Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Tarča Financiranje politike

30. 11. 2023

V Tarči o sumih financiranja največje opozicijske stranke prek različnih obvodnih podjetij in s pomočjo številnih posameznikov, županov, državnih podjetij in Madžarske. Kakšno vlogo je imel pri tem Rok Snežič? Poslanci so si lahko ogledali tudi posnetek dvigovanja šopov gotovine njegove prijateljice.

Tarča Politizacija ali aktivizem?

23. 11. 2023

Komaj tri dni po začetku veljave razvpite novele zakona o zaščiti živali je počilo že pri prvem odvzemu živine, pri katerem je kot inšpektorica sodelovala nesojena izbranka premierja Goloba za položaj direktorice Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Gre za politiziranje postopka ali resen strokovni problem? Kaj naj bi šlo narobe, kdo vse se je vključil v postopek in kdo v obrambo kmeta?

Tarča Kje je humanitarni denar?

16. 11. 2023

Zgodba gasilca Sandija Zajca je odprla vprašanja o nakazovanju in delitvi denarja, ki so ga za pomoč po poplavah velikodušno nakazovali državljani. Kaj bo s sredstvi, ki so bila nakazana na račun prostovoljnega gasilskega društva, namen nakazil pa ni jasen. Raziskovali smo, kje se je še zataknilo pri nakazilih dobrodelnega denarja, ki ga je zbirala množica uveljavljenih in tudi manj uveljavljenih organizacij na preštevilnih dogodkih.

Tarča Prosti tek

9. 11. 2023

Visoka inflacija, ohlajanje gospodarstva, visok primanjkljaj, zaostrene varnostne razmere, težave pri popoplavni obnovi. Nič ni ostalo od zdravstvene in davčne reforme, plačna reforma je vprašljiva, uresničevanje ključnih zavez vlade ne poteka po načrtih. Politika pa je ob tem prestreljena z aferami in lastnimi težavami. Se v ozadju išče naslednika Roberta Goloba? Se Gibanje Svoboda še lahko izvije iz spirale padanja zaupanja? Kako pa se bodo po obtožbah o financiranju stranke prek Darsa pobrali v Novi Sloveniji? S podobnimi očitki se spoprijema tudi SDS.

Tarča Avtogoli

26. 10. 2023

Verižne afere v politiki – po najdražjem vojaškem resničnostnem šovu so udarile še provizije v poslih z Darsom. V Tarči o zlorabi javnega denarja v interesu politike, pa tudi o pretresih v največji stranki in vladi: koga bo selektor še poslal iz igre?

Tarča Hrana, posel, nadzor

19. 10. 2023

Novinarska ekipa Tarče je po aferi s pesticidi raziskovala, od kod pride hrana, ki jo dobimo na trgovske police in v javne zavode. Ena izmed največjih vstopnih točk je veletržnica v Padovi, kjer smo srečali slovenske tovornjake, ki so natovarjali pridelke. Kaj je pokazala neodvisna analiza, ki smo ja naročili – je boljše domače ali uvoženo, ekološko ali navadno? V oddaji tudi o tem, kdo so najvplivnejša podjetja, ki so uvozniki in distributerji sadja in zelenjave, ter kaj se dogaja na Upravi za varno hrano.

Tarča Sanacija vlade

12. 10. 2023

Afere in nepojasnjene menjave. Odhod že petega ministra iz stranke Svoboda v slabem letu in pol je precej okrnil ugled vlade v javnosti. Kaj je v ozadju nekaterih menjav? In zakaj se je vlada odločila prihodnje leto najbolj varčevati prav pri najranljivejših? Leto 2024 prinaša realno nižje plače, štipendije, nadomestila za brezposelnost, pomoč najrevnejšim in otroške dodatke.

Tarča Odhodi in odstopi

5. 10. 2023

Nekateri ministri odhajajo, drugi ostajajo. Bo vlada ob čedalje večjem zapletanju ministrice za javno upravo in sumu nepravilnosti še podpirala Sanjo Ajanovič Hovnik in sporno ravnanje pri razdelitvi denarja? Pod drobnogled smo vzeli do zdaj največji razpis za nevladne organizacije – kaj vse je bilo narobe?

Tarča Sporni razpis in provzije

28. 9. 2023

Prva korupcijska afera Golobove vlade? Gre za 300 tisoč evrov, desetkratni znesek stroškov potovanja ministrice Sanje Ajanovič Hovnik in njene skupine v New York. Denar je na razpisu njenega ministrstva – v sumljivih okoliščinah – prejel inštitut njene prijateljice. Ta je tudi posredno povezan s podjetjem v solastništvu ministričine mame; pred začetkom ministrovanja pa je bila solastnica podjetja ministrica sama. Dogajalo se je sredi poletja, tik po vrnitvi ministrice in njenih sodelavk iz New Yorka. V oddaji boste videli tudi prvi izčrpen odziv ministrice Ajanović Hovnik. V oddaji pa tudi o tem, kam, za koliko časa, s kom in za kolikšne stroške potujejo ministri? Ali poti izbirajo glede na privlačnost krajev, kjer si lahko nato privoščijo še dopust? Je to težava novih obrazov, ki bi radi izkoristili slast oblasti? Več dni smo z vlade zaman čakali podatke o potovanjih, prečiščene podatke so nam nato posredovali tik pred oddajo, ko jih nismo mogli več niti pregledati.

Tarča Psihoterapija

21. 9. 2023

V Tarči tokrat o psihoterapiji – tako imenovanem divjem zahodu Slovenije, kjer se spopadajo različne interesne skupine, kratko pa potegnejo ljudje v stiski, ki iščejo pomoč. Seveda si na trgu, ker v javnem zdravstvu zaradi dolgih čakalnih dob do pomoči pridejo prepozno, zaradi visokih cen storitev lahko privoščijo le redki. Svoje storitve zdaj lahko ponujajo tudi popolni šarlatani kot tudi zdravniki iz javnega zdravstva. Bi z vključitvijo psihoterapevtov, ki so se izobraževali v zasebnih šolah in na teološki fakulteti, skrajšali čakalne vrste v javnem sistemu? V zadnjem času se je vnel hud spor pri pripravi zakona o psihoterapiji, ki bi določal, kdo sploh je psihoterapevt in kdo ima lahko dostop do javnega denarja.

Tarča Razdvajanje in povezovanje

14. 9. 2023

V Tarči s predsednicami in podpredsednicami parlamentarnih strank o prihodnosti slovenske politike: o povezovanju, sodelovanju in delitvah. Evropske volitve prihodnje leto, pred katerimi je že veliko prerivanja, bodo prvi preizkus moči strank pred parlamentarnimi volitvami. V studiu pa tudi o pričakovanih reformah.

Tarča Prisilna solidarnost

7. 9. 2023

Pred četrt stoletja prispevek za Posočje, zdaj za sanacijo po poplavah. Bodo najbolj solidarni državljani? Koliko so in še bodo ob bankah prispevala druga podjetja, zasebna in državna? Čemu se bo odrekla država? Komu in kako bodo delili denar? Da bo zmanjkalo denarja za reforme, je zdaj že jasno. Zamika se plačna reforma, zdravstvena pa celo v naslednji mandat.

Tarča Poplave

31. 8. 2023

Prva Tarča nove sezone iz Zgornje Savinjske doline, z Ljubnega, enega izmed številnih slovenskih krajev, ki jih je hudo prizadelo silovito divjanje narave in kjer življenje v zadnjem mesecu teče povsem drugače. Začelo se je prav v noči iz četrtka na petek pred štirimi tedni. Prej idilična pokrajina ob Savinji je danes neprepoznavna. Po skoraj mesecu dni, ki je v stiski povezal državljane, ko so se čustva že nekoliko umirila, je trenutek za realne cilje. Kje bodo preživeli zimo tisti, ki so ostali brez domov, kako bodo pospešili postopke in hitro zagotovili nadomestne gradnje, kje in kdaj? Kako in komu bodo razdelili denar, namenjen za pomoč? Kako bodo spremenili pravila, da ne bodo več za vsako ceno gradili na poplavnih območjih? Ali bo tudi tokrat sanacija narejena le za silo in se bodo dela, ko ne bo več medijske pozornosti, do naslednjih poplav čez 10 let ali prej, končala – tako kot leta 1990, 2012, torej vsakič po poplavah?

Tarča Kaj se je zgodilo potem?

29. 6. 2023

Katere teme so najbolj odmevale in kaj se je po njih premaknilo? Ena najodmevnejših Tarč, ki je imela velik odziv tudi na družbenih omrežjih, je bila o ekstremnih podražitvah hrane in maržah trgovcev. V oddaji boste videli najbolj iskrive trenutke in izjave gostov v studiu, pa tudi, kje se nam je kdaj zataknilo. Pogledali smo, kaj se je dogajalo po aferah umetnika Dušana Smodeja, patra Marka Rupnika in zdravnika Romana Bošnjaka. Kaj je novega o poslih GEN-ija na Balkanu in kje so obtičale reforme? Kako so se ohlajali odnosi med borcema zoper korupcijo v zdravstvu Erikom Brecljem in Danijelom Bešičem Loredanom?

Tarča Prometna strategija zastojev

22. 6. 2023

Dražje vinjete in daljše kolone. Slovenija se že pred začetkom turistične sezone duši v izpušnih plinih stoječih vozil na avtocestah in mestnih vpadnicah. Javni potniški promet pa je vse prej kot konkurenčen. Katero ministrstvo je sploh pristojno za promet, kdo so ljudje, ki so v preteklem desetletju vodili prometno politiko in zasedali najvišje položaje v državnih infrastrukturnih podjetjih in koliko nas je vse to stalo?

Tarča Menjava ministra za zdravje?

15. 6. 2023

Zamenjava ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana je le še vprašanje časa, je slišati v politiki. Imena njegovih naslednikov že krožijo. Zahtevo po odstopu je po aferi na Psihiatrični kliniki sprožil Glas Ljudstva, ker da je Bešič Loredan minister za privatizacijo zdravstva, ne pa za paciente. Minister odgovarja, da odstopil ne bo. Kdo si pravzaprav želi njegove zamenjave in kdo bi ga rad obdržal?

Tarča Igra na srečo

8. 6. 2023

V Tarči: daleč od oči javnosti poteka prodaja še enega izmed preostalih kosov slovenske srebrnine, Športne loterije – paradržavnega monopolista, iz katerega se napaja slovenski šport. Kdo so ključni športni funkcionarji, ki vodijo prodajo, kdo bo imel od nje koristi, kdo so kupci in kaj bo storila država?

Tarča Prvo leto svobode in obljub

1. 6. 2023

V Tarči: prvega junija, ob prvi obletnici prisege Golobove vlade, na ceste znova prihajajo kolesarji. Ključno prvo leto mandata je prineslo spremembe razpoloženja v družbi, obenem pa tudi streznitev in razočaranje. Kakšno bo drugo leto mandata, kaj o ministrih in njihovem delu menijo volivci?

Tarča Višji stroški ali dobički?

25. 5. 2023

V Tarči: obisk trgovine in pogled na račune je ob vedno novih podražitvah čedalje večji šok. Kaj je bilo mogoče – glede na prihodke – za 50 evrov kupiti pred desetimi leti, kaj pred letom in kaj danes? Raziskovali smo, koliko so podražitve posledica dviga stroškov in kdo je krizo izkoristil za dodaten dobiček. Marže so pri nekaterih izdelkih tudi več kot 100-odstotne.

Tarča Politika o plačah in RTV-ju

18. 5. 2023

Prvega moža državnega gospodarstva Žigo Debeljaka so pri povišanju fiksnega dela plače na 18 tisoč in pol bruto ustavili kar poslanci koalicije. So njihove plače prenizke ali pa je bil poskus povišanja v času pogajanj in draginje nespodoben in neokusen? S politiki v studiu tudi o kadrovski, politični in pravni vojni za RTV, ki traja že leto dni.

Stran 1 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov