Projekt Young Village folk je projekt treh partnerjev, Izobraževalnega programa Televizije Slovenija, zasebne hrvaške televizije POLJOPRIVREDNA TV ter finske spletne platforme MaaseutuMedia. Projekt sofinancira Evropska komisija.

 

 

 

Logo RTV SLO

 

RTV Slovenija je javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena, ki opravlja javno službo na področju radijske in televizijske dejavnosti, z namenom zagotavljanja demokratičnih, socialnih in  kulturnih potreb državljanov Republike Slovenije in Slovencev po svetu, pripadnikov slovenskih narodnih manjšin v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, italijanske in madžarske narodne skupnosti v Republiki Sloveniji ter druge dejavnosti v skladu z zakonom o RTV Slovenija.

 

 

 

false

 

 

 

POLJOPRIVREDNA TV  je zasebna lokalna televizija, osredotočena na hrvaško kmetijstvo, ki je pričela z delom pred petimi leti. To je prva in edina specializirana hrvaška kmetijska televizija, ki prinaša program, ki se ukvarja s kmetijstvom, razvojem podeželja in vasi.

 

 

 

false

 

 

Kot spletni medij je www.maaseutumedia.fi luč spleta ugledal junija 2014. Članki obravnavajo življenje na podeželju, kmetovanje, živinorejo, proizvodnjo živil in hrane, okolje, umetnost in vsakdanje življenje na podeželju. Ideja MaaseutuMedia je sveža in neodvisna izjema na področju novinarstva na Finskem, ki je v prvih dveh letih objavil več kot 600 člankov in dosegel dva milijona bralcev, sto tisoč bralcev mesečno. Spletni portal je leta 2015 prejel nagrado za najboljše članke leta od finske kmetijske novinarske organizacije ENAJ in je pomemben vir okoljskih tem v državi.