O NAS

Televizija Maribor je del RTV Slovenija in del Regionalnega centra RTV v Mariboru. Njeni začetki segajo v leto 1968, ko je bila prvega  oktobra v Mariboru ustanovljena prva profesionalna enota TV dopisništva s sedežem v prostorih takratnega Radia Maribor na Koroški cesti 19. Uredništvo je vodil Darko Marin, filmski snemalec pa je bil Joco Žnidaršič. Pred tem je takratna Televizija Ljubljana sodelovala s honorarnimi sodelavci, ki so se s prispevki oglašali iz severovzhodne Slovenije. Prvi snemalci in novinarji so bili Vlado Šerc, Drago Gajzer in Roman Lobnik, iz Prekmurja pa Boro Borovič.

Viden napredek se je zgodil 1. februarja 1983, ko so na Vojašniškem trgu v Mariboru odprli nov tv studio. Dana je bila možnost neposrednega vključevanja v nacionalni televizijski spored. V tem času se je studio tudi kadrovsko okrepil . Naslednji pomembnejši mejnik je bila selitev v nov RTV dom, kjer so pridobili sto kvadratnih metrov velik studio. Začeli smo pripravljati številne oddaje (Nedeljski popoldnevi, Tele M, TV Ruleta, 4 x 4, Univerzitetni razgledi, Nedeljska reportaža, Na vrtu, Dlan v dlani, Po Sloveniji), prav tako pa smo snemali in neposredno prenašali številne prireditve  - Festival Lent, Koncert Totega big banda, Vesela jesen, Festival narodnozabavne glasbe Vurberk, Marjanca, Prenos Borštnikovega srečanja in mnoge druge.

23. September 2002 je Televizija v Mariboru začela oddajati lasten celodnevni televizijski program. Pomemben del našega programa pa predstavljajo tudi sodelavci televizijskega studia v Lendavi, saj za regionalni program pripravljajo redno oddajo Hidaki. 

Odgovorni uredniki Televizije Maribor so bili: Darko Marin, Franček Jauk, Janez Ujčič, Danica Lorenčič, Zoran Medved, Božo Zorko in Polona Pivec.