Avtomehaniki lahko odpravljajo nujne napake na vozilih. Foto: MiV
Avtomehaniki lahko odpravljajo nujne napake na vozilih. Foto: MiV

"Izvajam servis in popravilo vozil. Ali imam lahko odprto delavnico?" To je bilo pogosto vprašanje avtoserviserjev.

Vlada je, zato ker je javni prevoz začasno prepovedan, odredila, da se lahko avtomehanične in servisne storitve, ki so za ljudi nujno potrebne, še naprej opravljajo.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) bo v 24 urah od začetka veljavnosti odloka izdal priporočila glede omejitev števila potrošnikov, ki so lahko hkrati v poslovnem prostoru, v katerem se ponujajo in prodajajo blago in storitve.

Vulkanizerske storitve niso dovoljene. Foto: BoBo
Vulkanizerske storitve niso dovoljene. Foto: BoBo

Menjava pnevmatik ni dovoljena
Na drugi strani opravljanje vulkanizerskih storitev ni izjema pri začasni prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom, zato je dejavnost vulkanizerstva začasno prekinjena.

Iz AMZS-ja so sporočili, da se bodo trudili za odpravo najpogostejših okvar, kot so poškodba pnevmatike, okvara akumulatorja, črpanje napačno točenega goriva, ter poskrbeli za vleko pokvarjenega ali poškodovanega vozila.

"V AMZS-ju bomo tudi v obdobju spopadanja z epidemijo novega koronavirusa zagotavljali pomoč na cesti in vleko vozil 24 ur na dan, vse dni v tednu, in sicer ob izvajanju preventivnih ukrepov, s katerimi lahko pomagamo preprečevati širjenje virusa. Opravljanje teh storitev je namreč nujno za zagotavljanje varnosti voznikov in drugih udeležencev v prometu," sporočajo iz AMZS-ja.