Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 30. maj. 2022

TV Slovenija 3 • Pon, 30. maj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Tanje Fajon, kandidatke za ministrico za zunanje zadeve Republike Slovenije

Dnevni red seje:

1. Dogovor o sklicu izredne seje Državnega zbora

2. Predlog dopolnitve finančnega načrta Državnega zbora za leto 2022 in Predlog dopolnitve finančnega načrta Državnega zbora za leto 2023

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Klemna Boštjančiča, kandidata za ministra za finance

Dnevni red seje:

2. Predstavitev mag. Tatjane Bobnar, kandidatke za ministrico za notranje zadeve

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Marjana Šarca, kandidata za ministra za obrambo

Dnevni red seje:

1. Predstavitev Dominike Švarc Pipan, kandidatke za ministrico za pravosodje

Dnevni red seje:

1. Predstavitev mag. Sanje Ajanović Hovnik, kandidatke za ministrico za javno upravo

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi o včerajšnji premieri na Peklenskem dvorišču Križank, kjer so uprizorili dramo Penelopiada kanadske avtorice Margaret Atwood v režiji Livije Pandur, obiskali smo tudi gradbišče novega Muzeja sodobne umetnosti, ki nastaja na Bledu, končan naj bi bil do leta 2024.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Odmevi plus ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov