Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Varuh - Arhiv

Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Aktualno Težave z gledanjem in poslušanjem po spletu?

Med koronaepidemijo uporabniki spleta še bolj potrebujejo dobre internetne povezave. Ne le za gledanje in poslušanje medijskih vsebin, ampak tudi za delo in šolanje od doma. Potrebujete nasvet?

Več upravičenih pritožb občinstva

Aktualno Več upravičenih pritožb občinstva

Več gledalcev se je pritožilo, ker ni bilo TV-prenosa premierjeve tiskovne konference, ker je v razvedrilni oddaji raper nastopil z izrezano masko in ker v informativnih oddajah ni bilo novice o pohodu za življenje.

Poenotenje zapisa imena bolezni covid-19

Varuh Poenotenje zapisa imena bolezni covid-19

Lektorji in jezikovni svetovalci RTV Slovenija so v notranji razpravi sprejeli priporočilo o poenotenem zapisu imena bolezni covid-19.

Varuhinja o sovražnem govoru

Aktualno Varuhinja o sovražnem govoru

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je sodelovala v razpravi o medijski samoregulaciji in preprečevanju sovražnega javnega govora na spletu, ki je potekala 15. oktobra, v okviru mednarodnega projekta (Od)govor.

Septembra spet bolj zaskrbljeni zaradi virusa

Aktualno Septembra spet bolj zaskrbljeni zaradi virusa

V septembrskih odzivih se je vnovič zrcalila večja zaskrbljenost zaradi epidemije. Občinstvo je komentiralo poudarke v poročanju o širjenju okužb, izbor gostov in mnenj, način povzemanja zdravstvenih in političnih ukrepov itd.

V medijih "Kakovost ima svojo ceno"

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski se je o svojem delu in odzivih občinstva na vsebine RTV Slovenija v oddaji Dopoldan in pol na Radiu Koper pogovarjala z Natašo Benčič.

Študijski obisk zagovornikovih sodelavcev

Aktualno Študijski obisk zagovornikovih sodelavcev

Sodelavci Zagovornika načela enakosti so 1. oktobra obiskali RTV Slovenija in se seznanili z delom Službe za dostopnost vsebin in moderiranjem spletnih komentarjev na rtvslo.si.

Svetovalni servis: javni medij v času epidemije

V medijih Svetovalni servis: javni medij v času epidemije

Varuhinja Ilinka Todorovski je 29. septembra gostovala v oddaji Svetovalni servis, ki jo je na Prvem programu Radia Slovenija vodil Bojan Leskovec.

V medijih "Varuhinja vrednot javnega medija"

Ilinka Todorovski se je v oddaji Dobro jutro 22. septembra z Ano Tavčar pogovarjala o odzivih, ki jih je na naslov varuha pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija prejela v mesecu avgustu.

Avgustovsko zatišje v pisarni varuhinje

Aktualno Avgustovsko zatišje v pisarni varuhinje

Po nadpovprečnem številu odzivov spomladi in v začetku poletja, je avgusta sledilo zatišje.

Pri Zagovorniku načela enakosti

Aktualno Pri Zagovorniku načela enakosti

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je cikel predstavitev letnega poročila za leto 2019 sklenila z obiskom pisarne Zagovornika načela enakosti, 8. septembra.

Julijski odzivi: od evropskih tem do tehničnih zadev

Aktualno Julijski odzivi: od evropskih tem do tehničnih zadev

Največ odzivov se je zgostilo okoli poročanja o evropskih temah – o obisku premierja v Bruslju, vrhu EU ter dogovoru o sedemletnem proračunu Unije in skladu za okrevanje po pandemiji).

RTV in invalidi: enakopravno in dostopno

Aktualno RTV in invalidi: enakopravno in dostopno

Vodilna vloga RTV Slovenija v zagotavljanju dostopnosti medijskih vsebin za invalide ter obravnava invalidskih tematik v programih javnega medija sta bili osrednji temi, o katerih je Ilinka Todorovski spregovorila zboru članic NSIOS v Laškem, 16. julija.

Varuh v iskanju univerzalnih odgovorov

V medijih Varuh v iskanju univerzalnih odgovorov

Objave novinarjev na družbenih omrežjih, moderiranje komentarjev, varuhova objektivnost, obseg oglasov, predlog zakonskih sprememb - to je le nekaj vprašanj spletnih uporabnikov, na katere je v klepetalnici MMC odgovorila varuhinja Ilinka Todorovski.

Junij v odzivih: preveč, premalo, nepietetno, nejasno

Aktualno Junij v odzivih: preveč, premalo, nepietetno, nejasno

Junija je varuhinja prejela 208 odzivov, kar je bistveno več kot v istem mesecu lani. Občinstvo je s pritožbami in mnenji opozorilo na raznovrstne programske in poklicne dileme.

O delu varuhinje z Društvom novinarjev Slovenije

Aktualno O delu varuhinje z Društvom novinarjev Slovenije

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je predstavnicam Društva novinarjev Slovenije 7. julija predstavila delo instituta varuha, glavne poudarke iz letnega poročila za 2019 ter letošnje odzive na vsebine RTV Slovenija.

Obisk na Akosu: tudi o medijski pismenosti

Aktualno Obisk na Akosu: tudi o medijski pismenosti

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Ilinka Todorovski je 7. julija obiskala Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) ter direktorici Tanji Muha in njenim sodelavcem predstavila poročilo za leto 2019.

Varuhinja v Svetovalnem servisu

V medijih Varuhinja v Svetovalnem servisu

Varuhinja je že drugič letos gostovala v oddaji Svetovalni servis Prvega programa Radia Slovenija, v kateri je odgovarjala na vprašanja poslušalcev. Oddajo je vodil Bojan Leskovec.

Predstavitev poročila na Ministrstvu za kulturo

Aktualno Predstavitev poročila na Ministrstvu za kulturo

Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski nadaljuje predstavitve letnega poročila za leto 2019. Na Ministrstvu za kulturo je 18. junija predstavila svoje delo in pričakovanja občinstva sekretarju v ministrovem kabinetu Miru Petku.

Novinarska objektivnost je mit

V medijih Novinarska objektivnost je mit

Varuhinja je bila gostja oddaje Junijski pogovori 16. junija. Predstavila je odzive, prejete to pomlad, in spregovorila o pričakovanjih občinstva glede delovanja in poročanja RTV Slovenija.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov