Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 12. jun. 2023

TV Slovenija 3 • Pon, 12. jun.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o sodniški službi (ZZS-N), skrajšani postopek

Državni svet Republike Slovenije pripravlja v ponedeljek, 12. junija 2023, ob 10. uri, v dvorani Državnega sveta posvet z naslovom Lokacija za splošno bolnišnico Gorenjske.

Gorenjska potrebuje čim prejšnjo odločitev o izboru lokacije za novo Splošno bolnišnico Gorenjska, ki jo mora sprejeti Vlada Republike Slovenije. Glede na večletno prostorsko in kadrovsko podhranjenost sekundarnega nivoja zdravstvenega varstva ter slabšo dostopnost do bolnišničnega zdravljenja na Gorenjskem, je skrajni čas, da se na podlagi analize vseh treh možnih lokacij nove bolnišnice (Jesenice, Kranj in Radovljica) sprejme odločitev in začne z gradnjo regijske bolnišnice na Gorenjskem. Nadaljnje odlaganje odločitev o izboru lokacije namreč onemogoča izvajanje aktivnosti za zagotovitev (pred)pogojev za pridobitev (odkup) zemljišč in pripravo drugih pogojev za začetek gradnje regijske bolnišnice na Gorenjskem, ki je danes edina slovenska regija brez centralne regijske bolnišnice.

Na posvetu želimo predstaviti aktivnosti vseh ključnih akterjev ter soočiti različne poglede o odprtih vprašanjih umestitve nove regijske bolnišnice na Gorenjskem ter spodbuditi Vlado Republike Slovenije, da čim prej sprejme končno odločitev in tako tudi prebivalcem Gorenjske zagotovi dostopnejše in kvalitetnejše bolnišnično zdravljenje.

20:00
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V nocojšnji Kulturi bomo poročali s festivalov Borštnikovo srečanje in Krafft, ki sta že v polnem teku. Bili pa smo tudi na razstavi Ne sanjajte sanj v Moderni galeriji.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kako pomembna je pri načrtovanju javnega potniškega prometa uvedba enotne vozovnice, ki jo lahko kupimo od začetka junija? Kateri ukrepi na področju politike javnega prometa bi morali še slediti? Bi ta ukrep lahko spodbudil uporabo javnega prevoza in kateri pogoji bi še morali biti izpolnjeni, da bi se v Sloveniji z repa evropske lestvice pomaknili k državam, kjer je javni prevoz hiter in dobro organiziran? Gost oddaje Intervju bo dr. Matej Gabrovec, raziskovalec na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU, učitelj na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem in vodja ciljnega raziskovalnega projekta Mobilnostna revščina v Republiki Sloveniji. Pogovor je pripravila Ksenija Horvat.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Črna kronika vsak ponedeljek ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših dogodkov s področja črne kronike v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov in oglašanja novinarjev s terena.

Slastni čevapčiči, masten burek in številne brezmesne jedi iz balkanske kuhinje. Znani so se navduševali nad pripravljenimi jedmi, recepti z Balkana pa so zbrani v novi kuharici. Andrej Predin, urednik Kulture na Delu, je tudi avtor številnih nagrajenih knjig, po izobrazbi biolog, po duši pa umetnik.

Dnevni red seje:

1. Predlog priporočila Vladi Republike Slovenije zaradi nespoštovanja in izigravanja pravne države v postopku gradnje povezovalnega kanala C0

2. Ponovno odločanje o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2023 in 2024 (ZIPRS2324-A)

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1D), druga obravnava

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij (ZSInv-C), druga obravnava

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov