Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 27. jun. 2022

TV Slovenija 3 • Pon, 27. jun.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrednotenju in priznavanju izobraževanja (ZVPI-C), druga obravnava

2. Predlog odloka o ustanovitvi samostojnega visokošolskega zavoda Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto (OdUFIINM)

Dnevni red seje:

8. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu Predloga zakona o spremembah Zakona o Radioteleviziji Slovenija

29. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Slovenski tiskovni agenciji (ZSTAgen-B), prva obravnava

10. Predlog zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut (ZDOUVV-1), prva obravnava

14. Predlog zakona o izvajanju uredbe (EU) o evropskih ponudnikih storitev množičnega financiranja za podjetnike (ZIUPMFP-1), prva obravnava

17. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov (ZDDOIFI-B), prva obravnava

24. Predlog zakona o spremembi Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1N), prva obravnava

26. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku (ZDavP-2O), prva obravnava

20. Predlog zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (ZPOmK-3), prva obravnava

7. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lokalnih volitvah (ZLV-K), prva obravnava

12. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij (ZUODNO-J), prva obravnava

22. Predlog zakona o spremembi Zakona o državni upravi (ZDU-1O), prva obravnava

1. Predlog deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 19. maja 2022 o boju proti nekaznovanju vojnih hudodelstev v Ukrajini (DePRBNVH)

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o notariatu (ZN-H), prva obravnava

19. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o odvetništvu (ZOdv-G), prva obravnava

27. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju kazenskih sankcij (ZIKS-1H), prva obravnava

37. Predlog deklaracije o podpori Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmu (DePREZT)

11. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1B), prva obravnava

25. Predlog zakona o spremembi Zakona o graditvi objektov na mejnih prehodih (ZDVGOMP-C), prva obravnava

9. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o štipendiranju (ZŠtip-1D), prva obravnava

13. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialno varstvenih prejemkih (ZSVarPre-J), prva obravnava

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrednotenju in priznavanju izobraževanja (ZVPI-C), druga obravnava

18. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lekarniški dejavnosti (ZLD-1D), prva obravnava

23. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB-D), skrajšani postopek


OPOMBA: Državni zbor bo v ponedeljek, 27. 6. 2022, zasedal od 10. do 22. ure, v torek, 28. 6. 2022, od 9. do 22. ure, v sredo, 29. 6. 2022, pa od 9. ure do zaključka glasovanj o zadevah, obravnavanih v ponedeljek, 27. 6. 2022, torek, 28. 6. 2022, in v sredo, 29. 6. 2022.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Sarajevska policija je kaznovala vrhunskega slovenskega igralca Marka Mandića, ker predstava Skupaj, ki jo je ustvaril skupaj s plesalko Lejo Jurišić, vključuje elemente golote. Performans sta na povabilo mednarodnega umetniškega festivala Zvrk izvedla pred Narodnim gledališčem v Sarajevu. Objavili bomo tudi prispevek o pisateljici Ani Marwan, ki je na 46. dnevih literature v nemškem jeziku v Celovcu prejela nagrado Ingeborg Bachmann. V Tehniškem muzeju Bistra smo si ogledali razstavo o arhitektu Ivanu Jagru, v Kranju pa obiskali mednarodni festival sodobnega kolaža. KAOS.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedostopni zdravniki. Zmeda, blokada in škoda. Kdo lahko kupi orožje? Spomini Nejca Zaplotnika.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1D), skrajšani postopek

2. Letno poročilo Sveta za radiodifuzijo za obdobje 2021/2022 (oktober 2021 - april 2022)

3. Predlog odloka o preoblikovanju samostojnega visokošolskega zavoda Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto (OdPFIINM)

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov