Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Varuh - Arhiv

Leto v znamenju epidemije in politike

V medijih Leto v znamenju epidemije in politike

Kaj je v varuhinjinem delu zaznamovalo leto 2020, ko je zaradi koronakrize svet vrglo iz tečajev? O eksploziji odzivov, njihovi vsebini in poudarkih iz letnega poročila se je z varuhinjo Ilinko Todorovski pogovarjala novinarka Andreja Čokl.

O letnem poročilu v Odmevih

V medijih O letnem poročilu v Odmevih

Varuhinja Ilinka Todorovski je 2. marca v oddaji Odmevi predstavila letno poročilo za leto 2020, ki ga je tega dne objavila na svoji spletni strani. Z njo se je pogovarjal voditelj oddaje Igor E. Bergant.

Leto 2020: Prevlada koronaodzivov

Aktualno Leto 2020: Prevlada koronaodzivov

Na naslov varuhinje Ilinke Todorovski je lani prispelo 2505 pritožb, mnenj, predlogov, vprašanj in tudi pohval občinstva. Leto so zaznamovali odzivi na vsebine, povezane s koronaepidemijo in zamenjavo vlade.

V ospredju testi in testiranje, cepiva in cepljenje

Aktualno V ospredju testi in testiranje, cepiva in cepljenje

Januarski odzivi glede vsebin o epidemiji so v ospredje postavili dileme o nabavi hitrih testov in cepiv, zanesljivosti testiranja in varnosti cepiv ter nazornih prikazov cepljenja in odvzema brisov.

Razmislek o podobah bolezni

Aktualno Razmislek o podobah bolezni

Varuhinja pravic gledalec in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je odgovorne urednike televizijskih programov RTV Slovenija pozvala k bolj zadržani uporabi posnetkov, ki prikazujejo manjše ali večje zdravstvene posege.

Razpršeni odzivi ob koncu leta

Aktualno Razpršeni odzivi ob koncu leta

Decembra je bilo bistveno manj odzivov kot jeseni in bili so zelo razpršeni. Več je bilo tudi pohval za različne radijske in televizijske oddaje ter posamezne ustvarjalce.

Novembra več priporočil uredništvom

Aktualno Novembra več priporočil uredništvom

Največ odzivov je bilo glede informativnih oddaj, ki se kakor koli dotikajo političnih razmer v državi. Varuhinja Ilinka Todorovski je o več zadevah napisala mnenje in priporočila uredništvom.

Poročilo v zadevi Poljče/napis na zaslonu

Mnenja in priporočila Poročilo v zadevi Poljče/napis na zaslonu

Na varuhov naslov je prispelo 9 pisnih in 1 telefonski odziv na programsko vsebino z naslovom ODLOČITEV: Prireditev ob 30. obletnici odločitve za plebiscit v Poljčah, ki je bila objavljena 7. novembra 2020, ob 18.10 na TV SLO2.

Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Aktualno Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Med koronaepidemijo uporabniki spleta še bolj potrebujejo dobre internetne povezave. Ne le za gledanje in poslušanje medijskih vsebin, ampak tudi za delo in šolanje od doma. Potrebujete nasvet?

Več upravičenih pritožb občinstva

Aktualno Več upravičenih pritožb občinstva

Več gledalcev se je pritožilo, ker ni bilo TV-prenosa premierjeve tiskovne konference, ker je v razvedrilni oddaji raper nastopil z izrezano masko in ker v informativnih oddajah ni bilo novice o pohodu za življenje.

Poenotenje zapisa imena bolezni covid-19

Varuh Poenotenje zapisa imena bolezni covid-19

Lektorji in jezikovni svetovalci RTV Slovenija so v notranji razpravi sprejeli priporočilo o poenotenem zapisu imena bolezni covid-19.

Priporočilo: kako poročati o javnem zdravju

Mnenja in priporočila Priporočilo: kako poročati o javnem zdravju

V času koronavirusne epidemije, naraščanja števila obolelih in umrlih za covidom-19 ter različnih ukrepov za zajezitev okužb je tem bolj pomembno, da javni medij o javnem zdravju poroča natančno, preverjeno in tankočutno.

Varuhinja o sovražnem govoru

Aktualno Varuhinja o sovražnem govoru

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je sodelovala v razpravi o medijski samoregulaciji in preprečevanju sovražnega javnega govora na spletu, ki je potekala 15. oktobra, v okviru mednarodnega projekta (Od)govor.

Septembra spet bolj zaskrbljeni zaradi virusa

Aktualno Septembra spet bolj zaskrbljeni zaradi virusa

V septembrskih odzivih se je vnovič zrcalila večja zaskrbljenost zaradi epidemije. Občinstvo je komentiralo poudarke v poročanju o širjenju okužb, izbor gostov in mnenj, način povzemanja zdravstvenih in političnih ukrepov itd.

V medijih "Kakovost ima svojo ceno"

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski se je o svojem delu in odzivih občinstva na vsebine RTV Slovenija v oddaji Dopoldan in pol na Radiu Koper pogovarjala z Natašo Benčič.

Študijski obisk zagovornikovih sodelavcev

Aktualno Študijski obisk zagovornikovih sodelavcev

Sodelavci Zagovornika načela enakosti so 1. oktobra obiskali RTV Slovenija in se seznanili z delom Službe za dostopnost vsebin in moderiranjem spletnih komentarjev na rtvslo.si.

Svetovalni servis: javni medij v času epidemije

V medijih Svetovalni servis: javni medij v času epidemije

Varuhinja Ilinka Todorovski je 29. septembra gostovala v oddaji Svetovalni servis, ki jo je na Prvem programu Radia Slovenija vodil Bojan Leskovec.

V medijih "Varuhinja vrednot javnega medija"

Ilinka Todorovski se je v oddaji Dobro jutro 22. septembra z Ano Tavčar pogovarjala o odzivih, ki jih je na naslov varuha pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija prejela v mesecu avgustu.

Avgustovsko zatišje v pisarni varuhinje

Aktualno Avgustovsko zatišje v pisarni varuhinje

Po nadpovprečnem številu odzivov spomladi in v začetku poletja, je avgusta sledilo zatišje.

Pri Zagovorniku načela enakosti

Aktualno Pri Zagovorniku načela enakosti

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je cikel predstavitev letnega poročila za leto 2019 sklenila z obiskom pisarne Zagovornika načela enakosti, 8. septembra.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov