Bil je blizu doma. Foto: EPA
Bil je blizu doma. Foto: EPA

74-letnik se je v terenskem vozilu vračal domov iz Santa Monice, kjer je kosil s svojima otrokoma Patrickom in Christino. Nekdanji guverner Kalifornije pa je bil blizu svojega doma v Brentwoodu, na Sunset Boulevardu, udeležen v prometni nesreči.

Ko je zavijal levo, je namreč čelno trčil v rdeč prius, ki je na cesti ravno obračal, gromozanski avtomobil je končal na njegovi strehi. Ker se pri tem ni popolnoma ustavilo in je Schwarzeneggerjevo vozilo zdrsnilo nazaj, je poškodovalo še avtomobil, ki je stal za njim. Na kraj nesreče, katerega fotografije so že zaokrožile po družbenih omrežjih, so hitro prišli policija in gasilci. Ena izmed prič naj bi dejala, da je bilo trčenje "tako divje, da je bilo videti, kot da gre za filmsko kaskadersko točko", poroča TMZ.

Aretacije še ni bilo

Čeprav losangeleški policisti, ki še nikogar niso kaznovali, še vedno preiskujejo, kako se je nesreča sploh zgodila, je eden izmed policijskih virov razkril, da naj bi bila nesreča krivda Terminatorja. Ta naj bi namreč, čeprav je smerna puščica v križišču svetila rdeče, vseeno zavil levo. "Ne sumimo, da bi bili dejavniki trčenja alkohol ali mamila," je sicer dejala policija v izjavi in poudarila tudi, da so vsi udeleženci ostali na prizorišču.

Medtem ko jo je nekdanji guverner, ki ga je v vozilu spremljal tudi prijatelj Jake Steinfeld, odnesel brez praske, je bila v trčenju lažje poškodovana voznica rdečega priusa, ki so jo zaradi poškodbe glave preventivno prepeljali v bolnišnico. Predstavniki zvezdnika so dejali, da je njegova edina skrb le, da bo ženska v redu.