Kdo si upa na večerjo?

Večerja: Gosje prsi s poprom ...


Na martinovo nedeljo sta Anja in Benjamin za svojo gostjo pripravila gosje prsi s poprom in jo posladkala s kolačem iz kakija.

Recept



Gosje prsi s poprom, belgijska endivija in cikorija ter pomarančna omaka


Olupimo krompir in ga narežemo na tanke kolobarje. Kuhamo ga v mleku s česnom in lovorovim listom. Operemo belgijsko endivijo in cikorijo. Belgijsko endivijo prerežemo na pol in jo popečemo na gosji masti. Cikorijo skuhamo v slani vreli vodi in jo nato ohladimo v mrzli vodi. Keramično posodo pomažemo z maslom in damo vanjo najprej plast krompirja, ki jo prelijemo s smetano, nato spet naložimo krompir ter ga znova prelijemo s smetano (število plasti je po želji). Krompir pečemo v pečici 20 minut na 180 'C. Zdrobimo črni poper in z njim pomažemo kožo na gosjih prsih. V vročo ponev položimo gosje prsi in jih nato na srednji temperaturi popečemo na strani, kjer je koža. Ko je meso popečeno, ga damo v pečico in pečemo 10 minut na 180 'C. Omaka: Iz sladkorja naredimo karamel. Ko se sladkor obarva, dodamo kis in vremo, dokler skoraj vsa tekočina ne izhlapi. Dodamo pomarančni sok, lovorov list in timijan. Omako vremo, dokler ne izhlapi polovica tekočine, in nato dodamo malo masla. Preden narežemo meso, ga pustimo stati približno 10 minut.Segrejemo krožnik, nanj položimo cikorijo, belgijsko endivijo, omako in gosje prsi. Okrasimo s timijanom.

Sestavine:

Gosje prsi – 2 kom
Belgijska endivija – 2 glavi
Cikorija – 1 kom
Črni poper – 20 g
Pomaranča – 3 kom
Sladkor – 50 g
Jabolčni kis – 1 dl
Maslo – 50 g
Krompir – 300 g
Mleko – 0,5 l
Smetana za kuhanje – 2 dl
Sol
Poper
Lovorov list
Timijan
Česen
Gosja mast



Kolač iz beljaka in sladkorja s kakijem in z maskarponejevo kremo 

Beljak, sladkor v prahu in sladkor v kristalu stepamo. Ko se nam začne oblikovati sneg, dodamo žličko moke, žličko kisa ter vanilijev ekstrakt in stepamo toliko časa, da dobimo čvrsto zmes. Na pekač položimo papir za peko, ki ga namažemo z oljem. Maso zlijemo v pekač in pečemo 50 minut na 110 'C. Pripravimo kremo iz maskarponeja: zmiksamo maskarpone, smetano in sladkor. Za omako iz kakija olupimo kaki in ga zmiksamo. Pečen biskvit narežemo na poljubno obliko. Na krožnik damo malo kakijeve omake, na omako položimo rezino biskvita, nanjo damo maskarponejevo kremo in malo kakija ter povrhu položimo še eno rezino biskvita. Za dekoracijo uporabimo metine liste.

Sestavine:

Beljak – 3
Sladkor v prahu – 120 g
Sladkor v kristalu – 100 g
Jabolčni kis - 1 žlička
Moka - 1 žlička
Vaniljev ekstrakt
Sir maskarpone – 100 g
Sladka smetana – 2 dcl
Kaki (mehek) – 3
Olje
Metini listi

Recept
Božično obdarovanje
(23. 12. 2012)
Večerja: Bujta repa
(16. 12. 2012)
Večerja: Goveji čili
(09. 12. 2012)
Večerja: Skuša in kuskus
(02. 12. 2012)
Večerja: Tapiokine ...
(25. 11. 2012)
Večerja: Ješprenj z ...
(18. 11. 2012)
Večerja: Lososov Teryaki
(11. 11. 2012)
Večerja: Basmati s ...
(04. 11. 2012)
Večerja: Lososovi ...
(28. 10. 2012)
Večerja: File brancina
(21. 10. 2012)
Večerja: Postrv z jurčki
(27. 05. 2012)
Večerja: Sardele in romb
(20. 05. 2012)
Večerja: Skuša z ...
(13. 05. 2012)
Večerja: Paella
(06. 05. 2012)
Večerja: Tunina in ...
(29. 04. 2012)
'Vol au vent' in zajčji ...
(22. 04. 2012)
Večerja: Goveji karpačo ...
(15. 04. 2012)
Marmorna jajca na ...
(08. 04. 2012)
Žafranovi tortelini in ...
(01. 04. 2012)
Brancin in Creme brulée
(25. 03. 2012)
Jagnje z mandljevo torto
(18. 03. 2012)
Večerja: Trilja in ...
(11. 03. 2012)
Pečena pesa in tapioka
(04. 03. 2012)
Nedeljski izbor ...
(04. 03. 2012)
Kozice in čokoladni ...
(19. 02. 2012)
Goveji file in sirova ...
(12. 02. 2012)
Artičoke in jabolčna ...
(05. 02. 2012)
Večerja: Fazan s tartufi
(29. 01. 2012)
Večerja: Piščančje ...
(22. 01. 2012)
Večerja: Jelenov hrbet ...
(15. 01. 2012)
Morska žaba in limonina ...
(08. 01. 2012)
Večerja: Bioveganski ...
(18. 12. 2011)
Večerja: Kroglice iz ...
(11. 12. 2011)
Večerja: Brancin z ...
(04. 12. 2011)
Večerja: Svinjski file s ...
(27. 11. 2011)
Večerja: Ravioli s ...
(20. 11. 2011)
Večerja: Gosje prsi s ...
(13. 11. 2011)
Jesenska zelenjava s ...
(06. 11. 2011)
Recept