Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Duhovno - Arhiv

Ozare Ozare

24. 7. 2021

»Živite vredno klica, s katerim ste bili poklicani, v vsej ponižnosti, krotkosti in potrpežljivosti.« Ef 4,1-2 Razmišlja Elvi Rwankuba

Ozare Ozare

17. 7. 2021

»Pojdite sami zase v samoten kraj in se malo odpočijte!« Mr 6,31 razmišlja Jana Lampe

Ozare Ozare

10. 7. 2021

»Majhne stvari ustvarjajo popolnost; popolnost pa ni majhna stvar.« Michelangelo Buonarroti Razmišlja Jure Sojč

Prenos bogoslužij Sveta maša, prenos iz Gornjega Gradu

4. 7. 2021

TV Slovenija bo neposredno prenašala slovesno mašo iz župnije Gornji Grad. V župniji letos praznujejo 260. obletnico dokončanja največje slovenske cerkve. Slovesnost bo vodil celjski upokojeni škof Stanislav Lipovšek.

Ozare Ozare

3. 7. 2021

»Pozitivni um vidi nevidno, čuti neotipljivo in dosega nemogoče.« Sir Winston Churchill razmišlja Elvi Rwankuba

Ozare Ozare

26. 6. 2021

»Bogat je bil, pa je zaradi vas postal ubog, da bi vi obogateli po njegovem uboštvu.« 2 Kor 8,9 Razmišlja Jure Sojč

Obzorja duha Ob 30. obletnici slovenske državnosti

20. 6. 2021

Pred 30 leti so se Slovencem uresničile tisočletne sanje. 25. junija 1991 je Slovenija razglasila samostojnost. K temu sta prispevali tudi Katoliška in Evangeličanska cerkev, pri prizadevanju za priznanje naše države v svetu pa je imel pomembno vlogo ljubljanski nadškof metropolit dr. Alojzij Šuštar. Po treh desetletjih življenja v svobodni državi so pred kristjani še številni izzivi, zato se v teh dneh povezujejo v molitvi in postu. V Velesovem so se na Marijinem dnevu zbrali verniki, ki so povezani z Medžugorjem, kjer se Marija prikazuje že 40 let. Ob bližajočih se duhovniških posvečenjih nam bo misijonar Tone Kerin razkril, da Bog tudi duhovnikom dopušča številne preizkušnje. Ob državnem prazniku smo prejeli tudi sporočila in dobre želje naših rojakov.

Obzorja duha Slovenci po svetu ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije

20. 6. 2021

Slovenci, ki živijo v različnih deželah - v Avstraliji, Argentini in ZDA so sporočili svoje želje ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije.

Obzorja duha Tone Kerin in njegova preizkušnja

20. 6. 2021

Lazarist Tone Kerin že več kot 35 let uresničuje svoje poslanstvo v misijonih na Madagaskarju. In čeprav je v teh desetletjih doživel marsikaj, ga je tokratna preizkušnja še posebno zaznamovala.

Obzorja duha Sedmi Marijin dan v Velesovem

20. 6. 2021

Že sedmo leto so v župniji Velesovo, skupaj z Društvom prijateljev Medžugorja - Mir Slovenija, pripravili tako imenovani Marijin dan, molitveno srečanje po medžugorskem zgledu.

Obzorja duha Pot v svobodo

20. 6. 2021

V pobudi Molitev in post za domovino tudi letos vabijo k devetdnevnici, ki traja od 16. do 24. junija, še zlasti pa k neprekinjenemu 24-urnemu postu in molitvi za domovino, ki se bo začel 21. junija ob 18.00 in končal 22. junija prav tako ob 18.00, ko bodo slovenski škofje v ljubljanski stolnici darovali mašo za domovino. Slovensko osamosvajanje si brez upoštevanja vloge Katoliške cerkve težko predstavljamo. V prejšnjem režimu je bila Cerkev edina civilnodružbena organizacija, ki je partija ni mogla povsem nadzirati. Bila je prostor svobode izražanja in pomembna moralna avtoriteta, ki je podpirala zamisli o samostojnosti in demokraciji. Svoj prispevek so v času osamosvajanja dali tudi slovenski evangeličani. Prek svoje mednarodne mreže povezav so si prizadevali za priznanje naše mlade države. Ob 30-letnici slovenske samostojnosti so predstavniki obeh avtohtonih cerkva predstavili svoje poglede na trenutno in prihodnjo vlogo obeh cerkva tako na cerkvenem kot družbenem področju. Gosta v studiu sta predsednik SŠK nadškof msgr. Stanislav Zore in škof Evangeličanske cerkve Augsburške veroizpovedi Leon Novak.

Ozare Ozare

19. 6. 2021

»Molitev je ključ jutra in zapah večera.« Mahatma Gandhi Razmišlja Jana Lampe

Prenos bogoslužij Srečanje bolnikov in invalidov na Brezjah, prenos svete maše

19. 6. 2021

Televizija Slovenija bo neposredno prenašala bogoslužje ob tradicionalnem srečanju bolnikov in invalidov na Brezjah.

Duhovni utrip 30 let verske svobode

18. 6. 2021

Ob 30. obletnici slovenske države praznujemo tudi 30 let verske svobode. Trenutno je pri nas registriranih 59 cerkva in verskih skupnosti, ki jim Ustava RS zagotavlja enakopravnost in svobodno delovanje. O neizmerni dragocenosti verske svobode so za nas spregovorili predstavniki različnih cerkva in skupnosti. Razmere na tem področju pa je ocenil tudi dr. Gregor Lesjak, nekdanji direktor Urada za verske skupnosti.

Duhovni utrip 30 let verske svobode

18. 6. 2021

V oddaji spremljamo dogodke v manjših verskih skupnostih in pripravljamo prispevke, ki omogočajo gledalcem širše razumevanje simbolike, nauka in dogodkov v verskih skupnostih. Odzivamo se na aktualne dogodke in odgovarjamo na vprašanja, ki so povezana s posameznikovo identiteto in nacionalno zavestjo.

Duhovni utrip Svoboda verovanja

18. 6. 2021

V oddaji spremljamo dogodke v manjših verskih skupnostih in pripravljamo prispevke, ki omogočajo gledalcem širše razumevanje simbolike, nauka in dogodkov v verskih skupnostih. Odzivamo se na aktualne dogodke in odgovarjamo na vprašanja, ki so povezana s posameznikovo identiteto in nacionalno zavestjo.

Sveto in svet Katoličani in slovenska osamosvojitev

16. 6. 2021

Tokratna oddaja Sveto in svet bo ob 30-letnici samostojnosti govorila o vlogi katoličanov in Katoliške cerkve v času slovenske pomladi. Na vprašanja, kakšen je bil njihov prispevek k osamosvajanju in demokratizaciji ter kakšna je njihova vloga v sodobni slovenski družb,i so odgovarjali Lojze Peterle, dr. Janez Gril, dr. Helena Jaklitsch in Bogomir Štefanič.

Obzorja duha Epidemija pametnih telefonov

13. 6. 2021

Življenja brez mobilnega telefona, ki ponuja veliko računalniško zmogljivost in povezljivost, si ne znamo več zamišljati. Nevroznanstvenik in psihiater, eden najpomembnejših nemških raziskovalcev delovanja možganov, dr. Manfred Spitzer, pa v knjigi Epidemija pametnih telefonov opozarja na negativne vplive novih elektronskih naprav na ljudi, posebej najranljivejše. Raziskave kažejo, da je med mladostniki, ki veliko uporabljajo pametne telefone, več kratkovidnih, da so pogosteje tesnobni in pogosteje razmišljajo o samomoru. Njihova pismenost in učeni uspeh sta slabša, ne znajo računati na pamet in brati zemljevidov, težko uresničijo svoje želje in se vživijo v druge. Bosanski slikar Safet Zec, ki se zavzema za bolj humano družbo, je v Piranu z razstavo spodbudil kulturno-religijski dogodek. Nedavno odkritje rokopisa najzgodnejšega latinskega komentarja evangelijev škofa Fortunacijana iz Ogleja ima tudi za Slovence poseben pomen. V Šempetru pri Gorici preživlja mirne dni duhovnik, skladatelj in zborovodja z bogatim življenjskim opusom, Jože Trošt.

Obzorja duha Skladatelj Jože Trošt

13. 6. 2021

Zborovodja, učitelj, skladatelj, organist, duhovnik. S temi besedami bi lahko opisali Jožeta Trošta, ki je svoje življenje popolnoma posvetil glasbi. V dolgih letih ustvarjanja je napisal številna sakralna dela - blizu 1000 raznovrstnih zborovskih skladb, 20 maš, 9 kantat, rekviem, oratorij ter različna dela za orgle.

Obzorja duha Fortunacijan Oglejski: Razlage evangelijev

13. 6. 2021

»Razlage evangelijev« Fortunacijana Oglejskega so verjetno najstarejši ohranjeni latinski komentar evangelijev. Delo je bilo po 15 stoletjih ponovno odkrito leta 2012, letos pa smo dobili prevod v slovenščino, ki je takoj za angleščino šele drugi prevod v katerega od modernih jezikov.

Stran 1 od 197
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov