Jelinčič je svoji stranki napovedal vsaj osem poslancev v državnem zboru. Foto: MMC RTV SLO
Jelinčič je svoji stranki napovedal vsaj osem poslancev v državnem zboru. Foto: MMC RTV SLO
Shod SNS v Sežani

Prireditve ob koncu volilne kampanje se je sicer udeležila večina strankinih kandidatov na letošnjih državnozborskih volitvah. Sežane niso izbrali po naključju, temveč zaradi odprtih vprašanj z Italijo, zlasti tistih iz druge svetovne vojne, so pojasnili.

Jelinčič: Vlada s Patrio nima nič
Zmago Jelinčič je povedal še, da je z volilno kampanjo nezadovoljen, saj se je po njegovem preveč govorilo o patriah, premalo pa o zdravstvu, sociali in podobnih temah. Glede zadeve Patria je sicer povedal, da je prepričan, "da vlada ni imela nič pri tem" in da v bistvu ni šlo za korupcijo, ampak za izplačevanje provizij, kar je po njegovih navedbah v Avstriji ob plačilu davka dovoljeno.

Čas za "skok" iz opozicije v vlado
Kot je še dejal, je po šestnajstih letih v opoziciji, ko so le opozarjali na napake, že čas, da stranka stopi v vlado. Ni se še odločil za kakšno določeno ministrstvo, je pa po njegovih besedah vrsta resorjev takih, kjer je treba veliko stvari popraviti. Kot potencialna je omenil zunanje in notranje ministrstvo, ministrstva za obrambo, za kulturo in za okolje in prostor. "Pravzaprav čisto vsako ministrstvo potrebuje prevetritev," je končal.

Dela bo po volitvah dovolj
"Državljanom je treba povedati, da nam v prihodnosti ne bo ne lepo ne lahko. Čakajo nas štiri leta intenzivnega dela, da bomo lahko popravili vse to, kar se je v Sloveniji nakopičilo od leta 1992 naprej. Sprejete je bilo mnogo take zakonodaje, ki je preferirala tajkunizacijo in dovoljevala lopovščine," je še povedal Jelinčič.

Prvak SNS-a je napovedal še, da bo rezultat volitev marsikoga presenetil. Pa tudi kampanje še ni konec, do sobote bo še marsikaj povedal, je še dejal.

Shod SNS v Sežani