12. februar 2018 ob 13:36Maribor,SlovenijaMMC RTV SLO Dogodki

Na srečanju mladih prevzemnikov kmetij tudi YVF

Mladi prevzemniki kmetij
Zveza slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Young Village Folk vabimo na 3. srečanje upravičencev do podpore iz podukrepa Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete. Foto: Facebook/Mreža za podežlje

Zveza slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije ter Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v želji po še boljšem sodelovanju, povezovanju in spoznavanju, organizirajo 3. srečanje mladih kmetov - vseh upravičencev do podpore iz podukrepa Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete iz naslova Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020.

Srečanje bo v sredo, 14. februarja 2018, ob 8.30 v veliki predavalnici Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Pivoli, dogodku pa se pridružuje tudi Young Village Folk, ki je na delavnice povabil mlade kmete s Finske in Hrvaške.

"S svojim kmetovanjem predstavljate prihodnost slovenskega kmetijstva in podeželja ter pomembno prispevate k prehranski samooskrbi Slovenije. S trdim, toda častnim delom se srečujete z izzivi in ob tem se ne porajajo le vprašanja, temveč tudi uporabne rešitve. Zdaj imate priložnost, da izzive, vprašanja, misli in rešitve združite na tem srečanju mladih prevzemnikov vseh treh generacij prevzemnikov v tem programskem obdobju," so ob povabilu zapisali na KGZS.

Vsebinskemu programu srečanja, ki se bo dotikal digitalizacije, finančnih instrumentov in kmetovanju brez subvencij, bo sledila še razprava o izzivih mladih kmetov po letu 2020, pa so na svoji Facebook strani dodali na Mreži za podeželje.

O dogodku bomo poročali tudi na YVF portalu!


Sorodni prispevki