Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 6. feb. 2022

TV Slovenija 3 • Ned, 6. feb.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Hajdúvárosokról és a Szolnokról szóló epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi o hajduških mestih in Szolnoku.

Az adás tartalma:

- koszorúzás a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából;
- az MMÖNK Tanácsa egyhangú határozatot hozott egy tangazdaság létrehozásáról;
- tervezett fejlesztési beruházások a Lendvai községben;
- turisztikai kuponfüzet;
- rendhagyó történelemóra a zsinagógában.

Vsebina oddaje:

- polaganje vencev ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta;
- Svet PMSNS sprejel sklep o vzpostavitvi vzorčne kmetije;
- razvojni investicijski načrti Občine Lendava;
- turistična knjižica ugodnosti;
- posebna zgodovinska ura v sinagogi.

A Vendégem című adásban a szentlászlói ifjabb Dora Gézáról láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret Géze Dore mlajšega iz Motvarjevcev.

Az adás tartalma:

- az év sportolóinak járó díjak átadása és a Lendvai Sportszövetség 60 éves jubileuma;
- zsidó ima- és szertartási könyvek gyűjteménye;
- Wittelsbachok – Sisi családja – kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban;
- Ízes Muravidék: a kocsonya.

Vsebina oddaje:

- podelitev priznanj za najboljšega športnika leta in 60-letnica Športne zveze Lendava;
- judovski molitveniki in obredne knjige;
- razstava Wittelsbachi – Sisijina družina v Madžarskem narodnem muzeju;
- rubrika Okusi Prekmurja: žolca.

Vrnitev – film po scenariju Janka Messnerja
Slovenski pisatelj Janko Messner bi bil decembra lani praznoval 100. rojstni dan, letos pa mineva 80 let od nasilnega pregona slovenskih družin s Koroškega v nacistična taborišča.
Prav to zgodovinsko travmo slovenskega življa je tematiziral avtor Janko Messner v svojem delu Vrnitev.
Po njegovem scenariju je leta 1976 režiser Anton Tomašič z ekipo RTV Slovenija posnel istoimenski enourni film.
V zgodbi se glavni protagonist Jože Kuchar kot vojak med dopustom v času nacionalsocializma vrne domov in ugotovi, da je režim, za katerega se je moral bojevati, družinske člane pregnal z domačije. Zato se ne vrne več v nemško vojsko in se želi priključiti uporniškemu gibanju.
V oddaji vam bomo v spomin na koroškega avtorja in na obletnico izselitve predvajali skrajšano inačico filma, ki je na XIV. festivalu televizijskega filma v Pragi leta 1977 za Messnerjev scenarij prejel najvišje priznanje.
http://slovenci.orf.at

Vsakdo izmed nas se v življenju srečuje s težavami raznih vrst. Velik vsakodnevni izziv je nedvomno fizična invalidnost. O tem se v studiu z voditeljico Lucijo Tavčar pogovarjata profesorica in prevajalka Dana Čandek ter Valter Mahnič, podjetnik in avtor knjige "Tisti prvi korak, na poti v smeri sreče". Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli, Živa Pahor, Lucija Tavčar.

Vprašanja v zvezi z etnično identiteto so še posebej aktualna v procesih evropskega povezovanja in globalizacije. Ohranjenje narodne identitete je možno preko razvoja jezika, saj ga pojmujemo kot naravno in nujno sestavino kulture neke narodne skupnosti. Nobena skupnost govorcev se ne more razvijati brez ustrezne jezikovne politike. Kaj pa vsebuje tale termin? Naše povabilo sta sprejeli docentka na Primorski univerzi, raziskovalka in predsednica Slovenskega raziskovalnega inštituta Sara Brezigar injezikoslovka, raziskovalka, prevajalka in docentka na ljubljanski univerzi Matejka Grgič, ki je z nami preko video zveze.

V oddaji Rojaki se bomo seznanili z delom gospodarske dejavnosti Koroških Slovencev v Šmihelu.
Na Hrvaškem imajo težave pridobiti učitelje slovenskega jezika.
Ob koncu leta so v Monoštru izdali letopis - Porabski koledar.
Odpravili smo se tudi v Globasnico, kjer bomo spoznali delo tamkajšnje mesnice.

Boštjan Narat je Mariborčan, ki ga ta podatek ne zamejuje. Šolal se je na Gimnaziji Poljane v Ljubljani, je glasbenik, a po poklicu filozof, ki je nekoč hotel postati novinar. Zato je tudi publicist, voditelj televizijskih oddaj, pisatelj, tudi igralec. Geslo, pod katerim ga boste vedno odkrili na spletu, je – Katalena.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Osmo poročilo o položaju romske skupnosti v Sloveniji

2. Letno poročilo o delu policije za leto 2020

3. Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu preprečevanja in zatiranja kriminalitete za obdobje 2019–2023 za leto 2020

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Mnenje Odbora o zahtevi Državnega sveta za ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o posebnih pravicah italijanske in madžarske narodne skupnosti na področju vzgoje in izobraževanja

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu Predloga zakona o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Organizacijo za sodelovanje pri skupnem oboroževanju (OCCAR) o upravljanju programa Boxer s strani OCCAR (MSOSSO)

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

4. Predlog zakona o omejitvi in porazdelitvi valutnega tveganja med kreditodajalci in kreditojemalci kreditov v švicarskih frankih (ZOPVTKK), druga obravnava

6. Predlog zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-2), druga obravnava

7. Predlog zakona o sanaciji v preteklosti onesnaženega okolja na območju Mestne občine Celje v Celjski kotlini (ZSOOCK), druga obravnava

8. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o rudarstvu (ZRud-1D), druga obravnava

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov