8. december 2017 ob 14:15FinskaMMC RTV SLO Dogodki

Young Village Folk zgodbe predstavljene tudi na Finskem

AgChat Logo
Finske zgodbe o pridelavi proteinov iz insektov, mladih pridelovalcih graha in še vrsta drugih s skandinavske regije prihajajo tudi na Televizijo Slovenija in spletni portal Young Village Folk. Foto: MMC RTV SLO/MasseutuMedia

Nedavno je zgodbe o inovativnih mladih pridelovalcih hrane predstavil tudi finski partner MasseutuMedia, ki je sodeloval pri dokumentiranju zgodb iz Skandinavije, avtor finskega spletnega portala, Hannu Koivisto, pa sodeluje tudi pri informiranju o tej regiji na spletni strani Young Village Folk.

Dokumentarni projekt navdušuje z 10 minutnimi zgodbami, ki se bodo na portalu vrstile 25 tednov, pridružuje pa se v namenu spodbudjanja mladih k ustvarjalnosti v kmetijstvu, saj se na podeželskih območjih ponujajo možnosti dela za novo generacijo po vseh državah članicah EU.

Finske zgodbe o pridelavi proteinov iz insektov, mladih pridelovalcih graha in še vrsta drugih iz skandinavske regije smo na Televiziji Slovenija že spoznali, ogledate pa si jih lahko tudi v arhivu spletnega portala YVF.

Vsak ponedeljek ob 18. uri na prvem programu lahko spoznate številne mlade kmete s Finske, Švedske, Bolgarije, Hrvaške, kar nekaj inovativnih in podjetnih zgodb pa med njimi prihaja tudi iz Slovenije.


Sorodni prispevki