Z njimi je uživalo malo morje oboževalcev. Foto: Damjan Končar
Z njimi je uživalo malo morje oboževalcev. Foto: Damjan Končar
Sorodna novica "Politika bi lahko podobno kot rokenrol spreminjala svet na bolje"

Slovenski rockerji Big Foot Mama so v petek zavzeli oder v Stožicah in tako zaradi pandemije covida-19 "le" dve leti pozneje končno, kot se spodobi, praznovali svojo 30-letnico delovanja. "Čakali smo na pravi trenutek, kar se je izkazalo za dober recept," je ob dejstvu, da je koncert v Stožicah razprodan, pred nastopom v intervjuju za MMC zatrdil bobnar Jože Habula. "Otroške sanje so se izpolnile," je še priznal Alen Steržaj.

Ob akustiki so zasijale tudi lučke. Foto: Damjan Končar
Ob akustiki so zasijale tudi lučke. Foto: Damjan Končar

Skupaj z Gregorjem Skočirjem, Zoranom Čalićem in Danielom Gregoričem sta se po sedmih letih vrnila pod streho Arene Stožice. Rezultat dolgih ur priprav so v Stožicah predstavili pred več kot 10.000 navdušenimi obrazi. Na odru, kjer so po dolgem času končno znova igrali z elektriko, so se jim med šovom, ki so ga pilili dolgo, dodelal pa ga je režiser Igor Zupe, pridružili tudi StrojMachine in klaviaturist Tomaž O. Rous iz Siddharte.

Več kot dveurni glasbeni praznik, ki se je začel okoli 20. ure, je snemalo kar 20 kamer, rockerska zasedba pa je postregla z uspešnicami, kot so Sam prjatla, Mala nimfonaka, Garbage, Nekaj je na njej in Črn tulipan vmes pa so se za pesem, kot je Sanja se ti ne, tudi "izštekali". Seveda ni manjkal niti Led s severa.