Ženski del poslanske skupine: Cvetka Zalokar Oražem in Majda Širca. Foto: RTV SLO
Ženski del poslanske skupine: Cvetka Zalokar Oražem in Majda Širca. Foto: RTV SLO
Gregor Golobič
Na čelu stranke je Gregor Golobič. Foto: MMC RTV SLO
Matej Lahovnik
Pred ustanovitvijo stranke je združenje Zares vodil Matej Lahovnik. Foto: MMC RTV SLO
Pavel Gantar
Pavel Gantar je trenutno znan predvsem po svoji vlogi v komisji za nadzor varnostnih in obeščevalnih služb. Foto: RTV SLO
Davorin Terčon
Davorin Terčon je tudi župan občine Sežana. Foto: MMC RTV SLO
Vili Trofenik
Vili Trofenik je poslanec od leta 1996. Foto: Državni zbor

Ker stranka Zares na volitvah ni sodelovala, je poslanska skupina oktobra 2007 nastala iz skupine nepovezanih poslancev, ki so prej zapustili stranko LDS.

Matej Lahovnik
Lahovnik, doktor ekonomskih znanosti, ima za seboj tudi znanstveno kariero, saj je na ljubljanski Ekonomski fakulteti med leti 1995 in 2004 služboval najprej kot asistent in nato kot docent, vmes pa je bil kot gostujoči raziskovalec zaposlen tudi na Univerzi v Indiani, ZDA. Leta 2006 je bil izvoljen v naziv izrednega profesorja.

Leta 2004 je proti koncu mandata Ropove vlade za nekaj mesecev zasedel položaj ministra za gospodarstvo kot najmlajši minister v samostojni Sloveniji. Na jesenskih parlamentarnih volitvah je bil nato na LDS-ovi listi izvoljen za poslanca, med drugim s funkcijami podpredsednika odbora za finance in monetarno politiko, člana odbora za gospodarstvo in člana komisije za nadzor proračuna ter drugih javnih financ. V začetku leta 2007 je zapustil Liberalno demokracijo in se oktobra pridružil novoustanovljeni stranki Zares. Je vodja poslanske skupine Zares in med drugim član odbora za zunanjo politiko ter član ustavne komisije.

Majda Širca
Tudi poklicna pot Majde Širca ni vezana zgolj na politiko, saj je po izobrazbi umetnostna zgodovinarka, delovala pa je tudi kot novinarka, predavateljica in avtorica del s področja filma, avdiovizualne kulture ter humanistike. Bila je tudi urednica kulturno-informativnega programa in umetniškega dokumentarnega programa TV Slovenija.

Bila je državna sekretarka na ministrstvu za kulturo, takoj po vstopu Slovenije v EU pa tudi prva evropska poslanka iz Slovenije. Je članica mestnega zbora mestne občine Ljubljana, v državnem zboru pa članica različnih delovnih teles, med drugim komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, odbora za kulturo, šolstvo in šport ter odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Je namestnica vodje poslanske skupine Zares.

Pavel Gantar
Gantar je diplomant nekadnje Fakultete za sociologijo, politične vede in novinarstvo (zdajšnji FDV), kjer se je do leta 1994 raziskovalno in pedagoško ukvarjal s težavami prostorskega razvoja, urbanističnega planiranja in okolja. Že prej je na zagrebški univerzi doktoriral iz sociologije.

Bil je ustanovni član Odbora za zaščito človekovih pravic (Bavčarjev odbor), leta 1994 pa je prevzel mesto ministra za okolje in prostor. Nalogo je opravljal do leta 2000, leta 2001 je postal minister za informacijsko družbo. Leta 2004 je bil izvoljen za poslanca. Med drugim opravlja fukcijo predsednika komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb in podpredsednika odbora za okolje in prostor.

Alojz Posedel
Diplomiral je na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, pozneje pa je bil zaposlen v Železarni Štore in Hmezad Agrini Žalec. Na občini Žalec je nato deloval kot vodja oddelka za finance, zdaj pa je že tretji mandat njen župan.

V državnem zboru je član odbora za gospodarstvo, odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter odbora za promet.

Davorin Terčon
Terčon je končal Višjo pravno šolo na Univerzi v Mariboru, VII. stopnjo pa na izrednem študiju na Univerzi v Ljubljani. Večino časa je služboval na občini Sežana. Leta 1994 je bil imenovan za načelnika Upravne enote Sežana. Od leta 2002 je bil podžupan, od leta 2006 župan Sežane.

Kariero državnozborskega poslanca je začel leta 1996. Med drugim je član komisije po Zakonu o preprečevanju korupcije in podpredsednik odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje.

Vili Trofenik
Trofenik je končal študij na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo, smer matematika-fizika in nekaj časa služboval kot srednješolski profesor na Ptuju in v Mariboru. Nato se je zaposlil na občini Ormož, katere župan je bil med letoma 1994 in 2006.

Funkcijo državnozborskega poslanca je nastopil leta 1996. Je podpredsednik odbora za finance in monetarno politiko, član odbora za lokalno samoupravo in član komisije za nadzor javnih financ.

Cvetka Zalokar Oražem
Je diplomantka ljubljanske Filozofske fakultete, smer slovenski jezik in primerjalna književnost. Med drugim je bila zaposlena v domžalski knjižnici in dejavno sodelovala pri postavljanju knjižnice kot samostojnega zavoda in informacijskega središča. Leta 1994 je bila prvič izvoljena za županjo občine Domžale in to delo opravljala tri mandate.

V parlamentu med drugim opravlja funkcijo podpredsednice odbora za lokalno samoupravo, članice mandatno-volilne komisije in članice komisije, ki proučuje nakup oklepnikov 8 x 8.