V prvem delu bomo proslavili največji dogodek v zgodovini naroda – razglasitev in obrambo države, kar se bo izrazilo skozi pesem, ples in recitale ter čestitke iz domovine in tujine. Govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
V drugem delu proslave bosta v okviru začetka predsedovanja Svetu EU-ja zbrane nagovorila predsednik Evropskega sveta Charles Michel in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša.
V kulturno-umetniškem delu slovesnosti bodo nastopili tenorist Aljaž Vesel, Mešani pevski zbor Crescendo z zborovodjo Žigo Kertom, Big Band RTV Slovenija, Simfonični orkester RTV Slovenija, Policijski orkester, Orkester Slovenske vojske, Slovenski oktet, SNG opera in balet Ljubljana s koreografijo Renata Zanella, plesalci Plesnega kluba Mojca s koreografijo Mojce Horvat, folklorna skupina Tine Rožanc, Marcos in Bernarda Fink Inzko, Vladimir Mlinarič, Ženski tercet M.J.A.V., Darja Gajšek, Ernestina Jošt, Tilen Lotrič in Gregor Ravnik.
Na slovesnosti bo kot uvod v predsedovanje Slovenije Svetu EU-ja premierno predvajana filmska upodobitev Zdravljice v režiji Mitje Okorna.
Scenarist proslave je Igor Pirkovič, odrski režiser pa Roman Končar.
Na slovesnosti bodo sodelovali tudi Garda Slovenske vojske, nosilci bojnih zastav Slovenske vojske in praporščaki Policije ter osamosvojitvenih veteranskih in domoljubnih organizacij.
Proslava bo potekala ob upoštevanju navodil NIJZ-ja, za vstop na prizorišče, ki bo mogoč z Valvasorjeve ulice in Slovenske ceste, pa bo treba izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Na lokacijah blizu vhodov bo mogoče tudi testiranje s hitrimi testi. Zaradi omenjenih okoliščin je prihod na prizorišče mogoč najkasneje ob 20.10.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Mineva 30 let od razglasitve neodvisne in samostojne Republike Slovenije. Zaradi vojne ujme, ki je v začetku 90-ih let zajela balkanske države, je kratko potegnil tudi turizem. A 30 let kasneje je zaradi pandemije koronavirusne bolezni še slabše. O turistični realnosti, izzivih in okrevanju v oddaji Tele M Plus, v petek 25. junija ob 18.00.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o dohodnini (ZDoh-2Z), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembi Zakona o prispevkih za socialno varnost (ZPSV-E), druga obravnava

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o revidiranju (ZRev-2B), druga obravnava

4. Poročilo o delu Slovenskega inštituta za revizijo za leto 2020

5. Poročilo o delovanju Fiskalnega sveta v letu 2020

6. Letno poročilo Banke Slovenije 2020 z letnim obračunom Banke Slovenije 2020 (računovodski izkazi), ki je sestavni del tega poročila in Finančni načrt Banke Slovenije za leto 2021

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov