Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. jul. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 25. jul.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Bortúra és a Csongrád című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Vinska tura in Csongrád.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája a távoktatás.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je pouk na daljavo.

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma a dobronaki Kovač Katarináról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Katarine Kovač iz Dobrovnika.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

»Skupaj. Odporna. Evropa.« se glasi geslo, ki ga je izbrala Republika Slovenija za svoje drugo predsedovanje Svetu EU. Dopisnik avstrijske televizije Christian Wehrschütz predstavlja temeljna izhodišča slovenskega predsedovanja.
Društvo slovenskih književnih prevajalcev je odprlo prvo slovensko prevajalsko rezidenco na Dolu pri Hrastniku.
Štirideset let po slavnostnem odprtju kulturnega doma leta 1980 so se pri Slovenskem prosvetnem društvu Danica v Šentprimožu lotili obširne prenove poslopja in prizidka. V začetku julija letos pa vabili na ogled prenovljene hiše “Brez ovir/Barrierefrei” in koncert po poldrugem letu zborovskega kulturnega molka.
Pliberk se poklanja svojemu častnemu občanu, koreografu in režiserju Johannu Kresniku. Plesnogledališka predstava v Kulturnem domu v Pliberku „jemand. nekdo“ se spoprijema z zgodovino Koroške v preteklem stoletju: Kdo je bil res fašist, kdo komunist, kdo partizan, kdo storilec, kdo žrtev?
http://slovenci.orf.at

Duhovnik, raziskovalec in publicist Božo Zuanella, se je rodil leta 1941 v vasici Bijače pod Landarsko jamo. Leta 1951 je šel v semenišče in po trinajstih letih postal duhovnik. Danes je še zadnji beneško slovenski duhovnik, ki redno mašuje. Ljubezen do jezika sta mu dala mama in tata, ki sta ga učila slovenskega narečja in to v težkih časih, ko je bila slovenščina prepovedana. Kot samouk se je kasneje naučil tudi slovenskega knjižnega jezika. V Novi Matajur je pisal o lokalni zgodovini in etnologiji ter sourejal časopis Dom. Je velik ljubitelj gora in njegova filozofija je, iti zjutraj in priti nazaj zvečer. Danes skupaj z bratom Pasqualom živita in delata v vasi pod Matajur. Realizacija Video pro, produkcija RAI FJK- Slovenski program.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Andrej Grabrovec Gaberi je Mariborčan, po izobrazbi gradbeni inženir, ki je pod mentorstvom arhitekta Boruta Pečenka in inženirja Vukašina Ačanskega spoznaval tako arhitekturo kot umetnost. Dejstvo, da je gradbenik, ki ga inspirirajo muze in se umetniško izraža, zaznamuje polna tri desetletja njegovega umetniškega ustvarjanja.
Vabimo vas, da si pogovor z Andrejem Grabrovcem Gaberijem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 19. julija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Marka Borisa Andrijaniča, kandidata za ministra brez resorja, pristojnega za digitalno preobrazbo

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Dnevni red:

- Predstavitev programa dejavnosti slovenskega predsedstva

- Skupna razprava - Povezovanje Evrope

Dnevni red seje:

1. Ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB-D)

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Javna naročila v zdravstvu in izstop petih članov iz delovne skupine za pripravo sprememb sistema javnega naročanja v zdravstvu

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov